Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas meiteņu izlase izvirzās vadībā, bet piekāpjas Rumānijai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas meiteņu izlase izvirzās vadībā, bet piekāpjas Rumānijai
Foto: LFF

Latvijas WU-17 meiteņu izlase svētdien Turcijā savā pirmajā 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas turnīra spēlē ar rezultātu 1:3 (1:0) piekāpās vienaudzēm no Rumānijas.

Latvijas izlase līdzvērtīgā cīņā kā pirmā izvirzījās vadībā, kad 18. minūtē precīza bija Monta Ščucka, tomēr otrajā puslaikā laukumā valdīja cita aina, kā rezultātā vadību pārņēma pretinieces – 51. minūtē tika panākts neizšķirts, bet 61. un 65. minūtē rumānietes guva vēl divus vārtus.

Turnīru Latvijas izlase noslēgs 6. oktobrī ar maču pret Turciju. Mūsu komandas pretinieču savstarpējais duelis iepriekš noslēdzās neizšķirti 2:2, rumānietēm nenosargājot divu vārtu pārsvaru.

Sacensības vienlaikus notiek gan pēc formāta, kāds ir UEFA Nāciju līgā, spēcīgākajām komandām spēlējot A līgā, bet rangā zemāk esošajām - B līgā, gan kā kvalifikācija 2022. gada finālturnīram. Latvijas izlase sacenšas B līgas 5. apakšgrupā. Grupas uzvarētāja un labākā no otrās pozīcijas ieguvējām kvalificēsies spēcīgākajai jeb A līgai, no kuras būs iespēja izcīnīt vietu finālturnīrā. Kvalifikācijas otrā kārta tiks aizvadīta 2022. gada pavasarī. WU-17 izlasēm finālturnīrs ar astoņu komandu dalību nākamajā maijā notiks Bosnijā un Hercegovinā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13564/wu-17-me...