Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Švarcmans ATP kausā apspēlē Cicipasu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Švarcmans ATP kausā apspēlē Cicipasu
Djēgo Švarcmans un Stefanoss Cicipass. Foto: EPA/Scanpix

Grieķijas zvaigznes Stefanosa Cicipasa pirmā vienspēle pēc labā elkoņa operācijas beidzās ar sakāvi, kad ranga ceturtais numurs ATP kausa cīņā Sidnejā ar 7:6(5), 3:6, 3:6 zaudēja argentīnietim Djēgo Švarcmanam (ATP 13.).

Cicipasam operācija tika veikta novembrī, pirms tam izstājoties no sezonas pēdējiem diviem turnīriem – Parīzes "Masters" un Turīnā notikušā "ATP Finals". Grieķijas tenisa līderis Sidnejā notiekošajā ATP kausā līdz šim bija piedalījies tikai dubultspēlē, aizvakar gūstot vienīgo punktu zaudējumā pret Poliju.

Viņš šodien izmēģināja varējumu vienspēlē un pret Švarcmanu izveidoja seta un breika pārsvaru (7:6 un 1:0), to gan uzreiz zaudējot. Grieķim pret aizsardzībā labi spēlējušo Švarcmanu regulāri trūka pacietības un precizitātes, maču pabeidzot ar 57 nepiespiestajām kļūdām, kamēr Švarcmanam bija tikai 25.

Cicipass 2:43 stundas ilgajā mačā tikai vienreiz nobreikoja Švarcmanu, cīņā pret vājākās serves īpašnieku ranga divdesmitniekā spējot dabūt vien četras breikbumbas, kamēr Švarcmanam bija 13 iespējas un četri breiki.

Švarcmans pirmdien svinēja tikai trešo uzvaru pret Top 5 spēlētājiem (3-30). Pirmās divas gūtas 2020. gadā uz viņam ērtā māla seguma, kad Švarcmans Romā ar 6:2, 7:5 pieveica Rafaelu Nadalu (#2) un "French Open" ar 7:6(1), 5:7, 6:7(6), 7:6(5), 6:2 apspēlēja Dominiku Tīmu (#3).

Grieķijai bija nepieciešama Cicipasa uzvara, lai par uzvaru mačā cerētu pacīnieties dubultspēlē, jo grieķi cieta sakāvi arī pirmajā vienspēlē, kur viss notika tā, kā gaidīts – Federiko Delboniss (ATP 44.) ar 7:6(5), 6:1 pieveica Mihailu Pervolaraki (ATP 399.), kurš ATP kausā zaudējis visās septiņās spēlēs.

Argentīna trešdien mačā par uzvaru D grupā sacentīsies ar Poliju, kas arī uzvarējusi pirmajos divos mačos. Abas komandas ar 3:0 "sausā" atstāja Gruziju.