Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Šaušanā ar mazkalibra pistoli pāršaudē par zeltu triumfē dienvidkorejiete Jana

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šaušanā ar mazkalibra pistoli pāršaudē par zeltu triumfē dienvidkorejiete Jana
Labākās šāvējas ar mazkalibra pistoli. Foto: AP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu šaušanas sacensībās olimpiskās čempiones titulu izcīnīja Dienvidkorejas pārstāve Jana Jina. Viņa visas sacensības saglabāja vadību sacensībās, bet beigās uzvarēja vien pāršaudē, atstājot otrajā vietā mājinieci Kamillu Jedrzejevski.

Parīzes olimpisko spēļu šaušanas sacensībās šorīt šāvējas noskaidroja labāko šaušanā no 25 metriem ar mazkalibra pistoli. Sacensībāsa piedalījās arī Agate Rašmane, bet kvalifikācijā uzrādīja 26. rezultātu. Kvalifikācijā labāko rezultātu uzrādīja Veronika Majora no Ugārijas, sakrājot 592 punktus, bet finālā visu izšķīra trāpīts, vai netrāpīts šāviens.

• Pirmajā kārtā visas astoņas šāvējas izpildīja 20 šāvienus, lai noskaidrotu pirmo sportisti, kam sacensības noslēgsies. Keitlīna Morgana Abelna no ASV bija vājākā šāvēja, sašaujot vien piecus mērķus no 20, pārliecinoši paliekot astotajā pozīcijā. Tālāk jau pēc katras sērijas kādai šāvējai sacensības bija galā. Manu Bhakere no Indijas, kura 10 metros ar pneimatisko pistoli izcīnīja bronzu, veica piecus precīzus šāvienus un no sacensībām izslēdza Thu Vinu Trinu no Vjetnamas, kura trāpīja vien trīs mērķos.

• Sestajā vietā sacensībasa noslēdza Irānas pārstāve Hanije Rostamijana, kura trāpīja vien divus šāvienus, kamēr Nana Žao ar četriem palika sacensībās. Kamēr sacensības noslēdza Žao, trāpot vien divus šāvienus nākamajā kārtā, tikmēr dienvidkorejietes Janas Jinas līderpozīcijas sāka apdraudēt Bhakere un francūziete Kamilla Jedrzejevski, kuras atpalika par punktu.

Cīņā par medaļām starp Veroniku Majori un Manu Bhakeri vajadzēja pāršaudi, lai noskaidrotu labāko. Divas kļūdas pēc kārtas pieļāva Indijas šāvēja, paliekot ceturtajā vietā. Vadību saglabāja dienvidkorejiete Jana Jina, kurai bija punkta pārsvars pār Jedrzejevski un divu pār Majori. Majore nespēja izmantot pretinieču kļūdas, paliekot trešajā pozīcijā un izcīnot bronzas medaļu ar 31 punktu. Fināls sākās situācijā, kad abām ir identisks rezultāts. Jana kļūdījās pirmajā šāvienā, bet Jedrzejevski ceturtajā, kas nozīmēja pāršaušadi. Pāršaudē Francijas pārstāve neizturēja spriedzi, pieļāva četras kļūdas un samierinājās ar sudrabu, kamēr par olimpisko čempioni kļuva Jana Jina no Dienvidkorejas ar 37 punktiem.

Parīzes olimpiskās spēles, Šaušana, 25m ar mazkalibra pistoli, fināls sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Jana JinaDienvidkoreja37
2.Kamilla JedrzejevskiFrancija37
3.Veronika MajoreUngārija31
4.Manu BhakereIndija28
5.Nana ŽaoĶīna23
6.Hanije RostamijanaIrāna19
7.Thu Vins TrinaVjetnama16
8.Keitlīna Morgana AbelnaASV5

Medaļu kopvērtējums šaušanā

VValstsZeltaSudrabaBronzasKopā
1.Ķīna4217
2.Dienvidkoreja3205
3.Gvatemala1012
Šveice1012
5.Lielbritānija1001
Serbija1001
7.Itālija0213
8.Zviedrija0101
Francija0101
Turcija0101
Ukraina0101
ASV0101
13.Indija0033
14.Austrālija0011
Horvātija0011
Kazahstāna0011
Ungārija0011

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle