Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pastrņākam 25. vārti, Koivu 1000. spēlē 700. punkts, Makdeivids un Draizaitls sasniedz 50

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pastrņākam 25. vārti, Koivu 1000. spēlē 700. punkts, Makdeivids un Draizaitls sasniedz 50
Dāvids Pastrņāks tikko guvis 25. vārtus sezonā. Foto: Maddie Meyer/AFP/Scanpix

Sasniegumiem bagātā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēļu naktī pie izcili skaista 25. vārtu guvuma šajā sezonā Bostonas "Bruins" 3:1 uzvarā pār principiālo sāncensi Monreālas "Canadiens" tika čehu snaiperis Dāvids Pastrņāks, savukārt Minesotas "Wild" rekordists Miko Koivu savā 1000. mačā NHL karjerā ar 700. rezultativitātes punktu un uzvaras bullīti palīdzēja Minesotas "Wild" ar 3:2 pēcspēles metienos pārspēt Dalasas "Stars".

"Canadiens" šonakt centās izvairīties no astotā zaudējuma pēc kārtas, kā arī revanšēties "Bruins" par apkaunojošo 1:8 sakāvi Monreālā iepriekšējās nedēļas sākumā. Viesiem tas labi izdevās pirmajās divās trešdaļās, kurās "Canadiens", pateicoties Joela Armijas vārtu guvumam otrajā minūtē un lieliskajam vārtsarga Kerija Praisa sniegumam, bija pārāka ar 1:0. Savukārt noslēdzošajā periodā "Bruins" Kanādas vienībai neatstāja nekādas cerības, fantastisku metienu izpildot šās sezonas līgas labākajam snaiperim Dāvidam Pastrņākam (1:1), kā arī pēc tam Praisu trīs minūšu laikā pārspējot Deividam Bakesam (2:1) un Džeikam Debraskam (3:1).

"Bruins" punktus guvusi visās 15 šīssezonas mājas spēlēs, ar kopumā 27 mačos iekrātiem 43 punktiem atgūstot līderpozīciju visā NHL kopvērtējumā. Savukārt "Canadiens" ar 28 punktiem 27 cīņās joprojām ir 11. pozīcijā Austrumu konferencē.

Trešo uzvaru pēc kārtas svinēja un ar 28 punktiem 27 spēlēs uz 12. vietu Rietumu konferencē pakāpās Minesotas "Wild", kas mājās sagādāja trešo zaudējumu pēc kārtas ar 33 punktiem sestajā pozīcijā esošajai Dalasas "Stars". Mājinieki izglābās divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām, kad neizšķirtu 2:2 izrāva Zaks Parīzī. Savukārt bullīšos "Wild" labā izcēlās abi pamatlaikā vārtus guvušie Kevins Fiala un Parīzī, kā arī Miko Koivu, kurš savā 1000. spēlē ne tikai izdarīja rezultatīvu piespēli (700. punkts) karjerā, bet arī 42. reizi iemeta uzvaru nesošo bullīti ("Wild" kluba rekords). Miko un Saku Koivu kļuva par sesto brāļu pāri, kuri NHL katrs ir aizvadījuši vismaz pa 1000 mačiem. Tāpat jāatzīmē, ka Minesotas vārtsargs Alekss Steiloks izcīnīja 100. uzvaru savā NHL karjerā.

]

Visbeidzot jāatzīmē tas, ka abi sezonas rezultatīvākie hokejisti Konors Makdeivids un Leons Draizaitls šonakt guva 50. punktus sezonā, Draizaitlam ar vārtiem un Makdeividam ar divām rezultatīvām piespēlēm kaldoinot Rietumu vicelīderes Edmontonas "Oilers" (37 punkti) uzvaru 3:2 viesos pagarinājumā pār Vankūveras "Canucks". Naftinieki tādējādi pārtrauca divu zaudējumu sēriju.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-02 12:06, pirms 4 gadiem
Visbeidzot jāatzīmē tas, ka abi sezonas rezultatīvākie hokejisti Konors Makdeivids un Leons Draizaitls šonakt guva 50. punktus sezonā, Draizaitlam ar vārtiem un Makdeividam ar divām rezultatīvām piespēlēm kaldoinot Rietumu vicelīderes Edmontonas "Oilers" (37 punkti) uzvaru 3:2 viesos pagarinājumā pār Vankūveras "Canucks".

Pie šī salauztā teikuma jāatzīmē tas, ka Draizaitlam divi vārti.