Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Priecāties par 1-1 nav iemesla"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Priecāties par 1-1 nav iemesla"
Ramūns Butauts spēlē pret "Astana"
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Nospēlējām veiksmīgāk, ar citu enerģiju un ātrumu. Priecāties nav iemesla, jo rezultāts ir 0-0. Sestdien būs izšķirošā spēle, kura var atvērt ceļu uz "Top 8"," panākot izlīdzinājumu VTB līgas astotdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām, basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts uzsvēra, ka rezultāta starpībai "play-off" spēlēs nav nozīmes.

Branko Cvetkovičs, "Astana" aizsargs

“VEF gribēja uzvarēt daudz vairāk nekā mēs. Pirmajā spēlē mēs uzvarējām ar lielu pārsvaru, taču šodien laukumā risinājās pavisam savādāk. Mājinieki lēca pēc katras bumbas, gandrīz katra neitrālā bumba nonāca pie viņiem, tāpēc uzvara bija pelnīta.”

Matteo Boničioli, "Astana" galvenais treneris

“VEF spēlēja savu spēli, kādu parādīja visas sezonas garumā. Atšķirībā no trešdienas, mums pirmā numura postenī palika tikai Džonsons, jo Cvetkovičs guvis savainojumu. Kad pretinieki redzēja, ka esam palikuši ar vienu saspēles vadītāju, viņi pastiprināja spiedienu pret mūsu ārējās līnijas spēlētājiem. Ņemot vērā, ka ierindā nav arī Roula Māršala, mazajiem spēlētājiem klājās ļoti smagi. Taču kopumā starpībai nebija nekādas nozīmes. Sērijā ir tikai 1-1. Piemēram, pirmajā spēlē Astanā trīsarpus minūtes pirms beigām panācām +22. Nu, un? Vienīgā lieta, ko centos paskaidrot spēlētājiem – neskumstiet! Nekas nav zaudēts, esam palikuši spēlē un rīt sacentīsimies atkal.

Laika zonu starpībai nav nozīmes. Daudz izšķīra fakts, ka spēlējām pret komandu ar neticamām tradīcijām. Tās rindās bija puiši, kuri basketbolam sekojuši no dažu mēnešu vecuma. Salīdzinājumam varu teikt, ka pirms diviem gadiem Astanas zālē bija Valērijs Tihoņenko, es un daži jauni Kazahstānas spēlētāji. Šodien mēs aizvadījām otro spēli VTB līgas “play-off” - pēc sezonas, kurā no tālākas cīņas izslēdzām Eirolīgas klubu “Lietuvos rytas”. Dzīvē visu cenšos skatīt no pozitīvās puses. Esmu lepns, ka esam tikuši tik tālu, jo pirms gada skatījāmies spēli TV. Un mēs turpinām cīņu, jo būs trešā spēle.”

Ramūns Butauts, "VEF Rīga" galvenais treneris

“Nospēlējām veiksmīgāk, ar citu enerģiju un ātrumu. Priecāties nav iemesla, jo rezultāts ir 0-0. Sestdien būs izšķirošā spēlē, kura var atvērt ceļu uz “Top 8”.

Pirms brauciena uz Astanu pielāgojām divus treniņus Kazahstānas laikam (trīs stundu starpība), taču nevaru pateikt, kāpēc pirmajā spēlē nospēlējām tik neveiksmīgi. Kājas bija no vates, galva nestrādāja. Astana šogad kļuvusi daudz stiprāka, laukumā cīnījās spēkos līdzīgas komandas.”

Treneri ievēroja “play-off” spēļu tradīciju – nerunāt par savainotajiem spēlētājiem un viņu atgriešanās termiņiem. Astanai piektdien nespēlēja Rouls Māršals un Branko Cvetkovičs, VEF – Džastins Hamiltons un Kaspars Bērziņš.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-03 22:22, pirms 11 gadiem
VEFS rīt ņem- TĀ TAM BŪS BŪT

  -2 [+] [-]

, 2013-05-03 22:24, pirms 11 gadiem
Tpt ka sitisim krievu (divdomiigi)

  -2 [+] [-]

, 2013-05-03 22:34, pirms 11 gadiem
nu protams sarunats rezultats jau nav tomer ipashi vertiga lieta.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-04 08:11, pirms 11 gadiem
nav jau tik traki viņiem ar basketbola tradīcijām - bija Alma Atā komanda arī padomju laikos.