Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmierieši cīnīsies par vietu astotniekā, talsinieki – par līderpozīciju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmierieši cīnīsies par vietu astotniekā, talsinieki – par līderpozīciju
"FBK Valmiera/Betsafe", foto: FBK Valmiera

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar tiks aizvadītas divas cīņas, no kurām centrālais mačs ieplānots Valmierā, kur laukuma saimnieki pie sevis ciemos gaida potenciālos turnīra tabulas līderus no Talsiem.

“FBK Valmiera” – “Talsu NSS/Krauzers” pulksten 18:00 Valmieras OC

Kaut gan čempionāts jau pārkāpis ekvatoru, valmierieši joprojām nespēj demonstrēt vienmērīgi pārliecinošu sniegumu, kad sekmīgiem mačiem seko neveiksmes. Pēdējos ‘piecos mačos komanda pratusi pārvest uzvaru no Irlavas, taču tajā pašā laikā savās mājās ar identisku 2:3 zaudēts gan “Rubenei” un “Lielvārde/FatPipe”, kā arī ar 6:8 atzīts Ulbrokas pārākums. Tāpat mājup nācās pārvest bezcerīgu 6:13 zaudējumu no Ādažiem. Tādējādi tabulā valmierieši ar 12 punktiem 11 spēlēs atrodas devītajā pozīcijā, par uzvaras tiesu atpaliekot no Ķekavas. Vienīgi kapteinis Mārtiņš Broks demonstrējis pērnās sezonas finālistiem atbilstošu rezultativitāti, 11 spēlēs tiekot pie 18 (11+7) punktiem. Ričardam Eglītim pašlaik 10 (7+3) punkti, tāpat kā Matīsam Salmiņam (6+4) un Pāvelam Semjonovam (3+7). Pēdējās spēlēs savu rezultativitāti pamazām atgūst Gvido Lauga, kuram deviņās spēlēs pašlaik 8 (3+5) punkti.

Tikmēr Talsu komanda, kura pēdējo spēli aizvadīja dienu pēc Latvijas dzimšanas dienas, nevar sūdzēties par sniegumu, jo uzvaras izcīnītas jau astoņās spēlēs pēc kārtas. Tabulā kurzemnieki līdz ar to ar 26 punktiem desmit mačos ieņem otro vietu, par diviem punktiem atpaliekot no “Rubenes”, kuriem par vienu nospēlētu cīņu vairāk. Tieši pret “Rubeni” paredzēta spēle nākamajā nedēļas nogalē izbraukumā. Komandas rezultatīvākais spēlētājs Jānis Ragovskis ar 24 (10+14) punktiem iesaistījies cīņā par rezultatīvākā spēlētāja godu visā čempionātā. Rezultatīvs arī Toms Akmeņlauks, kuram 20 (10+10) punkti. Pēdējās spēlēs savu rezultativitāti nedaudz samazinājis Linards Putniņš, taču arī ar 20 (8+12) punktiem viņš pašlaik ir pārliecinoši rezultatīvākais čempionāta debitants.

Abu komandu pirmā apļa spēlē, kas tika aizvadīja septembra vidū, liela cīņa par uzvaru neizvērtās. Kaut gan otrajā minūtē vārtus guva Ralfs Matīss Balodis, vadībā izvirzot vidzemniekus, līdz pārtraukumam mājinieki lielā mērā jau bija sakārtojuši spēles likteni, izvirzoties vadībā ar 4:1. Otrā perioda ievadā tika panākts arī 8:2 un vienīgi pašā spēles izskaņā, spēlējot bez vārtsarga, Arvis Kārkliņš vienus vārtus prata atspēlēt.

Šovakar spēles sākums pulksten 18:00 un maču vadīs tiesnešu pāris Vitālijs Ksenzovs un Pēteris Freimanis.

“Bauska” – “FS Masters/Ulbroka” (pulksten 18:00 Bauskā)

Bauskas florbolisti pagājušajā nedēļā negaidīti nokrita uz turnīra tabulas pēdējo pozīciju, jo ticamāks šķita scenārijs, ka baušķenieki varētu tikt pie kādiem punktiem Ādažos un atrautos no “RTU/Rockets”, taču notika pretējais, jo rīdzinieki tika pie trim punktiem līderu mājvietā, kamēr baušķenieki cieta 6:7 zaudējumu, divus ļoti svarīgus vārtus ielaižot brīdī, kad komanda spēlēja skaitliskajā vairākumā. Tādējādi vienībai 11 mačos saglabājas tikai pieci punkti un vieta virslīgā joprojām ir apdraudēta. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 14 (6+8) punktiem ir Ralfs Akmentiņš, kamēr Pēteris Zeltiņš (6+7) un Everts Janušauskis (5+8) iekrājuši pa 13 punktiem.

Šodien kaut ko mainīt turnīra tabulā baušķeniekiem būs ļoti grūti, jo ciemos brauc saniknotie “FS Masters/Ulbroka”, kuri pēc graujošās uzvaras mājās pār cēsniekiem nākamajā mačā cieta sāpīgu zaudējumu Ķekavā, izšķirošos vārtus ielaižot piecas sekundes pirms pamatlaika beigām. Tas komandai neļāva turpināt turēt sasprindzinājumā divas vadošās komandas, no kurām tagad Andra Pīlupa vienība atpaliek jau par pieciem un septiņiem punktiem. Komandas trīs rezultatīvākie florbolisti ir reāli pretendenti uz čempionāta rezultatīvākā florbolista godu, Rolandam Kovaļevskim iekrājot 25 (22+3) punktus tāpat kā Kevinam Šmitam (19+6), kamēr Toms Bitmanis atpaliek tikai par punktu (7+17).

Lielu daļu savu punktu iepriekš minētais trio iekrāja tieši pirmā apļa spēlē pret “Bausku”, kad izdevās uzvarēt ar 18:5. Sevišķi tas sakāms par Kovaļevski, kurš pret savu bijušo klubu sameta septiņus vārtus un izdarīja vienu piespēli. Baušķeniekiem arī tajā mačā rezultatīvākais bija Ralfs Akmentiņš, kuram divi precīzi metieni.

Šovakar spēle Bauskā sāksies pulksten 18:00 un maču apkalpos tiesnešu pāris Mārtiņš Gross un Imants Vīnkalns.