Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Anete. Par izlasi bez Anetes

Anete. Par izlasi bez Anetes
Katra pati par sevi - tāds iespaids radies Anetei par Latvijas izlases spēli Polijā...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Vakar vakarā ar asarām un atvadām Latvijas meitenēm beidzās Eiropas čempionāts. Gunta Baško, visticamāk, nav pēdējā spēlētāja, kas liek punktu gaitām izlasē, arī treneris jāmeklē cits... Nav brīnums, ka atkal aktuāls kļūst "Jēkabsones jautājums". Anete čempionātu skatījās pa televizoru, un par redzēto nav sajūsmā. Uzskata - noteikti varēja labāk.

Par iemesliem, kādēļ Latvijas basketbola labākā spēlētāja šovasar nebija nacionālās izlases rindās, runāts un diskutēts jau daudz un pat pārāk daudz - šo aspektu šoreiz liekam mierā, jo taisnība tāpat katram sava. Komanda uz Poliju aizbrauca bez Anetes, un ar citām līderēm sasniedza rezultātu, uz kuru pirms turnīra, runāsim atklāti - savu naudu liktu retais. Tomēr čempionāta otrā puse, kad komanda acīmredzami nosēdās, un izšķirošajās spēlēs neatradās spēlētāja, kas spētu piešķilt nodzisušo dzirksteli, atkal rosina pārskatīt rezerves. Un pirmā šajā sarakstā, protams, ir Jēkabsone-Žogota.

Anete atzīst, ka sajūtas, skatoties savas komandas spēles pa televizoru, bija savādas - galvā jaucās domas, kā pati būtu nospēlējusi, ja nonāktu konkrētajā situācijā. Neteikšu, ka nepatika - šādu daudznozīmīgu vidusceļu spēlētāja izvēlas, kad pajautāju par izlases spēli šajā čempionātā. "Meitenes cīnījās līdz galam. Taču pietrūka, un varēja redzēt, ka kaut kā īsti tomēr nav. Piemēram, uzskatu, ka Guntai vajadzēja vairāk uzņemties spēli. Izskatījās, ka vairāk to cenšas darīt Elīna. Viņa nebija slikta, taču brīžiem likās - varbūt tomēr pārāk daudz paņēma uz sevi. Kaut kur vajadzēja piebremzēt, uzspēlēt gudrāk," komandas motora funkcijas analizē Jēkabsone, norādot - vairāk varētu būt spēlējusi Eglīte, kurai šajā ziņā daudz lielāka pieredze.

Līdzīgas domas Anetei arī par otru Zani - Tamani. "Varbūt brīžiem trenerim nevajadzēja ņemt viņu nost no laukuma. Manuprāt, bija situācijas, kad viņš Zani pārturēja [malā]. Varbūt izšķirošās spēles tomēr bija jāmēģina vairāk vilkt ar galvenajām spēlētājām. Maiņas mums nebija tādas, ko tobrīd laist laukumā. Par to žēl. Taču Zanes sniegumu noteikti gribu izcelt - manuprāt, viņa spēlēja ļoti labi. Taču saņēma par maz piespēļu. Vispār šķita, ka tieši ar komandas spēli mums nav viss kārtībā. Piemēram, kā spēlēja Melnkalne - smuki, ar lieko piespēlīti. Nenoskaudīs, iedos, ja būs brīvs metiens. Bet mums - izskatījās tomēr, ka katrs uz savu pusi grib vilkt. Brīžam pat likās - ja kāda trīs minūtes nav izmetusi pa grozu, tad pēc tam par visu varu metīs. Ir vai nav situācija - tikai, lai izmestu... Tā tomēr nevar." Pēc čempionāta palikusi nepiepildītu iespēju sajūta. "Jā, domāju, ka noteikti," bez domāšanas skan atbilde, kad pajautāju - vai šī komanda Polijā varēja izdarīt vairāk. "Kaut kas mums atkal pietrūka - kā vienmēr..."

