Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Vētra: "Varējām aizķerties, taču..."

Andrejs Siliņš

Vētra: "Varējām aizķerties, taču..."
"Ventspils" galvenais treneris Gundars Vētra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Iekļūšana "Final Four" varētu tikt uzskatīta par veiksmi, neiekļūšana - reāli parāda mūsu līmeni," pēc zaudējuma "Lietuvos Rytas" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfinālā sezonu vērtēja BK "Ventspils" galvenais treneris Gundars Vētra.

"Aizsardzībā spēlējām labi gan sākumā, gan lielāko daļu spēles, bet uzbrukums mača ievadā neizdevās. Neieslēdzām maksimālo ātrumu jau no paša sākuma. Pret šādām komandām nevar spēlēt uzbrukumā ar 70-80 procentu ātrumu un atdevi, domājot, ka atbrīvosies un tiksi pie labiem metieniem. Jāspēlē ar pilnu spēku, un to varbūt pašā sākumā nesapratām un nokavējām," treneris Vētra atcerējās spēles pirmās minūtes. "Kopumā spēle bija līdzīga, spēlētāji cīnījās, nevaru teikt nevienu sliktu vārdu par pašatdevi un cīņassparu."

""Rytas" ir meistarīgāka komanda, par to nevar būt jautājumu. Ar visu to beigās bija varianti, kad varējām aizķerties, taču situācijā, kad bumba lidoja autā, tai pakaļ aizlēcām nevis mēs, bet gan "Rytas". Pēc tam arī sekoja muļķīga tehniskā piezīme. Ja tas nebūtu bijis, varbūt iespēja tikt līdz intriģējošai galotnei nebūtu zudusi," mača izskaņu raksturoja treneris.

Kopumā novērtējot aizvadīto sezonu Baltijas līgā, Vētra uzsvēra: "Droši vien iekļūšana "Final Four" varētu tikt uzskatīta par veiksmi, neiekļūšana - reāli parāda mūsu līmeni. Skaidrs, ka sezonas laikā varēja nebūt zaudējumi, kas tomēr bija, bet nedomāju, ka tas būtu daudz ko izmainījis beigu izkārtojumā."

"Komandai pēc labi aizvadītā "EuroChallenge" un neveiksmes šī turnīra beigās, kad šķita, ka panākums ir tik tuvu, iestājās zināms psiholoģiskais un arī fiziskais kritums," pēdējās nedēļas ventspilniekiem nav bijušas vieglas, norādīja Vētra. "Komanda bija izšāvusies, bet vakardienas spēle pierādīja, ka virzīšanās uz leju ir apstājusies, un ir sākusies atgriešanās mūsu normālajā stāvoklī. Pauze bija vajadzīga, lai atkal sakopotu spēkus un mentālo enerģiju," Vētra atzina, ka nav ļaunuma bez labuma - tagad komandai būs iespēja ilgāk gatavoties izšķirošajām cīņām Latvijas līgā.

Baltijas līgas regulārajā sezonā "Ventspils" ar 12 uzvarām 20 spēlēs ieņēma trešo pozīciju, bet ceturtdaļfināla sērijā piekāpās "Lietuvos Rytas" ar rezultātu 0:2. Nākamo spēli ventspilnieki aizvadīs pēc nedēļas, 10. aprīlī Kurzemes derbijā tiekoties ar "Liepājas Lauvām", kas būs pēdējā spēle Latvijas čempionāta regulārajā turnīrā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-03 21:24, pirms 12 gadiem
Par kādu apmierinošu spēli pļāpā Vētra, nevaru saprast. Ja pirmajā ceturtdaļā var iemest tikai piecus punktus, tad tas jau parāda komandas līmeni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-04-03 21:34, pirms 12 gadiem
..bij laba spēle...-skatāma

  +5 [+] [-]

, 2012-04-03 21:35, pirms 12 gadiem
"Komanda bija izšāvusies [..]". Re kur tas iemesls!

  +1 [+] [-]

, 2012-04-03 21:44, pirms 12 gadiem
haa2o rakstīja: ...esam tizla komanda!"
Vienīgais kurš te ir tizls ESI TU!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-04-03 22:35, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: un kas tad notieka pie Popkorna un Parapeta? Viss sāka grimt jau brīdī, kad kāds vispār iedomājās palaist prom Ralfiņu.
Tagad, vienas sezonas laikā no viņa negaidiet brīnumus. Pēc 2 sezonām būš jāvāc augļi.
Ventspils labākie gadi, bija tad kad to vadīja Muižnieks, tad Ventspils bija Eirokausa top8 komanda. Pēc muižnieka aiziešanas Vetspils pamāzām zudēja līmeni.

  -3 [+] [-]

, 2012-04-03 23:51, pirms 12 gadiem
trenera maiņa nebūtu sliktākais variants

  +3 [+] [-]

, 2012-04-04 00:24, pirms 12 gadiem
Vētras vadītās komandas jau parasti kaut kur aizķeras
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-04 16:50, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Uz leju, manuprāt stāv uz vietas, jo pagāšgad viss tas pats bija. Final 4 arī pielika priekšā kāju, un par tikšanu BBL Final 4 nebija jāsitas ar Rytas.
nu ja bkv, tavuprāt šosezon stāv uz vietas ņemot vērā to, ka budžets ir mazāks, tad tas vienalga ir vērtējami ar lielu+ zīmi.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-07 19:02, pirms 12 gadiem
maukas tas ventspils

  -1 [+] [-]

, 2012-04-07 19:02, pirms 12 gadiem
suka