Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Sevastova vakarā sāks Vimbldonu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Sevastova vakarā sāks Vimbldonu
Aļona Ostapenko pirms turnīra pozitīvā noskaņojumā
Foto: EPA/Scanpix

Šovakar Vimbldonas tenisa turnīru sāks abas Latvijas spēcīgākās spēlētājas Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova. Pirmā plkst. 20:30 startēs Sevastova, bet Ostapenko mačs apmēram stundu vēlāk.

Ostapenko Vimbldonas favorītu sešiniekā

"French Open" triumfs un zālāja segumam piemērots teniss ir faktori, kas Ostapenko ierindojuši starp Vimbldonas favorītēm – Aļona atrodas favorītu sešiniekā. "Grand Slam" turnīros viņa tik augstu kotējusies vēl nav, tagad tā var kļūt par ierastu parādību.

Ostapenko Vimbldonā pirmoreiz ir starp izsētajām tenisistēm, saņemot 13. numuru. Izsētās spēlētājas statuss nozīmē pirmajās divās kārtās sacensties ar rangā zemāk esošām tenisistēm. Top 16 numura iegūšana nozīmē pirmajās trīs cīņās sacensties ar tenisistēm, kuras rangā ir zemāk.

Redzot Ostapenko zaru, uzreiz skaidri redzams, ka viņai minimālais uzdevums ir 3. kārta. Aleksandra Sasnoviča un pēc tam Kurumi Nara vai Fransuāza Abandā ir spēlētājas, kurām Aļonai nepieklātos zaudēt. Tālāk var sanākt mačs pret vārda tiešajā nozīmē spēcīgo Medisonu Kīsu, kura spēlē ļoti graujošo tenisu un ar kuru Ostapenko var rasties problēmas sacensties spēka spēlē.

Tiesa, Kīsas tikšana līdz 3. kārtai arī nav garantēta, jo amerikāniete pēc starpsezonā veiktās plaukstas locītavas operācijas joprojām nespēj atgūt iepriekšējo formu, zaudējot piecas no pēdējām sešām spēlēm. Situācija ir tik nepatīkama, ka Medisonai pēc "French Open" tika veikta atkārtota neliela operācija. Medisona pirms Vimbldonas uz zālāja nenospēlēja nevienu sagatavošanās turnīru.

Vimbldonas favorītu desmitnieks 11.lv versijā

TenisisteKoef.
Petra Kvitova4.70
Karolīna Pliškova4.85
Johanna Konta10.75
Garbinje Mugurusa12.00
Venusa Viljamsa12.75
Aļona Ostapenko14.00
Andželike Kerbere15.50
Simona Halepa15.50
Koko Vandevei17.25
Karolīna Vozņacki22.00

Ostapenko mīļajā Vimbldonā pagaidām tikai viena uzvara

2014. gada Vimbldonas junioru turnīra čempione pieaugušo turnīrā spēlēs trešo reizi. Pirmajos divos turnīros viņa guva tikai vienu uzvaru. 2015. gadā, tolaik rangā vēl esot tikai 147. vietā un Vimbldonā spēlējot ar "wild card", kas pienācās par uzvaru iepriekšējā gada junioru turnīrā, viņa savā "Grand Slam" debijā ar 6:2, 6:0 sagrāva pasaules devīto raketi Karlu Suaresu Navarro. Pēc tam ļoti nepatīkams 4:6, 5:7 zaudējums Kristinai Mladenovičai. Aļona toreiz abos setos bija vadībā ar breiku un 2. setā neizmantoja trīs setbumbas. Pagājušajā sezonā Ostapenko jau 1. kārtā cieta bezcerīgu sakāvi pret lieliski servējušo Kiki Bertensu – 3:6, 2:6.

Ostapenko pirmā pretiniece Sasnoviča arī trešo reizi spēlēs Vimbldonā. Pirmajos divos turnīros viņa zaudēja 2. kārtā. 2015. gadā tik tālu izdevās tikt no kvalifikācijas, bet pagājušajā sezonā viņa uzreiz bija pamatturnīrā. Sasnoviča nospēlējusi par vienu "Grand Slam" turnīru vairāk nekā Ostapenko, proti, viņai Vimbldonā būs 10. "major" turnīrs. Saša vēl ne reizi nav tikusi tālāk par 2. kārtu, kas sasniegta piecas reizes – divreiz Vimbldonā un vienreiz katrā no pārējiem trim lielajiem turnīriem.

"Grand Slam" čempione pret "Fed Cup" finālisti

Abas tenisistes šosezon veikušas ļoti spilgtu ierakstu savas valsts tenisa vēsturē. Ostapenko kļuva par Latvijas pirmo "Grand Slam" čempioni, bet Sasnoviča aizveda mazo Baltkrieviju uz "Fed Cup" finālu, turklāt to paveica bez divkārtējās "Australian Open" čempiones Viktorijas Azarenkas palīdzības. Kamēr Vika vēl nav spējusi atgūt iepriekšējās pozīcijas rangā, Sasnoviča bauda Baltkrievijas pirmās raketes godu.

"Fed Cup", protams, ir komandu turnīrs, bet Sasnovičas ieguldījums Baltkrievijas tikšanā līdz finālam ir milzīgs – viņa uzvarējusi visās četrās vienspēlēs. Finālā, kur Baltkrievija savās mājās novembrī uzņems ASV, mājiniecēm varēs palīdzēt Azarenka, kura pēc dzemdībām šo sezonu sāka tikai pagājušajā mēnesī Maljorkā.

23 gadus vecā Sasnoviča rangā nav bijusi augstāk par 85. vietu (tā sasniegta jūnijā) un vēl ne reizi nav spējusi sezonu pabeigt ranga pirmajā simtniekā. Viņa ir vienreiz spēlējusi WTA vienspēļu finālā, 2015. gadā Seulā zaudējot Irinai-Kamēlijai Begu.

Sasnoviča tikai vienreiz (1-6) uzvarējusi Top 20 spēlētāju, pagājušā gada rudenī Tokijā ar 6:4, 6:2 pieveicot sesto raketi Karolīnu Pliškovu. "Grand Slam" turnīros Sasnovičai lielākā uzvara ir 31. raketes Mladenovičas apspēlēšana pirms gada Vimbldonā (6:3, 6:3).

Ostapenko ar Sasnoviču ir vienreiz tikusies, viņu 2015. gada februārī ar 1:6, 6:2, 6:4 pieveicot Sanktpēterburgas ITF 50 000 turnīra pusfinālā. Aļona vēlāk kļuva par šī turnīra čempioni. Tas viņai līdz uzvarai "French Open" bija karjeras nozīmīgākais tituls.

Sasnoviča Vimbldonā ieradusies sliktā formā – seši zaudējumi pēdējos astoņos mačos. Tiesa, četri no tiem piedzīvoti uz māla seguma, kas viņai ir nepatīkamākais segums. Sasnoviča vislabāk patīk "hard", it īpaši telpu apstākļos. Viņai ir agresīva spēle no gala līnijas – teniss, kādā Ostapenko jūtas kā zivs ūdenī. Proti, Sasnoviča ar lielu dažādību neizceļas, bet vienkāršā tenisā Ostapenko būs iespējas dominēt, pateicoties jaudīgākam tenisam.

Ostapenko un Sasnovičas profilu salīdzinājums

OstapenkoKategorijaSasnoviča
20Vecums23
1.78 mAugums1.75 m
13.Rangā89.
1Vienspēļu tituli-
11-7Grand Slam bilance5-9
1-2Vimbldonas bilance2-2
25-12Sezonas bilance8-6
51-42Karjeras bilance25-28
1-1Sezonas zālāja bilance1-1
6-6Karjeras zālāja bilance3-3
4-4Sezonas taibreiki2-0
12-7Karjeras taibreiki3-2
19-17Karjeras 3-setu mači10-10

Piezīme: iekļauta tikai "Grand Slam", olimpisko spēļu un WTA pamatturnīru statistika.

Sevastovai cīņa par pirmo uzvaru Vimbldonā pret neuzvarētu pretinieci

Sevastova šogad visos "Grand Slam" turnīros bauda izsētās spēlētājas privilēģijas. Gan Austrālijā, gan Francijā viņa pārvarēja pirmās divas kārtas, tālāk netiekot. Melburnā bija atduršanās pret pirmo izsēto pretinieci, zaudējot Garbinjei Mugurusai, bet Parīzē pavisam nelāgs 1:6, 1:6 pret kvalifikāciju izgājušo Petru Martiču.

