Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Pieļāvu iespēju izlaist gandrīz divas sezonas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Porziņģis: "Pieļāvu iespēju izlaist gandrīz divas sezonas"
Kristaps Porziņģis 2019. gada 1. novembrī cīņā ar Lebronu Džeimsu un Kailu Kuzmu. Foto: AP/Scanpix

"Nevēlos sēdēt uz soliņa, īpaši pēc tik gara pārtraukuma. Šī lieta ir medicīnas personāla pārziņā. Esmu drošs, ka viņi mani noturēs malā, kad būs nepieciešams. Pats vēlos spēlēt," sarunā ar ESPN žurnālistu teica Dalasas "Mavericks" basketbolists Kristaps Porziņģis.

Liepājnieks laukumā atgriezās trešdien, 23. oktobrī, pēc 624 dienu pārtraukuma. Ja skaita 9. oktobra iznācienu pārbaudes spēlē Detroitā – 610 dienas, taču oficiālajā statistikā nozīme ir tikai NBA regulārajā sezonā paveiktajam.

“Biju ļoti priecīgs,” Porziņģis atsauca atmiņā Latvijas mantojuma spēli pret Dāvi Bertānu un “Washington Wizards”. “Basketbols man pietrūka – ļoti ilgu laiku nevarēju spēlēt. Atgriešanās dienā izjutu lielu prieku – jutos kā pirmgadnieks.”

Nespēlēšana bijusi grūtāka nekā gaidīts. “Sagatavoju sevi sliktākajam scenārijam – ka varētu izlaist gandrīz divas pilnas sezonas. Pati sarežģītākā bija atjaunošanās otrā daļa, kad jau biju vesels un jutos labi. Gribēju atgriezties laukumā, cik ātri iespējams. Tas bija psiholoģiski grūti, taču priecājos, ka izdarīju nepieciešamo.”

Porziņģis iepriekš izteicās, ka nepieciešamības gadījumā varētu palīdzēt Dalasai iepriekšējās sezonas beigās. “Nebija iemesla steigties. Gribēju atgriezties, jūtoties 100% vesels. Tā jutos jau pavasarī. Nebiju vēl uzkrājis nepieciešamo svaru, taču laukumā jutos labi. Tobrīd pie sevis nodomāju, ka varu spēlēt. No otras puses, apsvēru, ka tas varētu nebūt labākais lēmums – man vēl jāstrādā un jāatgūst spēles izjūta. Labāk bija pilnvērtīgi sagatavoties nākamās sezonas sākumam.”

Ķermeņa masas palielināšana notikusi ar domu par nākotni. “Tāds bija plāns. Gribēju kļūt fiziski spēcīgāks, taču paveikt to dabiskā ceļā. Nekļūt pārāk masīvs, īpaši pēc operācijas. Gāju soli pa solim, paļaujoties uz sajūtām. Svaru palielināju pakāpeniski. Esmu smagāks un stiprāks, taču saglabāju tādu pašu kustīgumu un eksplozivitāti.

Atveseļošanās procesa otrajā pusē latvietis tika aizmainīts no Ņujorkas “Knicks” uz “Mavericks”. “Tas nebija viegli. Apstākļi, kādos notika atveseļošanās, nebija perfekti. Katru dienu ieguldīju nepieciešamo darbu, neatkarīgi no garastāvokļa. Centos palikt pozitīvs visa atveseļošanās procesa laikā. Bija labas dienas un briesmīgas dienas. Visam klāt nāca maiņas darījums, taču centos koncentrēties svarīgākajam.

Nokļūšana Teksasā kļuva par pozitīvu pavērsienu. “Dzīvē notiek dažādi. (Aizmainīšana uz Dalasu) man bija gandrīz kā jauns starts. Šajā vietā mani sagaidīja atplestām rokām. Ar lieliskiem apstākļiem un enerģiju. Spēju turpināt atveseļošanas procesu. (Pāreja) patiesībā padarīja visu vienkāršāku.”

