Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

KHL sezonas atklāšanas un "Dinamo" pirmā spēle kanālos VSB un TV6

Jānis Pārums

KHL sezonas atklāšanas un "Dinamo" pirmā spēle kanālos VSB un TV6
Artis Ābols
Foto: dinamoriga.lv

Šonedēļ „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) un TV6 pārraidīs Kontinentālās Hokeja Līgas jaunās sezonas atklāšanas spēli starp Maskavas Dinamo un Čeļabinskas Traktor, un Rīgas Dinamo pirmo spēli sezonā ar Minskas Dinamo.

Ar pagājušās sezonas finālistu Maskavas Dinamo un Čeļabinskas Traktor spēli trešdien, 4.septembrī, sāksies jau sestā KHL sezona. Līgas divkārtējo čempionu Maskavas Dinamo treneriem Oļegam Znarokam un Harijam Vītoliņam pievienojies bijušais Rīgas Dinamo kapteinis Mārtiņš Karsums. Savukārt no Kazaņas uz Čeļabinsku pārcēlies Latvijas izlases kapteinis Lauris Dārziņš.

Rīgas Dinamo jaunās sezonas pirmo spēli aizvadīs jau ceturtdien, 5.septembrī Arēnā Rīga ar Minskas Dinamo. Baltkrievijas klubā palikuši tikai seši leģionāri – pēc pagājušās sezonas, kad Minskas Dinamo neiekļuva play off turnīrā, klubs ir uzsācis kursu uz ievērojami lielāku vietējo spēlētāju izmantošanu. Savukārt rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols vairs nav vietas izpildītājs, bet pilntiesīgs komandas treneris. Komandas kapteinis pēc gada pārtraukuma atkal ir Sandis Ozoliņš, bet pamatvārtsargs ir Mikaels Telkvists.

KHL spēļu studijas vadīs Armands Puče kopā ar ekspertu Oļegu Sorokinu. Spēles komentēs Jānis Vuguls, Aivars Zahārovs, Oļegs Sorokins, Toms Prāmnieks, Armands Simsons un Anatolijs Kreipāns.
Jānis Vuguls, VSB komentētājs
: “Rīgas Dinamo pirmssezonas sagatavošanās procesā atstāja ļoti simpātisku iespaidu – komanda ir vienota un saliedēta, kas ir pirmais nosacījums veiksmīgai sezonai. Var teikt, ka komanda šosezon ir nodota deviņdesmito gadu beigu hokeja paaudzes rokās – galvenais treneris ir Artis Ābols, viņa palīgi Viktors Ignatjevs, Ģirts Ankipāns un Juris Klodāns, ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un hokejisti Sandis Ozoliņš un Rodrigo Laviņš. Viņi visi kopā spēlēja pirmajos Pasaules čempionātos Elites divīzijā un, ja toreiz viņi bija komanda, tad kāpēc, lai tagad būtu savādāk!

Pirmais pretinieks – Minskas Dinamo, sava patrona, prezidenta Lukašenko, ietekmē, beidzot ir mainījis kursu no leģionāriem uz vietējiem. Komandas trešā un ceturtā maiņa šobrīd izskatās pieticīgi pat uz Baltkrievijas atklātā čempionāta fona, un, ja Minskai šosezon izdosies iekļūt Gagarina kausa izcīņā, tas būs varoņdarbs. Tas gan nenozīmē vieglu spēli mūsējiem.

Pēc pirmajās piecās KHL sezonās pieredzētā, šai līgai līdzjutējus pārsteigt ar kaut ko ir arvien grūtāk. Tādas lietas kā Horvātijas Medveščak un Vladivostokas Admiral pievienošanās, Iļjas Kovaļčuka pārcelšanās no NHL uz Sanktpēterburgas SKA jau kļūst par pašsaprotamu ikdienu, tomēr tas nenozīmē, ka sestajā sezonā būs garlaicīgi. Autoritārā kanādiešu trenera Maika Kīnena ierašanās Magņitogorskā, SKA principiālais duelis ar Maskavas Dinamo un latviešu leģionāru gaitas citos KHL klubos būs interesantākās lietas, kurām pievērsīsim uzmanību šosezon.

Austrumu konferencē galveno favorītu lomās šosezon būs Čeļabinskas Traktor ar Lauri Dārziņu ierindā un Omskas Avangard. Sarežģīti savas pozīcijas būs noturēt Ufas Salavat Julajev, kuriem sponsori pēdējās sezonās vairs nav tik devīgi. Lielais nezināmais - Kazaņas Ak Bars, kur sākusies jauna ēra pēc Alekseja Morozova un Danisa Zaripova aiziešanas. Rietumos šogad cīņa par Gagarina kausa izcīņas astoņnieku solās būt vēl nežēlīgāka kā iepriekš. Visas komandas, kuras palika aiz svītras ir nopietni strādājušas pie komplektācijas, lai kļūtu spēcīgākas. Izņēmums ir Minskas Dinamo, kuri ievērojami samazinājuši savu leģionāru skaitu, to kompensējot ar Baltkrievijas atklātā čempionāta spēlētājiem.

Aivars Zahārovs, VSB komentētājs: „ Sestā KHL sezona solās būt ļoti interesanta. Daudzas komandas ir mainījušas kodolus un stipri atšķiras no iepriekšējo sezonu modeļiem, klāt nākuši divi jauni klubi un, protams, Iļjas Kovaļčuka atgriešanās Krievijā. Tas viss gaidāmo čempionātu padarīs ļoti intriģējošu. Galvenie favorīti būs ierastie - SKA, Magņitogorskas Metallurg, Jaroslavļas Lokomotiv. Tāpat nevarēs nerēķināties ar Maskavas Dinamo, Kazaņas Ak Bars, Maskavas CSKA. Rīdzinieku uzdevums - iekļūšana play off turnīrā - solās būt grūti izpildāms. Konkurentu ir ļoti daudz un jau pirmā spēle 5.septembrī pret Minskas Dinamo var būt svarīga cīņā par iekļūšanu Rietumu konferences astotniekā.”

KHL spēles kanālā VSB:
• Trešdien, 4.septembrī 23:55 KHL. Maskavas Dinamo – Čeļabinskas Traktor.
• Svētdien, 8.septembrī 20:25 KHL. Zagrebas Medveščak – Rīgas Dinamo.

KHL spēles kanālā TV6:
• Ceturtdien, 5.septembrī 19:15 KHL. Rīgas Dinamo – Minskas Dinamo

 +13 [+] [-]

, 2013-09-03 14:43, pirms 11 gadiem
Sūkājiet vafeli stulbais VSB. Hokeja zagļi....kaut jūs apsprāgtu.

 +11 [+] [-]

, 2013-09-03 14:47, pirms 11 gadiem
Kas tas par sviestu, ka atkal izbraukuma spēles tiešraidē rādīs tikai vsb? Kāda vellna pēc nevar rādīt arī izbraukuma spēles?
Dinamo ar šo iegriež tikai paši sev, jo būstiski samazina auditoriju.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-03 14:47, pirms 11 gadiem
Vienmēr kopā ar DINAMO!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-03 14:50, pirms 11 gadiem
Nu terotiski 8totniekam jabut Bet domaju ka par 8 vietu varam tikt pat 6 vieta un augstak

  -1 [+] [-]

, 2013-09-03 14:50, pirms 11 gadiem
Nu terotiski 8totniekam jabut Bet domaju ka par 8 vietu varam tikt pat 6 vieta un augstak

  +3 [+] [-]

, 2013-09-03 14:51, pirms 11 gadiem
extremists rakstīja: Kas tas par sviestu, ka atkal izbraukuma spēles tiešraidē rādīs tikai vsb? Kāda vellna pēc nevar rādīt arī izbraukuma spēles?
Dinamo ar šo iegriež tikai paši sev, jo būstiski samazina auditoriju.
Dinamo nevienam neko negriez, jo ligumu ar TV sledz KHL...
ja gribat redzet Dinamo speles, perciet pa 0,80 gabalaa no khl.ru, piesledziet Viasat paku pa 3,90 vai skataties kreisos striimus

  -3 [+] [-]

, 2013-09-03 14:56, pirms 11 gadiem
Četras nedēļas vēl līdz hokeja sezonai būs kaut kā jāpaciešas, bet tad jau Monreālā, Čikāgā un Edmontonā pirmās spēles

  -1 [+] [-]

, 2013-09-03 14:59, pirms 11 gadiem
nolādētais viasat uztaisījis hokeja pāraides priekš izredzētajiem.kaut jūs nosprāgtu nolādētais kantoris.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-03 15:01, pirms 11 gadiem
viasat Latvijas sporta līdzjutējiem ir nodrījis tik daudz ļaunuma kā neviens cits
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-03 15:05, pirms 11 gadiem
Krievijas līga mani gan neinteresē, bet vietējais Viasat patiešām ir nodarījis ļaunumu ar savu pilnīgo iztapšanu un padevību krieviem aizvācot no Baltijas viasata NHL hokeju sakot, ka tas ir pārāk dārgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-09-03 15:46, pirms 11 gadiem
trakais_v23 rakstīja: Viasat smird,visu sportu nozaguši no TV ekrāniem
Kuraa valstii tad raada sportu par velti?

     [+] [-]

, 2013-09-03 15:55, pirms 11 gadiem
gravitons rakstīja: Kuraa valstii tad raada sportu par velti?
nav jau runa par to ka pa velti bet sūdainais viasat nav visiem pieejams ko darīt tie kas piemēram skatās virszemes tv?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-09-03 16:21, pirms 11 gadiem
Circeni,Zaharov un MTG,iebāžiet sev to Viasatu,jo es un mani draugi atradīs nevienu vien pirātisko strīmu,bet jūs iesāliet savu TV!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-03 16:21, pirms 11 gadiem
Dinamo speles mes vienu sezonu pavadijam ar viassatu !!!! Viss ko varu pateikt---->mani vel vairak parliecinaja ka ši kompanija ir mēsls un pamatošu kapec !!!!!! ja reiz tu translē tiesraides tad transle pa vienu kanalu nevis majas speles pa tv6 a izbraukuma speles pa VSB !!! ceriba kausa speles paši tur saputrojas-izbraukuma speles un dazas majas speles radija pa VSB !!!
Kops Viasats mani atradinaj no F-1 tad tagad F-1 skatos tikai un vienigi caur RTL

  +1 [+] [-]

, 2013-09-03 16:26, pirms 11 gadiem
Jaguars rakstīja: Sūkājiet vafeli stulbais VSB. Hokeja zagļi....kaut jūs apsprāgtu.
Vo, vo, piekrītu par visiem 100%

     [+] [-]

, 2013-09-03 19:09, pirms 11 gadiem
trakais_v23 rakstīja: Viasat smird,visu sportu nozaguši no TV ekrāniem
šodien pa LTV7 sakas hokeja sezona!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-03 19:33, pirms 11 gadiem
mazie perdeli turpina raudat