Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Kids: "Dalasas pulcētie spēlētāji padarīs Kristapa un Lukas dzīvi vieglāku"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kids: "Dalasas pulcētie spēlētāji padarīs Kristapa un Lukas dzīvi vieglāku"
Džeisons Kids 2018. gada 7. septembrī tika uzņemts Basketbola Slavas zālē. Foto: AFP/Scanpix

"Domāju, ka "Mavericks" spers lielu soli uz priekšu. Viņiem izdevies iegūt daudzpusīgus spēlētājus. Kristapa un Lukas klātbūtne ir lipīga. Man patīk čaļi, kuri sapulcēti viņiem apkārt," piektdien, 1. novembrī, pēc Dalasas basketbolistu zaudējuma teica "Los Angeles Lakers" galvenā trenera palīgs Džeisons Kids.

“California” audzēknis NBA pavadīja 19 sezonas (1994-2013). Sešas no tām bija Dalasas sastāvā, turklāt “rikšotāju” rindās Kids 2011. gadā kļuva par NBA čempionu. Vienu sezonu iepriekš viņš desmito reizi tika iebalsots līgas zvaigžņu spēlē, bet spēlētāju karjeru pabeidza Ņujorkas “Knicks”.

Bijušais saspēles vadītājs slavēja Luku Dončiču. “Var redzēt viņa garu un spēles mīlestību. Viņš ir kaislīgs spēlētājs. Viņam patīk sacensties. Viņš nebaidās. Ar savu augumu var izdarīt jebkādu piespēli un sameklēt puišus.”

Kids 500 spēlēs “Mavericks” sastāvā nopelnīja 21 “triple-double”. Slovēņu sensācija Dončičs 77 spēlēs ticis gandrīz pusceļā. Piektdien pret “Lakers” viņš izcēlās desmito reizi, 31 punktam pievienojot 15 rezultatīvas piespēles un 13 atlēkušās bumbas.

“Tagad viņam ir ļoti talantīgs palīgs,” Kids uzsvēra, ka Dončičam palīgā nācis Kristaps Porziņģis, kurš pret “Lakers” sameta 16 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. “Dalasa nokļuvusi labās pozīcijās.”

Lebrons Džeimss nosauca Dončiču un Porziņģi par “diviem izciliem talantiem”. Entonijs Deiviss runāja par diviem Dalasas stūrakmeņiem. Tas ir tas pats vārds, kuru žurnālisti 1994.-1996. gadā izmantoja, aprakstot trīs “Mavericks” līderus – trīs “Dž”: Kidu, Džamalu Mašbernu un Džimu Džeksonu.

Skaudība izjauca “Mavericks” trio, pirms tas paspēja īstenot potenciālu – Kids 1996. gadā devās uz Arizonas tuksnesi, pievienojoties “Phoenix Suns”. Vai viņam ir kāds padoms Dončičam un Porziņģim, kuri ir līdzīgā vecumā kā trīs “Dž”?

Piedalieties procesā kopīgi. Viens cilvēks nav labāks par citu. Šajā līgā, ja spējat saliedēties un pulcēt vairāk talanta, spēle kļūst vieglāka. Īpaši, runājot par šiem diviem, pārējo klātbūtne padarīs viņu dzīvi vieglāku.”

Kids 2014. gada sezonā kļuva par “Brooklyn Nets” galveno treneri. Vēlāk viņš pievienojās “Milwaukee Bucks”, kamēr “brieži” 2018. gada sezonas vidū treneri atlaida. Kids šosezon atgriezās trenera darbā, kļūstot par Frenka Fogela palīgu Losandželosā.

Treneris līgā saskata tendenci, kādu “Mavericks” stūrmanis sāka izmantot 2008. gada sezonas beigās. Riks Kārlails samazināja komandas sadarbību skaitu, atļaujot saspēles vadītājam Kidam izmantot vairāk improvizāciju.
“Mums tikai vajadzēja dabūt vazelīnu, lai iesmērētu kučiera rokas,” smējās Kids. “Kādā dienā rokas paslīdēja vaļīgāk un viņš atļāva lielāku brīvību. Tā noderēja katram spēlētājam.”