Būt izliktajai tenisistei Vimbldonā, savā neveiksmīgākajā "Grand Slam" turnīrā (Anastasijai šeit uzvaru nav), Sevastovai ir svarīgi, lai pirmajās kārtās izvairītos no spēcīgām pretiniecēm. Tiesa, teju katrā "Grand Slam" turnīrā netrūkst bīstamu neizlikto spēlētāju. Šoreiz, piemēram, varēja trāpīties Azarenka.

Sevastova dabūja Krievijā dzimušo, bet Kazahstānu pārstāvošo Putincevu. Bijusī Top 30 spēlētāja (rekords – 27. vieta) šobrīd atrodas 47. vietā. Liels kritiens piedzīvots pēc "French Open", kur viņa pērn sasniedza ceturtdaļfinālu, bet šogad zaudēja 2. kārtā. Putinceva Vimbldonā ieradās ar trīs zaudējumu sēriju.

Putinceva ir Sevastovai neparocīgo pretinieču kategorijā. Viņa ir aizsardzības tenisa cienītāja, kuras lielākais trumpis ir ātrums. Viņa labprāt spēlē garās izspēles un ar draudīgu uzbrukumu neizceļas, lai gan mēdz spēlēt arī uzbrukuma tenisu. Nevienam nav noslēpums, ka Sevastovai labāk patīk spēlēt pret izteikti agresīvām pretiniecēm, bet pret citām aizsardzības spēlētājām rodas sarežģījumi jaudīga uzbrukuma trūkuma dēļ. Putinceva ir tāda tenisiste, kura tiek klāt daudzām un sarežģītām bumbiņām.

Anastasija ar Putincevu ir vienreiz tikusies un viņai ar 1:6, 1:4 pagājušajā gadā zaudēja Uhaņā uz "hard" seguma. Sevastova toreiz maču līdz galam nenospēlēja labā pleca savainojuma dēļ. Pirms šodienas tikšanās abām ir savainojumu bažas. Sevastova aizpagājušajā nedēļā Spānijā spēlēja ar kreisās kājas un labās rokas problēmām, bet Putinceva pagājušajā nedēļā muguras savainojuma dēļ izstājās Īstbornas turnīra 1. kārtā.

Putinceva karjeras laikā deviņas reizes uzvarējusi Top 20 spēlētājas, šogad viņai ir trīs tādas uzvaras, visas gūstot februārī. Sanktpēterburgā, kur viņa sasniedza savu karjeras pirmo finālu (zaudēts Mladenovičai), Jūlija apspēlēja Svetlanu Kuzņecovu (#8) un Dominiku Cibulkovu (#5), bet Dohā pieveica Timeju Bačinskī (#15), kura gan izturēja tikai vienu setu, izstājoties neilgi pirms tam "Fed Cup" mačos gūtā kājas savainojuma dēļ.

Ja Vimbldona atrastos Maljorkā...

Abām tenisistēm ērtākais segums ir māls, arī uz "hard" viņas spēj būt konkurētspējīgas, taču zālājs ir pavisam cita pasaule, kas māla speciālistēm gan ir pat ļoti raksturīga situācija. Kopš pagājušajā gada, kad tika atklāts Maljorkas turnīrs, Sevastovas ir atradusi vienu vietu Eiropā, kur viņa spēj uzvarēt uz sev neērtākā seguma. Visas deviņas WTA līmeņa uzvaras viņa sakrājusi tieši šajā Spānijas pilsētā, kur viņai pērn bija četras uzvaras, bet šogad piecas, kļūstot par čempioni.

Patīkami laikapstākļi un pārsvarā parocīgas pretinieces Sevastovai ir kombinācija, kas ļāvusi Maljorkā būt ļoti produktīvai uz zālāja seguma. Ārpus Maljorkas viņai uz šī seguma ir 0-8 bilance, ieskaitot 0-4 Vimbldonā, kur viņa nav uzvarējusi nevienā setā! Jāatzīmē, ka Sevastova 2009. gadā guva trīs uzvaras Vimbldonas kvalifikācijā. Tiesa, tā nenotiek Vimbldonas kortos, kur pamatturnīros Anastasija nav uzvarējusi ne vienspēlēs, ne dubultspēlēs.