Kamēr Eiropas spēcīgākās komandas nākamgad cīnīsies Londonas olimpiskajās spēlēs, šās vasaras neveiksminiecēm būs kārtējais Eiropas kvalifikācijas turnīrs. Kāda tajā izskatīsies Latvijas izlase - to šobrīd droši neuzņemsies atbildēt neviens. Arī uz jautājumu, vai sastāvā atkal būs Anete Jēkabsone, kategorisku atbildi prasīt par agru. "Ceru, ka man vairs nebūs nekādu kritumu, un būšu gatava atgriezties. Nekad jau neesmu teikusi, ka neatgriezīšos. Redzēs, kā man paies šī sezona, un kas notiks nākamvasar."

 +10 [+] [-]

, 2011-07-03 12:27, pirms 13 gadiem
Anetes prombūtne nospēlēja ne tikai negatīvu lomu, bet arī savs labums tur bija. Komanda reāli sajuta, ka pašām jākapā...cik labi sanāca - tas ir cits jautājums...
Ja Anete atgriezīsies izlasē, tad komandas modelis vairs nebūs - Anete un pārējās, bet - komanda+Anete...

  -1 [+] [-]

, 2011-07-03 12:43, pirms 13 gadiem
Izlase nospēlēja OK, pēc Olimpiskās biļetes neizcīnīšanas pārējās spēles bija nesvarīgas.

  +4 [+] [-]

, 2011-07-03 12:47, pirms 13 gadiem
lacom rakstīja: Izlase nospēlēja OK, pēc Olimpiskās biļetes neizcīnīšanas pārējās spēles bija nesvarīgas.
pārējās bija....tikai pēdējā...

  -1 [+] [-]

, 2011-07-03 12:54, pirms 13 gadiem
kko gudri vel tagad cilveks atljaujas spriedeleet, ahahhahahahahha

  +4 [+] [-]

, 2011-07-03 13:01, pirms 13 gadiem
var tikai piekrist par pieredzējušajām,jo Elīnai vēl tikai 22 un nestabilitāte...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-07-03 14:00, pirms 13 gadiem
par to kvalifikāciju neviens nerunāja - tām izlasēm, kas tiek uz olimpisko spēļu papildus kvalifikācijas turnīru taču nav jāspēlē EČ kvalifikācijā, ne? varējām nošaut vairākus zaķus ar vienu šāvienu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ontario

  -1 [+] [-]

, 2011-07-03 23:00, pirms 13 gadiem
lacom rakstīja: Izlase nospēlēja OK, pēc Olimpiskās biļetes neizcīnīšanas pārējās spēles bija nesvarīgas.
Laikam Tev taisniba!

  +4 [+] [-]

, 2011-07-04 00:24, pirms 13 gadiem
nezinu, lai nāk un spēlē, tad arī redzēs vai būs labāk vai nē!

  +2 [+] [-]

, 2011-07-04 10:10, pirms 13 gadiem
viss būs atkarīgs no tā, kas būs treneris. Ar kādu autoritāti un kā pratīs sakārtot meiteņu domāšanu laukumā.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-04 10:35, pirms 13 gadiem
Ontario rakstīja: A ko Anete? vai tad jau ir aizmirsies, ka ar to pasu superbasketbolisti Aneti sastava, Latvija neko nesasniedza ne pekina, ne cempi kas bija Latvija? Vel vairak...apakunojosi zaudeja gan Slovakijai, gan Italijai.Pret Italiju Jekabsonei trinisi 0/2 divpunktnieki 4/10 ! Pret Krieviju tik svarigaja 1/4 Jekabsonei trinisos 2/7 bet divpunktnieki 6/17 ! Rodas tads jautajums a nahren mums vinu vispar vajag izlase?
padomā, kāpēc statistika ir tāda, kāda tā ir? bieži vien uz Aneti uziet divas pretinieces un līdz ar to kāda cita atbrīvojas..un ir iespēja izspēlēt uz brīvo. Atliek tikai trāpāt.. ko diemžēl ne vienmēr izdodas..