Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Predators" nonāk soļa attālumā no nākamās kārtas, "Rangers" pirmā uzvara

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Predators" nonāk soļa attālumā no nākamās kārtas, "Rangers" pirmā uzvara
Nekārtības starp Nešvilas "Predators" un Sentluisas "Blues"
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā soļa attālumā no iekļūšanas Rietumu konferences finālā nonākusi Nešvilas "Predators", kas savā laukumā guva divus vārtus noslēdzošajā trešdaļā un ar 2:1 pieveica Sentluisas "Blues", sērijā panākot 3-1. Tikmēr Ņujorkas "Rangers" tika pie pirmā panākuma austrumos.

Nešvilas "Predators" rezultātu atklāja 46. minūtē, kad vairākumu realizēja karstākais hokejists Raiens Eliss – aizsargs guva vārtus trešajā spēlē pēc kārtas. Filipa Fošberja metienu no labās malas bloķēja Sentluisas "Blues" aizsardzības līderis Alekss Pietrandželo, bet ripa tomēr nonāca līdz vārtu priekšai, un apjukumu izmantoja Eliss, tiekot pie astotā punkta septiņās izslēgšanas spēlēs un panākot 1:0.

Laukuma saimnieki pārsvaru dubultoja septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām. Džeimss Nīls uzbrukuma zonā pārtvēra sāncenšu aizsargu saspēli, uzreiz pagriezās un meta no distances, un Sentluisas "Blues" vārtsargs Džeiks Alens tālajā devītniekā lidojošo ripu pavadīja tikai ar skatienu.

Lai gan Jūels Edmundsons prata samazināt Sentluisas "Blues" deficītu līdz minimumam (1:2), gūstot trešos vārtus Stenlija kausā – tikpat, cik 69 regulārās sezonas cīņās, atlikušajās četrās minūtēs viesiem izglābties neizdevās. Tādējādi Nešvilas "Predators" izcīnīja trešo uzvaru sērijā (3-1) un nonāca soļa attālumā no iekļūšanas Rietumu konferences finālā, kas kluba vēsturē nekad nav noticis. Astoņās izslēgšanas cīņās "Predators" pagaidām piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu.

Tikmēr Austrumu konferencē pie pirmās uzvaras otrajā kārtā tika Ņujorkas "Rangers", kas savā laukumā ar 4:1 pieveica Otavas "Senators", sērijā panākot 1-2. Mājinieki vadībā izvirzījās sestajā minūtē, kad Mika Zibanejads, kurš iepriekš pārstāvēja Kanādas galvaspilsētas komandu, no aizvārtes atrada norvēģi Matsu Cukarelo.

Izmantojot viesu vārtsarga Kreiga Andersona pārgalvīgo spēli aiz saviem vārtiem, pārsvaru dubultoja austrietis Mihaels Grabners, kuram atlika ripu ieslidināt tukšos vārtos – 2:0. Ņujorkas "Rangers" turpināja dominēt arī otrajā trešdaļā. Ticis pie atlēkušās ripas, Grabners nespēja gūt savus otros vārtus mačā, taču 3:0 panāca Riks Nešs, kurš pēc Dereka Stepana piespēles ar plaukstas metienu no kreisās malas izmantoja pretuzbrukumu divi pret vienu aizsargu.

39. minūtē Oskars Lindberjs pie tālā stabiņa sagaidīja Dž. T. Millera piespēli un neviena netraucēts viegli guva Ņujorkas "Rangers" ceturtos vārtus. Zviedram tas bija pirmais precīzais metiens izslēgšanas spēļu karjerā. Tiesa, pēc 32 sekundēm Žans Gabriels Pažo, kurš iepriekšējā mačā guva četrus vārtus, izmantoja viltīgu piespēli un panāca 1:4, bet tas arī bija viss. Pēc dueļa Otavas "Senators" galvenais treneris Gijs Bušē bija neapmierināts ar padoto sniegumu un zaudējumu nosauca par pliķi sejā.

Stenlija kausa izcīņa

SpēleRez.Sērijā
Rangers – Senators4:11-2
Predators – Blues2:13-1

  +2 [+] [-]

, 2017-05-03 09:55, pirms 7 gadiem
Nešvilai ļoti laba blice, faktiski ar katru gadu tā paliek arvien labāka

     [+] [-]

, 2017-05-03 11:58, pirms 7 gadiem
Lai kā man tas nepatīk, bet Nešvila nav Būziem pa zobam.