Kāpēc Porziņģis domā, ka atveseļošanās pirms maiņas nebija ideāla? “To ietekmēja noteiktu apstākļu kopums, taču centāmies paveikt darbu pēc labākās sirdsapziņas.”

Kristapam patīk jaunais klubs. “Domāju, ka Dalasā pastāv uz ģimeni orientēta atmosfēra. Iespējams, ka “Mavericks” ir visvairāk starptautiskā komanda NBA. Daudz puišu, kuri runā dažādās valodās. Lieliska atmosfēra ģērbtuvē, liela Dž. Dž. (Barea) ietekme. Jūtamas pozitīvas vibrācijas. Tagad manās un Lukas rokās ir turpināt uzturēt šo kultūru. Saglabāt pozitīvas vibrācijas, lai komanda virzītos uz priekšu.”

Latvietis labi saprotas ar 2019. gada sezonas labāko pirmgadnieku Luku Dončiču. “Mums ir ļoti labas attiecības ārpus laukuma. Spēlējot viens pret otru Eiropā, jau bijām pazīstami. Mērojām līdzīgu ceļu Spānijā, abi runājam spāniski. Daudz kopīgā, tas palīdz veidot savstarpējās attiecības.”

“Rikšotāji” spēlē spēcīgajā Rietumu konferencē, taču tas nav šķērslis Porziņģa un Dončiča ceļā. “Ticu, ka divatā varam būt liels spēks NBA daudzus gadus. Esam nupat sākuši spēlēt kopā, meklējam sapratni laukumā. Ticu, ka nokļūstot cerētajā vietā, varam būt tiešām bīstami.”

NBA regulārajā sezonā vienai uzvarai vai zaudējumam nav liela nozīme (saruna notika pirms spēles pret "Lakers"). Svarīgāks ir komandas darba virziens, uzsver Porziņģis. “Sezonas garumā var būt daudz kāpumu un kritumu. Uzvaras, zaudējumi. Vēlamies katrā spēlē spert soli uz priekšu, neatkarīgi no rezultāta. Zaudējums ilgtermiņā var izrādīties vērtīgs. Tajā pašā laikā vēlamies uzvarēt katrā spēlē.”

Video: Kristapa Porziņģa intervija

  -2 [+] [-]

, 2019-11-03 21:18, pirms 4 gadiem
Porziņģis sācis sliktāk mest sodiņus tagad.
- Un Porziņģis ar savu augumu un masu neiet zem groza, bet cenšās mest 3-niekus; pēdējā spēlē nebija arī 3-nieku, izskatījās saguris...

  -2 [+] [-]

, 2019-11-03 21:23, pirms 4 gadiem
Arī "saprašanās ar Dončiču" uz laukuma ir slikta, varbūt ārpus laukuma ir labāka;

  +3 [+] [-]

, 2019-11-03 21:34, pirms 4 gadiem
Oxa, ko piep*sās! Grūti noticēt, ka labi izproti KP uzdevumu laukumā, kā arī dažādu spēļu uzdevumus, kamēr nav nostabilizējies Mavs sastāvs! Bez kritikas labāk ļauj cilvēkam atgūties no ļoti ilgas pauzes bez basketbola!

     [+] [-]

, 2019-11-03 21:43, pirms 4 gadiem
Nu nez, diezgan mīksti vienalga vēl kapā, īsti neredzu to viņa spēku.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-03 22:11, pirms 4 gadiem
"Iespējams, ka “Mavericks” ir visvairāk starptautiskā komanda NBA."

