Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

CAS noraida 17 airētāju apelāciju un filtrē krievu sportistus

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

CAS noraida 17 airētāju apelāciju un filtrē krievu sportistus
Krievu airētājas
Foto: rowingrussia.ru

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi 17 krievu airētāju apelāciju par nepielaišanu Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Tuvākajā laikā kļūs zināmi vēl vairāki nolēmumi. CAS ir ne tikai apelācijas instance, bet arī viens no etapiem krievu sportistu trīspakāpju filtrēšanā.

Kā jau ziņots, Starptautiskā airēšanas federācija (FISA) no 28 krievu airētājiem Rio spēlēm pielaida tikai sešus. Nepielaistie sportisti sūdzējās CAS par viņu nepielaišanu. Krievijas Airēšanas sporta federācija šodien apstiprina, ka 17 krievu pieteikums ir noraidīts, tiek gaidīts nolēmums par vēl trijiem sportistiem.

Apelācijas izskatīšanu gaida vēl vairāki sportisti, tostarp slavenā peldētāja Jūlija Jefimova un svarcēlāji. Pēdējā laikā CAS saņēmusi 11 apelācijas sūdzības, no kurām lielākā daļa nāk no Krievijas. Krievu sportisti lielā skaitā netika pielaisti Riodežaneiro spēlēm, taču apelāciju iesniedza salīdzinoši maz.

CAS ir ne tikai apelācijas instance, bet arī viens no etapiem krievu sportistu trīspakāpju filtrēšanā. Vispirms par krievu sportistu pielaišanu lēma attiecīgās starptautiskās federācijas (pirmais filtrs), turpinājumā šos lēmumus pārbauda CAS (otrais filtrs), savukārt galīgo lēmumu līdz spēļu sākumam pieņems Starptautiskā olimpiskā komiteja (trešais filtrs).

Atgādinām, ka pagājušā gada rudenī Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ atstādināja krievu vieglatlētus no starptautiskajām sacensībām. 2016. gada 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu - tas esot noticis ne tikai Soču olimpiskajās spēlēs, bet arī iepriekš. 19. jūlijā Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja 68 krievu vieglatlētu pieteikumu pret IAAF, tādējādi liedzot piedalīties Rio spēlēs. Sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ jācieš arī sportistiem, kuri nav vainīgi. 24. jūlijā SOK teju vienbalsīgi lēma, ka Krievijas olimpiskā izlase varēs piedalīties Rio spēlēs, ja vien zaļo gaismu dos attiecīgā sporta veida starptautiskā federācija, CAS un SOK. Krievu sportisti ar dopinga vēsturi netiek pielaisti. Vērtējot dopinga vēsturi, tiek ņemti vērā arī Maklarena ziņojumā minētie uzvārdi, taču visi vēl nav publiskoti. 29. jūlijā Starptautiskās Svarcelšanas federācija (IWF) dopinga vēstures dēļ nolēma nepielaist visu Krievijas svarcelšanas izlasi.

Izmantotie resursi:
rowingrussia.ru
rsport.ru

  +2 [+] [-]

, 2016-08-03 13:29, pirms 8 gadiem
Uz filtrācijas nometni!