Viņas šodienas pretiniecei Putincevai ar zālāja turnīriem ir identiska situācija, proti, tikai viens turnīrs, kurā viņa spēj gūt uzvaras. Jūlijai uz zālāja ir pavisam bēdīga 2-9 bilance, abas uzvaras sakrājot tieši Vimbldonā, kur viņa divreiz (2015-16) pārvarējusi vienu kārtu, pieveicot zemāka līmeņa spēlētājas Marinu Erakoviču un Marinu Meļņikovu.

Sevastovas rezultāti Vimbldonā (0-4)

GadsK.PretinieceRezultāts
2009.1.Katerina Bondarenko3:6 6:7(5)
2010.1.Žustīne Enāna4:6 3:6
2011.1.Sabīne Liziki1:6 1:6
2016.1.Frančeska Skjavone6:7(7) 4:6

Sevastovas un Putincevas profilu salīdzinājums

SevastovaKategorijaPutinceva
27Vecums22
1.70 mAugums1.63 m
19.Rangā43.
2Vienspēļu tituli-
15-17Grand Slam bilance15-14
0-4Vimbldonas bilance2-2
23-14Sezonas bilance14-16
90-83Karjeras bilance63-77
5-1Sezonas zālāja bilance0-2
9-9Karjeras zālāja bilance2-9
3-6Sezonas taibreiki4-1
23-20Karjeras taibreiki17-17
27-25Karjeras 3-setu mači19-22

Piezīme: iekļauta tikai "Grand Slam", olimpisko spēļu un WTA pamatturnīru statistika.

Abas Latvijas tenisistu spēles iespējamas vienā laikā

Turnīra organizatori pirmajā dienā nav iepriecinājuši Latvijas tenisa fanus, jo iespējama situācija, ka Ostapenko un Sevastova spēlēs vienā laikā. Abām būs ceturtā jeb pēdējā spēle savā kortā. Pirmie mači sāksies plkst. 13:30, pirms mūsu spēlētāju mačiem jāizspēlē divas cīņas vīriešu turnīrā un viena sieviešu sacensībās. Aptuvenais Ostapenko un Sevastovas starta laiks ir plkst. 20:00, taču var būt gan kādu brīdi agrāk, gan arī stipri vēlāk. Daudz kas atkarīgs no tā, cik ilgi spēlēs vīriešu mačus, turklāt nedrīkst aizmirst par šī turnīra neatņemamo sastāvdaļu – lietu.

Latvijas tenisistu mačus no Vimbldonas translēs LTV7. Gadījumā, ja šodien būs abu maču pārklāšanās, viens tiks rādīts LTV7, bet otrs interneta tiešraidē LSM.LV

1 2 3 4 111 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2017-07-03 08:14, pirms 7 gadiem
Nu davaj Aļona

     [+] [-]

, 2017-07-03 08:43, pirms 7 gadiem
Skatoties Ernesta spēles šajā turnīrā, gadu laikā ir izkristalizējusies mazliet cita izruna: Vim, bļ**, dona.

     [+] [-]

, 2017-07-03 10:00, pirms 7 gadiem
Kurā kortā Aļonai jāspēlē?
Ja vienā no centràliem, kur spēlē ranga līderi ar pastarīšiem , tad 1.kārtà viss var notikt ātri Fedex ar 6:0,6:1,6:0 un pēc stundas iet mājās...
Kamēr Nastju, skaidrs ka neliks centrālajos kortos...būs nomaļākā, kur pirms tam var saskrieties kapļi, kuri vālēs visus 5 setus..

