Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs Ostravas turnīru sāk ar zaudējumu nīderlandiešiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs Ostravas turnīru sāk ar zaudējumu nīderlandiešiem
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Čehijas pilsētā Ostravā notiekošajā Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā pirmo spēli aizvadījuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Latvieši tajā ar 0-2 atzina nīderlandiešu Aleksandra Brauvera un Roberta Mēvsena pārākumu.

Pirms nedēļas Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs atgriezās Pasaules kausa tūres apritē, ar smagnēju spēli izkļūstot no grupas, bet apstājoties izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā (17. vieta). Latviešiem katrs turnīrs ir kā gatavošanās Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet to augstas raudzes turnīru vairs nav atlicis daudz. Ostravas turnīra izloze latviešiem nebija veiksmīga, jo no zemāk izsētajiem pāriem pretī trāpījās titulētie nīderlandieši Aleksandrs Brauvers un Roberts Mēvsens. Abi dueti pēdējo reizi divreiz tikās olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, abās pārliecinoši piekāpjoties.

Pirmā seta sākumā notika vairākas vadības maiņas, par kurām pie tīkla parūpējās Mēvsens un Točs, sekmīgi darbojoties blokā. Lai arī iezīmējās Pļaviņa problēmas spēlē uzbrukumā pret Mēvsenu, tāpat nīderlandieši nereti spēlēja uz Toču. Tā tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10 nīderlandiešu labā. Pēc pārtraukuma uzbrukumā kļūdījās Pļaviņš, pretiniekiem pirmo reizi dodot divu punktu pārsvaru (11:13).

Latvieši pamēģināja servēt uz Mēvsenu, tad pārgāja uz Brauveru, bet kā viens, tā otrs nekļūdījās līdz seta galotnei, kad Brauvers slikti paņēma servi, bet pēc tam jau atdūrās Toča blokā (18:18). Nīderlandieši paņēma pārtraukumu, pēc kura Točs atzīmējās ar vēl vienu bloku. Latvijas duetam neizdevās realizēt pirmo setbumbu, bet nākamā pēc Mēvsena bloka jau pienācās nīderlandiešiem. Latvieši paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Brauvers nospēlēja aizsardzībā, liekot arī punktu setam - 22:20.

Otro setu labāk sāka Latvijas pludmales volejbolisti, pēc Toča bloka izvirzoties vadībā ar 4:2. Ilgi gan pārsvaru neizdevās noturēt, jo pēc ne tik labi paņemtas serves uzbrukumu nespēja noslēgt Točs, kamēr Brauvers panāca neizšķirtu (5:5). Drīz vien pēc vēl viena neizteiksmīga latviešu uzbrukuma Nīderlandes duets pārņēma vadību, kas arī ļāva doties tehniskajā pārtraukumā pie labvēlīga rezultāta 11:10.

Pēc tehniskā pārtraukuma ļoti laba serve padevās Brauveram, ar ko latvieši netika galā (13:10). Vienu punktu atpakaļ ar sitienu autā atdeva Mēvsens, bet Brauvers ar lielisku spēli aizsardzībā šo punktu atguva (16:13). Cerības pirms seta izskaņas deva Toča bloks pret Mēvsenu, bet turpinājumā Latvijas duetam neizdevās atspēlēt atlikušo deficītu, samierinoties ar zaudējumu - 0-2 (20:22, 19:21).

Tādējādi Pļaviņam un Točam piektdienas rītā būs jāspēlē par vietu izslēgšanas spēlēs pret krieviem Iļju Ļešakovu un Konstantīnu Semjonovu, kuri pirmajā spēlē ar 1-2 (21:17, 20:22, 13:15) piekāpās kanādiešiem Benam Sekstonam un Grantam O'Gormanam.

     [+] [-]

, 2021-06-03 15:40, pirms 3 gadiem
"Tādējādi Pļaviņam un Točam piektdienas rītā būs jāspēlē par vietu izslēgšanas spēlēs pret čehu Odžeja Perušiča/Dāvida Švainera un spāņu Alehandro Huertas/Cēzara Menendesa pāra zaudētāju" - vai tiešām pret vienu no šiem? Autor, papēti kārtīgāk tabulu

  -1 [+] [-]

, 2021-06-03 15:49, pirms 3 gadiem
Grimalti rīt varētu nograbēt pret ITA, un tad jau Sam/Šme jāizdara pārējais

  +2 [+] [-]

, 2021-06-03 17:52, pirms 3 gadiem
saprotu ka Pļaviņš jau ir olimpiādē, bet nu tā vazāšanās, necīnīšanās jau bija uzkrītoša. Taka mazs bērns bez končas. Uzpūties , 5nedot. No moins. Žēl Toča

  -1 [+] [-]

, 2021-06-03 18:01, pirms 3 gadiem
Ko šie abi domā OS darīt vispār nav saprotams. Vienīgais uztaisīt kaunu sev un LV.

     [+] [-]

, 2021-06-03 23:53, pirms 3 gadiem
Tūristi, kvota jādod karalim ar kreilim👍