Kids domā, ka Kārlails ļauj Dončičam tādu pašu rīcības brīvību, kā Kidam un viņa komandas biedriem 2011. gada titula kampaņā. “To var redzēt. Viņš nosauc vienu vai divas izspēles, taču atļauj Lukam uzbrukumā būt trenerim, kapteinim un saspēles vadītājam. Viņu uzbrukums ir augstā līmenī. Spēle ir mainījusies. Tagad Riks cenšas, lai komanda spēlē izmestu līdz 50 tālmetieniem.”

Izmantotie resursi:
https://www.dallasnews.com/sports/m...

  +1 [+] [-]

, 2019-11-02 13:24, pirms 4 gadiem
Visi MAVS fani cepjas par zaudējumu , jā zaudēja , bet ja MAVS vinnetu visus tad jau šogad būtu jābūt gredzeniem . Tā nebūs , KP vēl jēls , rezervisti var izšaut var arī nē un Luka viens nevar visas spēles vinnēt. Jebkurā gadijumā MAVS var iekost visiem , paredzu jau šogad OFFus .

  +1 [+] [-]

, 2019-11-02 13:31, pirms 4 gadiem
Edyy5 rakstīja: Visi MAVS fani cepjas par zaudējumu , jā zaudēja , bet ja MAVS vinnetu visus tad jau šogad būtu jābūt gredzeniem . Tā nebūs , KP vēl jēls , rezervisti var izšaut var arī nē un Luka viens nevar visas spēles vinnēt. Jebkurā gadijumā MAVS var iekost visiem , paredzu jau šogad OFFus .
Piekritu KP vēl nav īsti savā ādā , sezonas otrā puse rādīs kas un kā ar KP

  +2 [+] [-]

, 2019-11-02 15:08, pirms 4 gadiem
Edyy5 rakstīja: Visi MAVS fani cepjas par zaudējumu , jā zaudēja , bet ja MAVS vinnetu visus tad jau šogad būtu jābūt gredzeniem
cepās par to, cik tizli pamatlaikā tika izlaista vinne.. šādi zāģi meistarkomandām nedrīkst būt (nav taču nekāda Latvijas komanda)

  -1 [+] [-]

, 2019-11-02 18:44, pirms 4 gadiem
satann rakstīja: Piekritu KP vēl nav īsti savā ādā , sezonas otrā puse rādīs kas un kā ar KP
kp bija sava ada kad tika pie saviem metieniem un dabuja piespeles istaja vieta un bridi bet taka raudoshais ponchiks izskatas uzvlcis lupu uz kp un dara visu lai shim iegriestu tamdelj ari statka paliek sliktaka pagaidam izskatas ka shi nebus kp komanda jamekle kautkas labaks kur vinjam dos bumbu katru otro uzbrukumu nevis tikai kad ponchikam vairak nau bumbu citurkur likt ka atdod piespeli kp

     [+] [-]

, 2019-11-02 20:33, pirms 4 gadiem
Tiesnešiem jau sāk piegriezties Dončika ņaudēšana par sodiem kas it kā pret viņu parkāpti.
Viņš vēl nav Lebronts vai citas lielās zvaigznes,kad kļūs,tad arī varēs prasīt vairāk pievērst viņam uzmanību.
Viņš (jaunais gurķis)iedomājās ka uzreiz visi tiesneši lēkās viņam pakaļ. Tā nenotiek.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-02 21:36, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: kp bija sava ada kad tika pie saviem metieniem un dabuja piespeles istaja vieta un bridi bet taka raudoshais ponchiks izskatas uzvlcis lupu uz kp un dara visu lai shim iegriestu tamdelj ari statka paliek sliktaka pagaidam izskatas ka shi nebus kp komanda jamekle kautkas labaks kur vinjam dos bumbu katru otro uzbrukumu nevis tikai kad ponchikam vairak nau bumbu citurkur likt ka atdod piespeli kp
Kepka tu paņem savas acis rokā un paskatiies cik šonakt Lukam bija piespēlu 15 un cik Podriķim 0. Es tādam kā Podriķis nekad nedotu piespēli jo viss ko viņš dara ir vienkārši stāv uz trīspunktu līnijas un gaida piespēli lai mestu savu ķieģeli. Pat lietuvietim Sabonim ir tik daudz atlēkušo un piespēlu cik Podriņkim nekad nav bijs.