Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Elvi florbola līga atsāksies Ķekavā un Valmierā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Elvi florbola līga atsāksies Ķekavā un Valmierā
"Lekrings" šovakar var pārņemt vadību Elvi florbola līgā
Foto: Lekrings.lv

Pēc svētku brīvdienām šovakar ar spēlēm Ķekavā un Valmierā atsāksies cīņas Elvi florbola līgā. Maču no Valmieras, kur pie vietējās komandas ciemosies Cēsu "Lekrings", translēs Sportacentrs.com.

"Ķekava" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 20:00 Ķekavā

Ķekavas florbolisti aizvadīja sekmīgu pagājušā gada izskaņu, kad pēdējās astoņās spēlēs izcīnīja piecas uzvaras. Tomēr pašu vājais sezonas starts, kā arī nelabvēlīgie rezultāti citās spēlēs, komandai joprojām neļauj atrasties starp čempionāta astoņām stiprākajām vienībām. Pašlaik "Ķekava" ar iekrātajiem 16 punktiem 12 spēlēs atrodas desmitajā vietā, tiesa, no kārotā astotnieka atpaliek tikai par vienu punktu, bet septītajā vietā esošā "Rubene" ir vienas uzvaras attālumā. Pēdējā mačā komanda viesos ar 10:4 apspēlēja "Bausku", četrus punktus nopelnot Kristapam Laugalim, kurš ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, šosezon iekrājot 18 (8+10) punktus. Savukārt par labāko spēlētāju tajā mačā tika atzīts vārtsargs Reinis Kirilko, kurš tika galā ar 24 no 28 pretinieku metieniem. Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā aiz Laugaļa seko Artūrs Narogs, kuram 15 (12+3) punkti. Viņš arī komandas labākais vārtu guvējs šosezon.

Atšķirībā no saviem šodienas pretiniekiem, Talsu komanda gadu nespēja nobeigt ar pozitīvām emocijām, jo pēc divām izcīnītām uzvarām gada pēdējā spēlē savā laukumā neizdevās nosargāt divu vārtu pārsvaru un pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 tika zaudēts "Pārgaujai". Divus vārtus no spēles guva Artis Raitums, kurš bija precīzs arī savā pēcspēles metienu sērijā. Sezonā kopumā viņš ar 23 (9+14) punktiem gan dala vien otro vietu rezultatīvāko sarakstā savā komandā ar ilglaicīgo līderi Andreju Šķerbergu. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 25 (15+10) punktiem ir Toms Bitmanis.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē talsinieki, kuri ar 24 punktiem 13 spēlēs pašlaik ieņem piekto vietu, ātri iekrāja solīdu pārsvaru, atpūtā ejot pie 4:1. Otrās trešdaļas pirmajā pusē viesi divus vārtus atspēlēja, taču ļoti svarīgi izrādījās Jāņa Šķutāna vārti otrā perioda beigās, kas kurzemniekiem deva 5:3 vadību. Pēdējā periodā mājinieki ne vien nosargāja pārsvaru, bet to arī palielināja līdz 7:3. Bitmanis uzvarētājiem tajā spēlē atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet par labāko atzina vienus vārtus guvušo Matīsu Fogeli. Zaudētājiem divus no trim vārtiem guva un vērtīgākā spēlētāja balvu nopelnīja Dinārs Vaitaitis, kurš gan jau labu laiku kā atstājis "Ķekavas" vienību.

"FBK Valmiera" – "Lekrings" pulksten 20:15 Valmierā

Pamatīgā neveiksmju joslā iekļuvuši aizpagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālisti "FBK Valmiera", kas pēdējās piecās spēlēs nav izcīnījuši ne punkta, turnīra tabulā izkrītot no labāko astotnieka. Pašlaik vienība 12 mačos iekrājusi 17 punktus, kas ir tikai par vienu "aci" mazāk nekā astotajā vietā esošajiem Irlavas spēlētājiem. Pēdējā mačā komanda izskatījās ļoti bezzobaina Lielvārdē, pēc diviem periodiem nonākot iedzinējos ar 0:8. Pēdējā trešdaļā komanda vēl centās ko saglābt, taču šādu deficītu atspēlēt nebija iespējams. Beigās zaudējums ar 6:9. Pa diviem vārtiem guva Mārtiņš Broks un Lauris Alvis Stiprais, kurš arī tika atzīts par labāko savā vienībā. Sezonā kopumā rezultatīvākais ar 28 (10+18) punktiem ir Pāvels Semjonovs, par punktu apsteidzot Mārtiņu Broku, kuram 27 (22+5) punkti.

Diametrāli pretēji savu pēdējo cīņu aizvadījuši Cēsu "Lekrings" florbolisti, kuri pēc 40 nospēlētām minūtēm bija panākuši ļoti drošo 8:3 vadību pret "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", taču pēdējā minūtē no pārsvara bija palicis tikai 8:7, turklāt viesiem bija iespēja arī panākt līdzsvaru. "Lekrings" nosargāja uzvaru, kas viņiem bija otrā pēc kārtas un tabulā ar 30 punktiem 13 spēlēs komanda atrodas otrajā vietā, par punktu atpaliekot tieši no Ulbrokas florbolistiem, kuri nospēlējuši par vienu maču vairāk. Cēsniekiem pēdējā spēlē pa trim punktiem iekrāja Andris Rajeckis un Toms Rīsmanis, bet labākā spēlētāja balvu nopelnīja Pauls Erenbots, kurš palika bez punktu guvumiem, taču izprovocēja uz piecu minūšu noraidījumu Ati Blindu, pašam iedzīvojoties savainojumā, kas liedza pabeigt spēli. Komandas rezultatīvākie spēlētāji ir Jorens Malkavs (10+10) un Jānis Rajeckis (7+13), katram iekrājot pa 20 punktiem.

Aizvadot savstarpējo maču Cēsīs, "FBK Valmiera" svinēja 6:5 uzvaru, tobrīd demonstrējot pārliecinošu sniegumu un atrodoties turnīra tabulas galvgalī. Cēsniekiem bija vairākas iespējas vērst mača gaitu sev par labu, taču tas netika paveikts. Uzvarētājiem Mārtiņš Broks guva divus vārtus un izdarīja tikpat piespēles, bet labākā spēlētāja balva tika vārtsargam Agrim Rogainim, kuram 19 atvairīti metieni. Cēsu komandā Kaspars Lisovskis tika pie diviem punktiem, bet par labāko tika nosaukts Andris Rajeckis, kurš palika bez punktu guvumiem.