Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Babris uzvar otrajā Latvijas čempionāta posmā pēc kārtas

Ints Megnis
Ints Megnis

Babris uzvar otrajā Latvijas čempionāta posmā pēc kārtas
Foto: Sanda Tūtere

Aizvadītās nedēļas nogalē Jelgavā esošajā Zemgales Olimpiskā centra trasē aizvadītajā “SMScredit.lv" BMX čempionāta trešajā posmā piedalījās 370 sportisti, kas ir jauns čempionāta dalībnieku rekords. Kupli pārstāvētajā "Pro Open" ieskaitē otro posmu pēc kārtas triumfēja Helvijs Babris.

370 dalībnieki startēja 20 dažādās vecuma un meistarības grupās. Tas ir jauns astoņus gadus ilgā čempionāta dalībnieku rekords. Īpaši kupli bija pārstāvēta "Pro Open" grupa, tajā startējot 23 sportistiem.

"Pro Open" grupas priekšbraucienos dominēja Babris, kurš vienīgais guva trīs uzvaras. Pa divām uzvarām savos braucienos ieguva arī Rinalds Jānis Kārkliņš, Edvards Emīls Liberts un Ivars Svarinskis. Pēc tam pusfinālos nepārspēti tikmēr palika Babris un Edvards Glāzers. Spraigi aizritēja arī lielais fināls. Tajā ātrākais izrādījās Helvijs Babris no “MŠA – Valmieras puikas"/"AKSSC Valmiera”. Viņam jau otrais panākums trijos aizvadītajos posmos. Otro vietu ieņēma Babra treniņu biedrs Filips Krists Rozītis (“BMX Rīga RRS"/"AKSSC Valmiera”. Tikmēr trešā vieta Rinaldam Jānim Kārkliņam (“MŠA – Valmieras puikas"/"AKSSC Valmiera”). Galvenajam favorītam Kristenam Krīgeram nācās samierināties ar piekto, bet pusfināla uzvarētājam Glāzeram astoto vietu.

Pirms tam pirmajā etapā labākais bija Krīgers, bet nākamajos divos nepārspēts palicis Babris, kurš izmēģinājis savus spēkus arī bobslejā. Augusta "Sporta Avīzes" izdevumā Babris atklājis, ka nākamajā ziemā, visticamāk, bobslejā nestartēs, lai pilnībā koncentrētos cīņai par olimpisko ceļazīmi BMX riteņbraukšanā.

Izmantotie resursi:
https://lrf.lv/index.php/bmx/aktual...