Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kubarevs: "Mēģināsim tikt galā ar savām problēmām"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Kubarevs: "Mēģināsim tikt galā ar savām problēmām"
Edgars Gauračs un Oļegs Kubarevs
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

1. oktobrī Jūrmalas "Spartaks" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, atzīstot FK "Ventspils" pārākumu. Piedāvājam abu komandu galveno treneru komentārus.

Pols Ašvorts, FK "Ventspils" galvenais treneris: "Esmu priecīgs, ka izdevās izcīnīt uzvaru! Mēs zinājām, ka mūs gaida ļoti grūta spēle. [Jevgeņijs] Postņikovs nevarēja piedalīties spēlē [pēc savstarpējās vienošanās starp "Ventspili", "Spartaku" un "Astanu" - aut.]. Jau pašā spēles sākumā zaudējām vēl divus atslēgas aizsargus. Vadimu Žuļevu nācās nomainīt uzreiz, [Ņikitu] Koļesovu - pārtraukumā. Vairākas reizes spēles gaitā nācās pārkārtoties. Spēle bija ļoti saspringta, daudz cīņas un pārkāpumu. Esmu ļoti priecīgs par [Kasparu] Svārupu, kurš guva teicamus vārtus. Viņš ilgi nespēlēja, bet pašā vajadzīgākajā momentā guva vārtus."

Oļegs Kubarevs, FK "Spartaks" Jūrmala galvenais treneris: "Apsveicu pretiniekus ar izcīnīto uzvaru. Viņi bija pelnījuši šo uzvaru, jo viņi to vairāk gribēja. Pols nosauca savas komandas problēmas aizsardzībā, taču es par mūsu problēmām šoreiz nerunāšu. Necentīšos ar mūsu problēmām attaisnot rezultātu. Veiksme vairs nestāv klāt mūsu komandai, vairs nav entuziasma. Futbolistiem nepietiek meistarības. Vairums spēlētāju nav piedalījies šādās cīņās par titulu. Esot šeit [pirmajā vietā] jūtamies nepārliecināti. Puiši centās, bet par meistaru vienas sezonas laikā neviens futbolists nevar kļūt, pašam neieguldot spēkus. Šobrīd mums ir problēmas, ar kurām centīsimies tikt galā. Esam vēl taču pirmajā vietā. Tagad būs pauze, lai visu apdomāt."

Atlikušajās spēles svarīgu lomu spēlēs psiholoģija?
Kubarevs: "Neredzu čempionātā komandu, kura kādu varētu "noskriet". Fiziskais stāvoklis visām komandām ir puslīdz vienāds. Viss ir atkarīgs no tā, kam pašlaik ir līdzvērtīgāks sastāvs, kurš ir labāk gatavs. Katrai komandai šajā sezonā ir bijuši kritumi. Šobrīd ir pienākusi mūsu kārta. Uzskatu, ka komanda ir nospēlējusi sezonu ļoti labi. Ir problēmas, kuras mēs risināsim. Nevajag domāt par blakuslietām. Šodien spēlēja divas līdzīgas komandas.

Minēji par savainojumiem spēles laikā, taču pirms mača palikāt arī bez Alekseja Aleksejeva.
Ašvorts: "Viņš dažas dienas pirms spēles treniņā guva traumu. Diezgan nopietnu. Šķiet, ka izlaidīs sezonas atlikušo daļu...

Žuļevs pēc spēles atsūtīja bildi no slimnīcas. Izskatījās, godīgi sakot, ne visai. Bet viņš ir spēcīgs puisis, domāju, ka viss būs kārtībā. Mums ir divas nedēļas līdz nākamājai spēlei. Ja kas, [Gints] Freimanis arī spēlēja ar lauztu degunu "Jelgavas" komandā. Koļesovam - satricinājums.

Kādi faktori sekmēja "Ventspils" uzvaru?
Kubarevs: "Jāsaka, ka viņiem izdevās veikt veiksmīgas maiņas. Laukumā devās garais uzbrucējs [Kaspars Svārups - aut.]. "Ventspilij" nebija daudz kvalitatīvu piespēļu uz priekšu, jo mums izdevās spēles gaitā tās pārtvert. Ar centrējumu, kas noveda pie vārtu zaudējuma, kvalificētai aizsardzībai bija jātiek galā. Spēles laikā gandrīz nebija tādu momentu, kas liktu nopietni strādāt mūsu aizsardzībai. [Jurijam] Žigājevam bija labs moments spēles sākumā, un šeit, kad ielaidām vārtus. Mums līdzīga iespēja bija Edgaram Gauračam, kad viņam nedaudz pietrūka centimetru, lai aizsniegtos līdz bumbai. "Ventspils" spēlēja savu spēli, taču mums izdevās izspiest viņus ārā no sava soda laukuma. Vienīgais variants uzbrukumiem bija centrējumi."

Kāpēc Gauračs pamatā, bet Dmitrijs Platonovs nāca tikai uz maiņu?
Kubarevs: "Platonovam bija neliels savainojums. Negribējām riskēt. Uzbrucēji nav izšķiroši mūsu spēlē. Svarīgi bija nospēlēt labi aizsardzībā. Gauračs labi šodien cīnījās, varēja pat atdot rezultatīvu piespēli. Platonova gadījumā domājām par rītdienu, neriskējot ar viņa veselību."

Pieteikumā bija divi vārtsargi un aizsargs Nikolajs Kaševskis [nav bijis pieteikumā kopš aprīļa sākuma - aut.]?
Kubarevs: "Vārtsargi palīdzēja aizpildīt pieteikumu. Kaševskis tagad ir atgriezies kopējā grupā. Šāds spēlētājs mums noderēs. Ja ne laukumā, tad uz soliņa, daloties ar savu pieredzi."

Vai cīņā par titulu šobrīd ir kāds favorīts?
Ašvorts: "Joprojām "Spartaks". Es gribētu būt viņu vietā, jo "Spartaks" ir divus punktus priekšā tuvākajam sekotājam. Domāju, ka "Jelgava" vēl nav ārā. Visa uzmanība būs "Spartakam" un "Ventspilij", bet "Jelgavai" arī ir visas iespējas."

Apsveicu ar 100. spēli, Pol! Šī bija viena no svarīgākajām?
Ašvorts: "Paldies! Katra spēle ir svarīga. Man atmiņā ir spēle pret "Lugano" [2002. gadā - aut.], kad mēs uzvarējām ar 3:0. Man šī bija pati zīmīgākā spēle. Čempionātā patīkamāk ir apspēlēt Liepāju, jo tas ir derbijs. Jo biežāk uzvarēsim Liepāju, jo labāk."

"Jelgava" ir atpakaļ cīņā par titulu?
Kubarevs: "Es domāju tikai par savu komandu. Šai komandai ar pašreizējo treneri ir tikai divi zaudējumi. Tā ir stabilitāte. Ja mēs ar "Ventspili" zaudēsim punktus, viņi izmantos iespēju."

     [+] [-]

, 2016-10-03 13:47, pirms 8 gadiem
Komandas rūpējas par intrigu kopvērtējumā.

  -2 [+] [-]

, 2016-10-03 14:02, pirms 8 gadiem
spartaka problēma ir Kubareva vājā psiholoģija. tā vietā lai spēlētu normālu futbolu, sāka turēt neizšķirtus. Sadega treneris, kaut gan pieredzes ziņā Kubarevam nevajadzēja zaudēt

     [+] [-]

, 2016-10-03 14:04, pirms 8 gadiem
"Uzbrucēji nav izšķiroši mūsu spēlē"???
"Domājām par rītdienu"???
Kas tad ir Spartaka trumpis, ja ne uzbrucēju duets? Rītdiena var nepienākt, jo viss pārsvars ir faktiski zaudēts

     [+] [-]

, 2016-10-03 16:43, pirms 8 gadiem
interesanti vai problēmas, kuras tik bieži Kubarevs pieminēja, bet neprecizēja, ir saistītas ar kluba finansēm kā twitterī cilvēki runā

     [+] [-]

, 2016-10-03 18:54, pirms 8 gadiem
ffwrd rakstīja: interesanti vai problēmas, kuras tik bieži Kubarevs pieminēja, bet neprecizēja, ir saistītas ar kluba finansēm kā twitterī cilvēki runā
Gan jau, ka nesaistītas nav. Kuram patīk bez algas spēlēt? Jautājums drīzāk, cik cieši saistītas. Ja diezgan cieši, nu, tad zeltu neredzēt. Un visdrīzāk arī sudrabu. Bet, ja pavisam cieši, tad var vēl pie koka medaļām tikt - tiesa, šajā gadījumā nepietiek, ka "Spartaks" visu zaudē, "Liepājai" jāspēj visas 4 spēles uzvarēt. Taču kāpēc lai "Liepāja" neuzvarētu 4 atlikušās spēles? Visas pret turnīra lejasgala komandām, 3 no spēlēm mājās, raķetes izšautas, princiālu dueļu nav - var arī sākt beidzot spēlēt.