Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Salaspils lūkos turpināt uzvaru sēriju, svētdien - finālistu duelis

Jānis Pārums

Salaspils lūkos turpināt uzvaru sēriju, svētdien - finālistu duelis
Stopiņu NHK (tumšajās formās) pret REIR Dobele
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas čempionātā sievietēm nedēļas nogalē tiks aizvadītas trīs spēles. Svētdien Ulbrokā sacentīsies iepriekšējās sezonas divas spēcīgākās komandas – Stopiņu NHK un REIR Dobele.

Divas spēles tiks aizvadītas arī sestdien. Plkst. 15:00 LSPA handbolistes savā laukumā uzņems Salaspils sporta skolu, kas pēdējā laikā pamatīgi ieskrējusies. Salaspilietes izcīnījušas piecas uzvaras pēc kārtas un septiņus panākumus pēdējās astoņās spēlēs. Šoreiz pretiniekos ir pozīciju zemāk esošā LSPA komanda, taču punktu izteiksmē komandas šķir ļoti daudz – 12 punkti. Panākumu sērija Salaspils komandai ļāvusi pietuvoties vadošajām komandām, kas atrodas tikai dažu punktu robežās. Relatīvi drošā līderpozīcijā ir čempione Stopiņu NHK ar 21 punktu, bet tai seko četras komandas, kuras šķir tikai divi punkti – Jēkabpils sporta skola (18), "Latgols" (17), "REIR Dobele" (16) un Salaspils sporta skola. Jāpiebilst, ka dueļos starp LSPA un Salaspili abās reizēs teju ar identisku rezultātu uzvarēja salaspilietes (35:21 un 35:22).

Vēl vienā spēlē plkst. 17:00 savā starpā tiksies turnīra tabulas kaimiņienes Jēkabpils sporta skola un "Latgols". Jāuzsver, ka pēc triju apļu rezultātiem divas labākās komandas automātiski kvalificēsies pusfinālam, tādējādi no turnīra tabulas viedokļa šim duelim ir liela nozīme. Abās savstarpējās spēlēs panākumus spraigā cīņā guva jēkabpilietes, uzvarot ar 32:31 savā laukumā un 31:26 viesos.

Savukārt svētdien jau pieminētajā spēlē sacentīsies iepriekšējās divu sezonu čempione Stopiņu NHK un pašreizējā vicečempione REIR Dobele. Šosezon Latvijas čempionātā komandas uzvaras dalījušas uz pusēm – pirmajā aplī savā laukumā uzvaru izcīnīja Stopiņu NHK (29:25), bet otrajā dobelnieces revanšējās uzvarot ar 33:24 un sagādājot čempionēm pirmo zaudējumu šosezon. Vēl reizi komandas sacentušās LHF prezidenta kausā, kur finālspēlē ar 25:24 panākumu guva Stopiņu NHK. Ja "REIR Dobele" trešo apli jau iesākušas (26:28 pret LAT-2002), tad Stopiņu komandai šis būs pirmais mačs kopš LHF prezidenta kausa fināla decembra vidū.

Kā jau minēts, turnīra tabulā Stopiņu NHK ir līdervienība, bet REIR Dobele, lai arī šobrīd ieņem ceturto vietu, ir pietiekami labās pozīcijās, lai pacīnītos par otro vietu un automātisku ceļazīmi uz pusfinālu. Tam gan pavisam noteikti būs nepieciešamas uzvaras pār tiešajām konkurentēm. Stopiņu NHK vietu pusfinālā arī vēl nav garantējušas, taču, salīdzinot ar oponentēm, atrodas krietni labākā situācijā, lai to varētu nokārtot jau trešā apļa gaitā.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv