Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Ādažnieki sezonas sākumu vērtē kā viduvēju, ir lietas, pie kurām jāstrādā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Viedoklis: Ādažnieki sezonas sākumu vērtē kā viduvēju, ir lietas, pie kurām jāstrādā
FBK SĀC

Elvi vīriešu florbola virslīgā, līdzīgi kā visās vadošajās florbola līgās, pašlaik ir pārtraukums, kas saistīts ar gaidāmo pasaules čempionātu. Šis ir brīdis, lai atskatītos uz komandu iespēto līdz šim. Pašlaik desmito vietu ar pieciem punktiem ieņem FBK SĀC, kuru treneris Mārtiņš Neilands aizvadīto posmu vērtē kā viduvēju.

Ādažu komanda savā otrajā sezonā spēcīgāko komandu pulkā startē ar krietni atjauninātu sastāvu, līdz ar to jau pirms čempionāta varēja prognozēt, ka cīņa par astotnieku būs sarežģītāka, salīdzinot ar debijas sezonu. Pašlaik šīs prognozes apstiprinās, jo astoņos mačos izdevies iegūt vien piecus punktus, kas dod pirmspēdējo pozīciju tabulā.

Komanda čempionātu sāka ar varenu atspēlēšanos un uzvarēšanu papildlaikā pār "RTU/Rockets", kas deva pozitīvas emocijas. No otras puses – tieši pret šo komandu rīdzinieki nopelnījuši vienīgo punktu turpinājumā. Čempionāta turpinājumā bija ļoti rezultatīvs zaudējums mājās pret "Rubeni", sāpīga palikšana bez punktiem Bauskā. Tajā pašā laikā izdevās izcīnīt varenu punktu pret "Ķekavu", veicot varenu pakaļdzīšanos. Irlavā līdz trīs punktu uzvarai pietrūka pāris minūtes, taču papildlaikā panākums neizpalika. Kā vienīgo patiešām bezcerīgo spēli var izcelt 5:16 zaudējumu Ulbrokā.

Lielisku individuālo sniegumu demonstrējis komandas kapteinis Dēvids Osītis, kurš astoņos mačos iekrājis 25 (12+13) punktus, esot starp turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem. Ierastais līderis Alvis Dāle pievienojis 16 (11+5) punktus, bet pietrūkst vēl kāds šāda kalibra spēlētājs. Nākamie rezultatīvākie ir Krists Saldatenoks un ļoti jaunais Niks Nagliņš, kuri iekrājuši pa astoņiem punktiem. Pērn demonstrēto sniegumu vārtos nespēj demonstrēt Kārlis Pops, kas bija viens no galvenajiem vilcējiem astotnieka virzienā kluba debijas sezonā.

Komandas galvenais treneris Mārtiņš Neilands sarunā ar Sportacentrs.com atzinis, ka čempionāta pirmo posmu no sava kluba perspektīvām vērtē kā vidēji izdevušos. Ir vairākas lietas, pie kurā vēl būtu jāpiestrādā, lai tuvotos tai spēlei, kuru treneris vēlas redzēt laukumā.

Arī Ādažos bāzētās komandas treneris negribīgi meklē savas komandas līdz šim labāko spēli: "Katrā spēlē ir labas un ne tik labas epizodes, līdz ar to par kādu konkrētu spēli ir grūti runāt. Taču, ja ir kāda spēle jāizceļ īpaši, tad par labāko varētu atzīmēt komandas maču Irlavā (6:5 uzvara papildlaikā, aut.), bet kā sliktāko – maču pret "FS Masters/Ulbroka"."

Sezonas turpinājumā galvenais uzdevums ir turpināt strādāt: "Katras komandas pamatmērķim vajadzētu būt, kā minimums, izslēgšanas spēļu turnīram. Tāds tas ir arī mums. Protams, izvērtējot visu komandu spēku samērus, cīņa par play-off būs grūta, taču mēs turpināsim strādāt, lai varam šajā cīņā iesaistīties un, iespējams, aizķerties TOP-8."

Liekot novērtēt konkurentu sniegumu, Neilands bilst, ka "negribētu kādu komandu izcelt vai nicināt, bet pozitīvas iezīmes redzu Ulbrokas komandā. Tajā pašā laikā neliels pārsteigums ir abu pērnās sezonas finālistu "Lekringa" un "Rubenes" nestabilais sniegums. Taču jāņem vērā, ka aizvadīta ir tikai sezonas pirmā daļa un spraigākās cīņas vēl ir priekšā."

Čempionātu "FBK SĀC" atsāks 19. novembrī, kad savās mājās uzņems pašreizējos čempionus Cēsu "Lekrings", kas ar 12 punktiem septiņās spēlēs pašlaik atrodas sestajā pozīcijā.