  +4 [+] [-]

, 2017-07-03 10:17, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Kurā kortā Aļonai jāspēlē?
Ja vienā no centràliem, kur spēlē ranga līderi ar pastarīšiem , tad 1.kārtà viss var notikt ātri Fedex ar 6:0,6:1,6:0 un pēc stundas iet mājās...
Kamēr Nastju, skaidrs ka neliks centrālajos kortos...būs nomaļākā, kur pirms tam var saskrieties kapļi, kuri vālēs visus 5 setus..
Ostopenko - 3 korts
Sevastova - 17 korts
Slēpts komentārs: DansLočmelis

     [+] [-]

, 2017-07-03 10:36, pirms 7 gadiem
Vai tik man tā izskatās, bet kad Aļona smaida, tad viņai ir Borisa Bekera acis?

  +2 [+] [-]

, 2017-07-03 11:18, pirms 7 gadiem
Lieliski ka LTV rāda būs jāskatās!!!

     [+] [-]

, 2017-07-03 11:25, pirms 7 gadiem
Kas spēlē pirms mūsu meitenēm šajos kortos?

  +4 [+] [-]

, 2017-07-03 11:48, pirms 7 gadiem
Pats atbildēšu, bet ja kādam interesē:
Pirms Ostapenko uz trešā korta
Kyrgios vs Herbert
Barty vs Svitolina
Karlovic vs Bedena

Pirms Sevastovas uz 17. korta:
Chang vs Wang
Young vs Istomin
Tursonov vs Fognini

  +3 [+] [-]

, 2017-07-03 12:02, pirms 7 gadiem
Wimbldonā vienmēr ir pārsteigumi, izņēmumi ir Viljamsas un daļēji Kvitova. Statistika ir un paliek vēsture, it sevišķi pret mūsu progresējošajām meitenēm.
Lai LTV ir ēterā 14 dienas!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-03 12:35, pirms 7 gadiem
DansLočmelis rakstīja: Reku pirms 2 gadi mani nomīnusoja un nobanoja par to ka es teicu ka Gulbis ir lūzeris, bet Ostapenko būs TOP tenisiste. Un man kā vienmēr izrādījās taisnība.
Eksperts esmu es!!!

http://sportacentrs.com/teniss/latvijas_sportisti/01032015-ostapenko_izglabjas_finala_un_izcina_karj
Vēl uzradies viens SC "eksperts." Gribās nedaudz paprognozēt - Ostapenko no mūsējiem tiks vistālāk - cik tālu nezinu, Gulbis labi ja uzvarēs pirmo kārtu, tālāk nekas nebūs, par Sevastovu neko neprognozēšu - viņai smaga pretiniece priekš pirmās kārtas, būs smaga spēle un var izstāties jau šodien. Viņa arī izcilus rezultātus Vimbldonā nekad nav uzrādījusi, tas ka viņa uzvarēja turnīrā Maljorkā vēl automātiski nenozīmē ka tālu tiks Vimbldonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-03 13:11, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Komentēs tenisa eksperts Rīmenis?
A kurš ta cits? Varbūt vēl kādu paņems klāt lai Rīmenim nav tik garlaicīgi.

     [+] [-]

, 2017-07-03 13:25, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: A kurš ta cits? Varbūt vēl kādu paņems klāt lai Rīmenim nav tik garlaicīgi.
man šķiet, ka Rīmenim arī pašam ar sevi nav garlaicīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-03 13:27, pirms 7 gadiem
DansLočmelis rakstīja: Reku pirms 2 gadi mani nomīnusoja un nobanoja par to ka es teicu ka Gulbis ir lūzeris, bet Ostapenko būs TOP tenisiste. Un man kā vienmēr izrādījās taisnība.
Eksperts esmu es!!!
Gulbis ir nevis lūzeris, bet gan poh ujists un dzīves baudītājs =))))
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-07-03 13:29, pirms 7 gadiem
HMB-03!!! rakstīja: pilnibaa piekritu, viss notik chilla, tapat kaa man

IESAKU
LEL, DONE!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-07-03 14:48, pirms 7 gadiem
Uz abiem meiteņu kortiem pirmās spēles beidzās vienlaicīgi, Kyrgios izstājās pie 0:2, bet Wanga 2:0 uzvar savu spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-03 16:27, pirms 7 gadiem
HMB-03!!! rakstīja: IESAKU

Ir 10x12 zelta bungjinas un 8 dzoni zalie, mmm
Ko Tu saki? Dzerat zelta mīzalus? malači
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 111 komentāri