Bez Google translate laikam jau nevar. Tak beidziet valodu kropļot

  -2 [+] [-]

, 2019-11-03 22:18, pirms 4 gadiem
MisterT rakstīja: Oxa, ko piep*sās! Grūti noticēt, ka labi izproti KP uzdevumu laukumā, kā arī dažādu spēļu uzdevumus, kamēr nav nostabilizējies Mavs sastāvs! Bez kritikas labāk ļauj cilvēkam atgūties no ļoti ilgas pauzes bez basketbola!
Nav ko daudz saprast - ja nevar sodiņus iemest;
- atgūšanās tāda, ka ar katru spēli aizvien vairāk noguris;

     [+] [-]

, 2019-11-03 22:19, pirms 4 gadiem
murmuls rakstīja: "Iespējams, ka “Mavericks” ir visvairāk starptautiskā komanda NBA."

Bez Google translate laikam jau nevar. Tak beidziet valodu kropļot
KP teica : "The most international team". Par Google translate varētu piekrist, ja būtu internacionālā, nevis starptautiskā komanda. Varbūt neveikls tulkojums, bet neviens nav ideāls. Un kāds būtu tavs ierosinājums?

  +2 [+] [-]

, 2019-11-03 22:27, pirms 4 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: KP teica : "The most international team". Par Google translate varētu piekrist, ja būtu internacionālā, nevis starptautiskā komanda. Varbūt neveikls tulkojums, bet neviens nav ideāls. Un kāds būtu tavs ierosinājums?
Visinternacionālākā NBA komanda.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-03 22:34, pirms 4 gadiem
Mavericks ir gados jauna, nestabila komanda - tāēc visticamāk, ka šogad play-off iekļūt vēl neizdosies. Bet pēc sezonas vai divām paredzu viņiem tur stabilu vietu. Porziņģim jāturpina darbs un galvenais pacietību - rezultāti neparādīsies šogad bet ilgtermiņā!

  -1 [+] [-]

, 2019-11-03 22:45, pirms 4 gadiem
Play Off vajadzētu būt stabili;
Bet dēļ jauna sastāva izkritīs 1 kārtā Play OFF

  -1 [+] [-]

, 2019-11-03 22:56, pirms 4 gadiem
KP rakstīja: “Ticu, ka divatā varam būt liels spēks NBA daudzus gadus. Esam nupat sākuši spēlēt kopā, meklējam sapratni laukumā. Ticu, ka nokļūstot cerētajā vietā, varam būt tiešām bīstami.”
Lai arī esmu kvēls Kristapa atbalstītājs, bieži gribās, lai viņš labāk paklusē. Pēc šī teksta pārējo komandas biedru vietā nākamajā spēlē arī es kādu piespēli izvēlētos atdot citur, nevis KP.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-03 23:12, pirms 4 gadiem
100% būs Offos šosezon , kā NBA apskatnieki teica , kam būs labs soliņš tas arī būs galvenais pretendents uz playoff . Tā arī ir . Paskatīsimies ka būs tālāk , bet pagaidām MAVS soliņš ir diezgan super .

  +1 [+] [-]

, 2019-11-05 21:16, pirms 4 gadiem
eziitis rakstīja: Lai arī esmu kvēls Kristapa atbalstītājs, bieži gribās, lai viņš labāk paklusē. Pēc šī teksta pārējo komandas biedru vietā nākamajā spēlē arī es kādu piespēli izvēlētos atdot citur, nevis KP.
Labāk vispirms noskaties oriģinālo interviju nevis lasi latviskoto versiju.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-05 21:20, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: Porziņģis sācis sliktāk mest sodiņus tagad.
- Un Porziņģis ar savu augumu un masu neiet zem groza, bet cenšās mest 3-niekus; pēdējā spēlē nebija arī 3-nieku, izskatījās saguris...
Retāk iet zem groza, mazāk sodiņu, tāpēc arī precizitāte mazāka.

Bet jāsaprot, ka ne jau KP viens pats nosaka, kur viņam jāatrodas, tas jau vairāk trenera ziņā. Tas, ka ir garš, nenozīmē, ka jāatrodas visu laiku zem groza, tā taktika ir tieši izvilkt ārā pretinieka garo spēlētāju, lai tas neatrodas groza apakšā.