Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rubļevska netiek pasaules čempionāta finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rubļevska netiek pasaules čempionāta finālā
Jeļena Rubļevska
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Polijas galvaspilsētā Varšavā sācies pasaules čempionāts modernajā pieccīņā. Pēc otrā bērna piedzimšanas tagad ierindā atgriezusies 2004. gada olimpiskā vicečempione Jeļena Rubļevska. Sieviešu kvalifikācijā mūsu sportiste savā A kvalifikācijas grupā šodien finišēja 14. pozīcijā un netika pasaules čempionāta finālā.

Jeļena Rubļevska cīnījās kvalifikācijas A grupā, kur bija 28 sportistes. B grupā starp 27 dalībniecēm startēja arī mūsu Olga Šišlova, savukārt C grupā sacentās vēl 27 pieccīņnieces. Lai tiktu finālā, savā kvalifikācijas grupā bija jātiek astoņniekā (Q) vai jābūt starp 12 pārējām labākajām (q).

Jeļena Rubļevska (38) paukošanā ar bilanci 20-7 sasniedza otro labāko rezultātu savā grupā, bet peldēšanā ar 02:30.29 viņa bija otrā lēnākā. Līdz ar to pēc divām disciplīnām Rubļevska ar 508 punktiem A grupā ieņēma 12. pozīciju. Kombinētajā disciplīnā (šaušana+skriešana) mūsu sportiste ar 519 punktiem bija septiņpadsmitā. Kvalifikācijas A grupā Rubļevska ar 1027 punktiem finišēja 14. pozīcijā. No automātiski netikušajām kopumā 11 sportistēm A un B grupā bija labāks gala rezultāts. Lai kvalificētos finālam, Latvijas sportistei atlika cerēt, ka C grupā ikvienai no 9.-27. vietas ieguvējām būs mazāk punktu nekā mūsējai, tomēr tā nenotika.

Olga Šišlova (23) paukošanā ar bilanci 7-19 bija otrā vājākā savā grupā, bet peldēšanā ar 02:12.38 viņa sasniedza piekto labāko rezultātu. Pēc divām disciplīnām Šišlova ar 465 punktiem B grupā ieņēma 22. vietu. Kombinētajā disciplīnā mūsu sportiste ar 540 punktiem bija astotā. Kvalifikācijas B grupā Šišlova ar 1005 punktiem finišēja 19. pozīcijā un netika finālsacensībās.

Kā jau ziņots, 22. maijā mūsu modernās pieccīņas līderei piedzima dēls, bet jau pēc desmit dienām divu bērnu māmiņa Rubļevska atsāka treniņus, lai gatavotos septembra pasaules čempionātam. Kā zināms, 2013. gadā četrkārtējie olimpieši Jeļena Rubļevska un Deniss Čerkovskis izcīnīja PČ sudrabu jauktajā stafetē, kā arī uzvarēja Pasaules kausa finālā.

Rīt vīru kvalifikācijā cīnīsies Atēnu olimpiādes ceturtās vietas ieguvējs Deniss Čerkovskis (35), kā arī jaunais Pāvels Švecovs, kuram starts būs tieši 20 gadu dzimšanas dienā.

Izmantotie resursi:
www.pentathlon.org

  +1 [+] [-]

, 2014-09-03 18:04, pirms 10 gadiem
nekas briesmīgs, Jeļenai galvenais starts tomēr būs stafete kopā ar Čerkovski!