Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

E. Kaufmanis pēc sakāves Ventspilī: ''Spēlējām pārāk individuāli''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

E. Kaufmanis pēc sakāves Ventspilī: ''Spēlējām pārāk individuāli''
Edgars Kaufmanis. Foto: Jānis Lārmanis/Valmiera Glass ViA/estlatbl.com

Pirmo cīņu ''Pafbet'' Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā vakar aizvadīja ''Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola'', kas izbraukumā ar rezultātu 63:108 atzina ''Ventspils'' pārākumu. Portālam Sportacentrs.com komentārus pēc mača sniedza valmierietis Edgars Kaufmanis.

''Sāpīgs zaudējums Ventspilī. Jāsāk ar to, ka uzbrukumā nebijām disciplinēti un spēlējām pārāk individuāli. Nedarījām to, kas bija jādara. Ar to arī sākās kļūdas aizsardzībā, kas ļāva ''Ventspilij'' atrast savu ritmu. Mēs paralēli to atrast nevarējām. Nebija brīvu metienu, nerealizējām arī tās iespējas, kas radās. Vāja precizitāte un daudz nepiespiestu kļūdu. Lai arī aizsardzībā bija caurumi, jāatzīst, ka uzbrukums ir pirmais, kas mums ir jāsakārto,'' sacīja Kaufmanis.

Kamēr valmierieši realizēja 33% metienu no spēles, ''Ventspils'' precizitāte sasniedza 49%. Valmieras basketbolisti arī mača gaitā pieļāva 18 kļūdas, kamēr mājinieki kļūdījās vien 11 reizes. Valmierieši kopā ielaida 108 punktus savā grozā.

''Nevarēju arī pats atrast uzbrukumā savu vietu, jo diezgan haotiski spēlējām. Ielaidām daudz vieglus punktus. Spēles sākumā enerģija no mūsu puses bija laba, taču spēlei ritot tā gāja uz leju. Tas pats ar pārliecību. Bet jātur galvas augšā - jāstrādā pie visa, jo neskatoties uz šo spēli, mūsu komandai ir labs potenciāls,'' turpināja 23 gadus vecais uzbrucējs.

Kaufmanis maču noslēdza ar septiņiem punktiem (1p. 3/4, 2p. 2/3, 3p. 0/2), astoņām atlēkušajām bumbām, vienu piezīmi un kļūdu. Jāpiemin gan, ka komandai šī bija pirmā nopietnā spēle pilnajā sastāvā un saspēlēties kārtīgi vēl nav izdevies.

''Ar komandas jauno sistēmu un galveno treneri mēs varam panākt daudz. Lai gan nākamā spēle ir pret ''Prometey'' un tā būs smaga, mūsu mērķis ir cīnīties ar katru komandu. Spēle sāksies no nulles un cīnīsimies par katru laukuma centimetru. Komandas mērķis ir mēģināt iekļūt labāko astotniekā vai vismaz tuvu tam. Individuālais mērķis tikmēr ir iespēlēties šajā līgā un parādīt sevi no labākās puses,'' sarunu uz pozitīvas nots noslēdza Kaufmanis.

Tur nu ir taisnība - starpsezonā ''Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola'' vienību pastiprināja vairāki leģionāri. Par galveno treneri kļuva lietuviešu speciālists Tomass Keršis, kamēr sastāvā pieci papildinājumi no ārzemēm - amerikāņi Tervels Beks un Džastins Makkāls, lietuvietis Tads Vaičūns, austrālietis Dengs Gaks un ukrainis Ivans Tokovenko. Vienību gan pameta līderis un Edgara brālis Jānis Kaufmanis. Jaunajā sezonā komanda tiek balstīta uz jaunajiem spēlētājiem, lai basketbols būtu ātrāks un agresīvāks.

Valmieriešiem nākamā spēle paredzēta jau piektdien, kad Vidzemes Olimpiskajā centrā viesosies basketbola klubs ''Prometey'' no Ukrainas. Cīņas sākums plkst. 19:00.

Visas oktobrī Latvijā notiekošās apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas spēles tiešraidē būs pieejamas kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

     [+] [-]

, 2022-10-03 18:03, pirms 2 gadiem
Katrai jaunai komandai vajag laiku, lai ieskrietos, pierastu viens pie otra un jauna trenera! Piektdien visi noteikti uz spēli, jo #ValmieraMilBasketbolu!

     [+] [-]

, 2022-10-04 20:41, pirms 2 gadiem
Nu, tas Rīgā bāzētais ukraiņu tanks būs vēl skarbāks par ventiš puikām...