Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbolistiem jāizmanto iespēja pret Slovākiju

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Handbolistiem jāizmanto iespēja pret Slovākiju
Spēlēs ar Ungāriju un Horvātiju Dainis Krištopāns guva 11 vārtus
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas vīriešu handbola izlase šovakar plkst. 19:05 Dobelē aizvadīs trešo 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli, tiekoties ar Slovākijas izlasi. Maču tiešraidē demonstrēs LTV7.

Pirmajās divās kvalifikācijas turnīra spēlēs gan Latvija, gan Slovākija piedzīvoja divus zaudējumus, atzīstot favorītu Ungārijas un Horvātijas handbolistu pārākumu. Slovāki šajos mačos zaudēja ar kopīgo vārtu attiecību -8 (45:53), bet mūsējie ar -14 (48:62). Latvieši vairāk iemeta, bet arī vairāk ielaida...

Slovākijas izlase Latvijā ieradīsies bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem. Nespēlēs rezultatīvie Petrs Kukučka un Františeks Šulcs, kā arī no sastāva savainojumu dēļ izkrituši virkne līnijas spēlētāju Tomas Mažars, Peters Dudašs un Mihails Kopčo. Tāpat traumas dēļ slovākiem nevarēs palīdzēt iepriekšējo divu maču rezultatīvākais spēlētājs Olivers Rabeks (10 vārti).

Diemžēl arī Latvijas izlase nebūs optimālajā sastāvā. Pēdējā brīdī no kājas savainojumu ieguva nomināli pirmais saspēles vadītājs Ģirts Lilienfelds, kura pozīcijā šoreiz spēlēs Jānis Gremzde vai Austris Tuminskis. Savainots ir arī labās malas spēlētājs Ēriks Blūms.

Atšķirībā no pirmajām divām spēlēm, mūsu sastāvu papildinājuši Vācijas 1. bundeslīgā spēlējošie Aivis Jurdžs un Evars Klešniks, kam būtiski jāuzlabo komandas sniegumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

Īpaša šī spēle būs mūsu rezultatīvākajam spēlētājam Dainim Krištopānam, kurš ikdienā spēlē Slovākijas čempionvienībā "Tatran Prešov". Slovāku sastāvā iekļauti vēl četri Prešovas kluba handbolisti - ārējie spēlētāji Dominiks Kroks (debitants) un Vlaidimirs Guzijs, kā arī malējie Radoslavs Antls un Tomas Urbans. Krištopāns pirms spēles atzina, ka ir nervozs, bet grib slovākiem parādīt, ka spēj nospēlēt labi ne tikai savā klubā, bet arī Latvijas izlasē.

Debiju Latvijas izlasē šajā mačā var piedzīvot kreisās malas spēlētājs 20 gadus vecais Mārtiņš Dāvidnieks, kurš šajā sezonā pārstāv Zviedrijas klubu "Taby HK".

Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis atzina, ka mūsu komanda ir labi sagatavojusies šai cīņai - caurskatīti video ar Slovākijas pēdējām spēlēm. Pašiem šajā cīņā nedrīkst pieļaut muļķīgas kļūdas, bet gan jāturas pie sākotnējā spēles plāna un jāspēlē kā komandai. Tad arī latviešiem izdosies jau šajā spēlē ar Slovākiju izcīnīt pirmos punktus kvalifikācijas turnīrā. Uz papīra favorīti ir slovāki, taču Latvijas izlase grib izmantot iespēju un sarūpēt pārsteigumu.

Atbildes spēli komandas aizvadīs jau 7. aprīlī Slovākijā.

Apakšgrupas kopvērtējumā pēc divām kārtām pašlaik Horvātijas un Ungārijas kontā ir pa četriem punktiem, bet Slovākija un Latvija cīnās bez punktiem. Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī labākā no septiņām trešajā vietā palikušajām vienībām.

