Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Monfīss pārsteidzoši zaudē Brandsam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Monfīss pārsteidzoši zaudē Brandsam
Daniels Brandss
Foto: Reuters/Scanpix

Pārsteidzošu zaudējumu Dohas ATP "World Tour 250" turnīra ceturtdaļfinālā piedzīvojis Francijas tenisists Gaels Monfīss, kurš ar 1:6, 5:7 piekāpās vācietim Danielam Brandsam.

Monfīss otrajā setā bija vadībā ar 5:2, taču nespēja uzvarēt vairs nevienā geimā. Brands uzvarēja 20 no pēdējām 23 izspēlēm un sasniedza karjeras trešo ATP pusfinālu (Minhene 2009 un Vīne 2011). Brands ir pirmais tenisists no kvalifikācijas, kuram izdevies sasniegt Dohas pusfinālu, kopš 2001. gada. Togad Marselo Riosam finālā zaudēja Bohdans Ulirahs.

Tikmēr Monfīss pēdējos divus zaudējumus piedzīvojis pret rangā krietni zemāk esošiem pretiniekiem. Brands pašreiz ieņem 153. vietu, bet pagājušās sezonas pēdējā mačā Monfīss Stokholmā zaudēja zviedram Patrikam Rozenholmam (ATP 436.).

Brandss pusfinālā atkal spēlēs ar Francijas tenisistu, turnīra otro numuru Rišāru Gaskē. Viņš ar 6:1, 6:3 sagrāva Lukašu Lačko, turpinot bezzaudējumu sēriju pret Slovākijas tenisistiem: 9-0, ieskaitot gan ATP, gan "Challenger" turnīrus.

Otrajā pusfinālā tiksies turnīra pirmais numurs Davids Ferers un 2010. gada čempions Nikolajs Davidenko. Ferers uzvarēja 24 no pēdējiem 28 punktiem pret Paolo Lorenci un itālieti sagrāva ar 6:3, 6:0. Iekļūšana finālā ļaus Fereram rangā pacelties uz ceturto vietu, no tās izstumjot savu tautieti Rafaelu Nadalu un kļūstot par Spānijas pirmo numuru. Ferers jau reiz bijis 4. vietā, to sasniedzot pirms pieciem gadiem.

Arī Davidenko izdevās iespaidīgs atrāviens mačā pret Simoni Bolelli. Krievijas tenisists pirmajā setā uzvarēja 19 no pēdējiem 20 punktiem un itālieti nieka 23 minūtēs sagrāva ar 6:1. Arī otrajā setā tāds pats rezultāts.

"Qatar Exxonmobil Open 2013". ATP "World Tour 250" turnīrs Dohā

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) David Ferrer – Nikolay Davydenko
(2) Richard Gasquet – Daniel Brands

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) David Ferrer – Paolo Lorenzi6:3 6:0
(2) Richard Gasquet – Lukas Lacko6:1 6:3
Daniel Brands – Gael Monfils6:1 7:5
Nikolay Davydenko – Simone Bolelli6:1 6:1

     [+] [-]

, 2013-01-04 09:41, pirms 11 gadiem
Man tas nemaz tik ļoti pārsteidzoši neškiet.Šis Brands pag. sezonas nogalē 3 taibreikos (ja nemaldos, Vīnes turnīrā) gandrīz 1.kārtā izsita Del Potro.Huans Martins tik tikko izglābās.Tāpat čelendzerī (mazliet vēlāk) tika līdz finālam , kurā vinnēja mūsu Gulbi.Citos mačos nav gadijies Brandu redzēt, bet šajos minētajos viņš spēlēja ļoti labi un es pie sevis jautāju, no kurienes viņš "uzradies"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja