Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Nav kur atkāpties - Ostapenko/Kičenoka un Dabrovski/Olmosa par cerību uz pusfinālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Nav kur atkāpties - Ostapenko/Kičenoka un Dabrovski/Olmosa par cerību uz pusfinālu
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scnapix

Teksasas pilsētā Fortvērtā turpinās WTA finālturnīrs. 3. novembrī plkst. 22.00 savu otro spēli sāks Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka, cīnoties pret Gabrielu Dabrovski un Džulianu Olmosu. Šajā turnīrā katram duetam būs trīs mači grupā, lai noskaidrotu pusfinālistes.

Aļona Ostapenko (#16) un Ludmila Kičenoka (#10) cīnīsies pret kanādieti Gabrielu Dabrovski (#6) un meksikānieti Džulianu Olmosu (#7), kuras dubultspēļu rangā atrodas augstāk un šajā mačā tiek uzskatītas par minimālām favorītēm.

Finālturnīra grupas pirmajā mačā Latvijas-Ukrainas duets piekāpās beļģietei un neitrālajai sportistei (6:3, 1:6, 6-10), bet Kanādas-Meksikas spēlētājas kapitulēja brazīlietei un kazahietei - 5:7, 0:6.

Abi dueti vairs nevar atļauties zaudēt. Lai saglabātu izredzes spēlēt pusfinālā, tagad der tikai uzvara. Zaudējuma gadījumā mūsējām gan paliks cerība, tomēr tā būs ļoti teorētiska.

Savstarpējo spēļu bilance ir 1-1. "French Open" astotdaļfinālā Ostapenko/Kičenoka uzvarēja ar 6:4, 4:6 un 7:5, bet pirms tam Madrides pusfinālā zaudēja ar 7:5, 1:6 un 6-10.

Šajā sezonā Ostapenko/Kičenokas līdz šim lielākie sasniegumi ir "French Open" pusfināls, Vimbldonas čempionāta pusfināls un Sinsinati "WTA 1000" čempioņu tituls.

Vasarā labākus rezultātus uzrādīja Ostapenko/Kičenoka, taču rudenī sekmīgāk spēlējušas Dabrovski/Olmosa, sasniedzot Sandjego "WTA 1000" finālu un triumfējot Tokijas "WTA 500".

Ostapenko tagad ir neparastā situācijā, jo piedalās tikai dubultspēļu turnīrā. Iepriekš galvenais akcents bija uz vienspēlēm.

Otro reizi karjerā Ostapenko gadu pabeigs kā "top 20" tenisiste vienspēlēs (2017. gada beigās viņa bija septītā) un pasaules rangā finišēs 18. pozīcijā. Latvijas tenisa flagmane noslēgusi WTA vienspēļu sezonu, vēl atliek dubultspēļu finālturnīrs, kā arī tūrē neietilpstošā "Billie Jean King" kausa mači.

Tieši šosezon Latvijas tenisiste veica izrāvienu dubultspēlēs un septembrī sasniedza pat septīto pozīciju rangā (iepriekšējos gados personīgais rekords bija #17).

Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka pirmoreiz kvalificējušās WTA dubultspēļu finālturnīram. 2017. gadā Ostapenko piedalījās vienspēļu finālsacensībās.

WTA dubultspēļu finālturnīrā Latvija iepriekš bija pārstāvēta tālajā 1999. gadā, kad Larisa Neilande kopā ar spānieti Arantu Sančesu izcīnīja otro vietu. Neatkarības laikā Ukraina pirmoreiz ir pārstāvēta WTA dubultspēļu finālturnīrā, iepriekš ukrainiete Natālija Medvedeva tur spēlēja padomju laikā (1990).

Kā jau ziņots, WTA dubultspēļu finālturnīra izlozē astoņi dueti tika izvietoti pa divām grupām. "Pam Shriver" grupā sacentīsies Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#5), Kanādas-Meksikas pārstāves Gabriela Dabrovski/Džuliana Olmosa (#2), Kazahstānas-Brazīlijas spēlētājas Anna Daņiļina/Beatrise Hadada-Maija (#7), kā arī ar ceturto numuru izliktās Elīza Mertensa (Beļģija) un Veronika Kudermetova (neitrālā).

Grupā jāaizvada pa trijām spēlēm. Lai iekļūtu pusfinālā, grupā jāizcīna vismaz otrā vieta.

Spēlētājām ir grūti pielāgoties salīdzinoši lēnajam cietajam segumam, kur bumbai ir zems atlēciens.

Kičenoka informēja, ka nesen piesaistīts vēl viens treneris - dienvidafrikānis Džefs Kutze, kurš spēlētāja karjeras laikā savulaik bija pasaules 12. numurs dubultspēlēs.

Ceturtās dienas kalendārs

3. nov. 22:00#5 Ostapenko/Kičenoka - #2 Dabrovski/Olmosa
4. nov. 0:00#1 Iga Švjonteka - #6 Karolīna Garsija
4. nov. 2:00#4 Koko Gofa - #8 Darja Kasatkina
4. nov. 4:00#4 Mertensa/Kudermetova - #7 Daņiļina/Hadada-Maija

14 000 skatītāju ietilpīgajā "Dickies" arēnā WTA finālturnīrs risināsies līdz 7. novembrim.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  +1 [+] [-]

, 2022-11-03 14:59, pirms gada
Vasarā būtu labāk, atliek cerēt uz atvasaru!

  +2 [+] [-]

, 2022-11-03 15:12, pirms gada
Zigmu rakstīja: Vasarā būtu labāk, atliek cerēt uz atvasaru!
īkšķis jātur, nevis "atliek cerēt"

     [+] [-]

, 2022-11-03 21:43, pirms gada
Turam īkšķus: Олмос (Ж) / Дабровски (Ж)