Latvijas izlases sastāvs: Artūrs Kuģis (SV Beckdorf, Vācija), Helmuts Tihanovs (LSPA/NB SAN), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Armands Uščins (Dessau-Rosslauer HV, Vācija), Mārtiņš Dāvidnieks (Taby HK, Zviedrija), Aivis Jurdžs (TSV Hannover-Burgdorf, Vācija), Austris Tuminskis (SK Latgols), Jānis Gremzde (TB 03 Roding, Vācija), Dainis Krištopāns (Tatran Prešov, Slovākija), Evars Klešniks (GWD Minden, Vācija), Elvijs Borodovskis (HV Kremer/Hurry-Up, Nīderlande), Jānis Pavlovičs (SG INSIGNIS Westwien, Austrija), Margots Valkovskis (HSC Bad Neustadt, Vācija), Ingars Dude (HG Saarlouis, Vācija), Oskars Arājs (Dobeles Tenax).

Slovākijas izlases sastāvs: Richard Štochl (Čechovskí Medvedi, Krievija), Teodor Paul (FTC-PLER Budapešť, Ungārija), Martin Straňovský (FC Barcelona-Intersport, Spānija), Tomáš Urban (Tatran Prešov), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Daniel Valo (HSG Wetzlar, Vācija), Pavol Polakovič (Maccabi Rišon LeZion, Izraēla), Gabriel Vadkerti (Csurgói KK, Ungārija), Vladimír Guzy (Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Ivan Kucharik (ŠKP Bratislava), Patrik Hruščák (HC winLand Michalovce), Martin Mazák (FTC-PLER Budapešť, Ungārija), Martin Slaninka (ŠKP Bratislava), Dominik Krok (Tatran Prešov).

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Vai Latvijas izlase izcīnīs uzvaru?

  • 100

  • 36

  • 6


  +4 [+] [-]

, 2013-04-03 09:12, pirms 11 gadiem
AArchiju kastee!

  -1 [+] [-]

, 2013-04-03 09:31, pirms 11 gadiem
eh kā Krištopāns noderētu basītī.
būtu normāls cīnītājs.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-03 09:36, pirms 11 gadiem
par LATVIJU!

  +2 [+] [-]

, 2013-04-03 10:19, pirms 11 gadiem
jauzvar! žēl ka spēli neredzēšu
bet nu veiksmi čaļiem!!

  +3 [+] [-]

, 2013-04-03 10:25, pirms 11 gadiem
Un spēli radīs LTV7!

     [+] [-]

, 2013-04-03 13:23, pirms 11 gadiem
evenks rakstīja: eh kā Krištopāns noderētu basītī.
būtu normāls cīnītājs.
Normāls cīnītājs viņš ir tagad. Ja spēlētu basketbolu, būtu tāds pats memļaks kā visi citi. Bimbambols lielāko daļu padara par memļakiem. Kambala vienīgais normāls.
Slēpts komentārs: večukiņš

     [+] [-]

, 2013-04-03 14:31, pirms 11 gadiem
nu neteiksu ka hanbols ir mikstaks par stritbolu. Arodvidusskola vienreiz speleju pret citam skolam. Staveju vartos ja nebutu pautu sargi tad viss drizak bernu nebutu pa seju ar paris reizes dabuju

  +3 [+] [-]

, 2013-04-03 16:10, pirms 11 gadiem
večukiņš rakstīja: Ne jau sporta veids ir pie vainas. Salīdzinoši ar strītbolu,handbols ir mīkstāks.
Ko Tu pīpē? Strītbolā ir tas pats, kas basītī - pieskaries, pretinieks raud un Tev ir sods.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-03 17:13, pirms 11 gadiem
Pieļauju ka Kukša varētu sākt pamatā, un ja spēle viņam neaizies, tad Tihanovam laukumā vietas nav. Sen jau... Kuģi laukumā!

     [+] [-]

, 2013-04-03 18:00, pirms 11 gadiem
LV janem

     [+] [-]

, 2013-04-03 20:26, pirms 11 gadiem
beidzot archijs kasteee!!!