Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Timma uzņems Melnkalnes čempionus, Siliņam pēdējā spēle Bonnā

Andrejs Siliņš

Timma uzņems Melnkalnes čempionus, Siliņam pēdējā spēle Bonnā
Ojārs Siliņš
Foto: telekom-baskets-bonn.de

Šovakar ULEB Eiropas kausā un FIBA Eiropas kausā tiks aizvadītas kārtējās regulāro turnīru spēles. Tajās piedalīsies sešu Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas.

Vakar maču FIBA Eiropas kausā aizvadīja Endrū Šmits un “Donar”, bet šodien cīņas turpinās divas citu Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas (Dāvja Lejasmeiera “Kings” un Ernesta Kalves “Mureš” šonedēļ nav jāspēlē). A grupā “Elan Chalon” izcīnījusi divas uzvaras un ir pirmajā vietā tabulā, bet šovakar viesosies Ungārijā, kur tiksies ar Ungārijas vicečempioni “Alba Fehervar”. Mareks Mejeris franču komandas sastāvā FIBA turnīrā vidēji 17 ar pusi minūtēs guvis sešus punktus un izcīnījis trīs bumbas, bet pēdējā Francijas līgas mačā desmit minūtēs guva četrus punktus. Uzvaras gadījumā “Elan Chalon” nostiprināsies grupas līderpozīcijās, jo ungāru vienība pagaidām ir otrajā vietā. Spēles tiešraidi meklē šeit: https://www.youtube.com/playlist?li...

C grupā Ojārs Siliņš aizvadīs savu pēdējo Eiropas kausa spēli Bonnas “Telekom Baskets” sastāvā, mājās uzņemot beļģu “Belfius Mons-Hainaut”, kas līdz šim vienīgajā mačā zaudēja Sēdertaljes “Kings” (Bonna uzveica “Kings”). Ojāra līgums ar Bonnas klubu šonedēļ beidzas un šovakar latvietim būs iespēja ar patīkamām emocijām atvadīties no šīs Vācijas pilsētas basketbola līdzjutējiem. Pret “Kings” Siliņš guva 11 punktus, bet pēdējā Vācijas Bundeslīgas spēlē kopumā guva 14, no tiem astoņus pēdējās divās minūtēs, tostarp uzvaru nesošo grozu pār Jēnas “Science City”. Spēles tiešraidi meklē šeit: https://www.youtube.com/playlist?li...

ULEB Eiropas kausā spēles aizvadīs četras Latvijas spēlētāju komandas. A grupā Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētā “Nizhny Novgorod”, ko pārstāv Ingus Jakovičs, mājās uzņems Maķedonijas pieckārtējo čempioni MZT, kas vēl nav izcīnījusi nevienu uzvaru divos mačos. NN pirmajā mačā piedzīvoja sakāvi pret Pasečņika “Gran Canaria” (80:106), bet pagājušajā nedēļā Panevēžā uzveica “Lietkabelis” (75:72). Jakovičs guva attiecīgi četrus un divus punktus, laukumā vidēji pavadot ap 15 minūtēm.

Citā A grupas mačā līdere “Gran Canaria” ar Anžeju Pasečņiku ierindā šovakar būs gatava turpināt sekmīgi iesākto turnīru, mājās uzņemot respektējamo “Lietkabelis” no Lietuvas. Ja starptautiskajā arēnā “Gran Canaria” uzvarējusi abas spēles, tad Spānijas čempionātā komandai klājies smagi – pēc četriem zaudējumiem pēc kārtas sezonas ievadā izdevies uzlabot sniegumu un izcīnīt divus pārliecinošus panākumus pēc kārtas un nu turnīra tabulā jau krietni atbilstošākā devītā pozīcija. Pasečņiks Eiropas kausā vidēji spēlējis nedaudz vairāk kā deviņas minūtes un guvis 2,5 punktus.

B grupā Rolands Šmits šovakar būs spāņu dueļa dalībnieks – uzbrucēja pārstāvētā “Fuenlabrada” mājās tiksies ar “Bilbao Basket”. Abām vienībām bijušas divas spēles un abām uzvarēt izdevies vienreiz. 207 centimetrus garais Šmits vidēji 21 minūtē guvis 7,5 punktus, izcīnījis 4,0 bumbas un atdevis 1,5 piespēles. Fuenlabradiešiem nāksies iztikt bez centra Blagotas Sekuliča. Pieredzējušais melnkalniešu centrs guvis savainojumu un nevarēs spēlēt aptuveni divus mēnešus.

Visbeidzot C grupā Jānis Timma un Sanktpēterburgas “Zenit” uzņems Melnkalnes čempioni Podgoricas “Budučnost”. Krievijas komanda aizvadīs trešo Eiropas kausa spēli mājās pēc kārtas – pirmajā ar 80:77 uzveikta Minhenes “Bayern”, bet iepriekšējā mačā ar 83:85 zaudēts spāņu “Murcia”. Timma bijis rezultatīvākais komandas spēlētājs, vidēji 30 ar pusi minūšu laikā gūstot 17 punktus, kā arī izcīnot piecas bumbas un atdodot četras piespēles. “Budučnost” vēl nav izbaudījusi uzvara garšu, jo zaudējusi gan Mursijai, gan Malagas “Unicaja”.

Latviešu spēles Eiropas kausos, 2. novembris

SpēlētājsTurnīrsLaiksSpēle
Ingus JakovičsULEB Eiropas kauss18:00Nizhny Novgorod - MZT Skopje
Mareks MejerisFIBA Eiropas kauss19:30Alba Fehervar - Elan Chalon
Jānis TimmaULEB Eiropas kauss19:45Zenit - Budučnost
Ojārs SiliņšFIBA Eiropas kauss20:30Telekom Baskets - Mons-Hainaut
Rolands ŠmitsULEB Eiropas kauss21:30Fuenlabrada - Bilbao Basket
Anžejs PasečņiksULEB Eiropas kauss22:00Gran Ganaria - Lietkabelis

  +3 [+] [-]

, 2016-11-02 11:28, pirms 8 gadiem
Diezgan jocīgi, ka pēc tāda snoeguma Siliņam netiek pagarināts līgums. Redzu trīs variantus:
1)Bonnā strādā muļķi
2)Ir atrasts labāks piedāvājums
3)Siliņa aģents ir pamuļķis

Nez kāpec gribas ticēt tam trešajam variantam

  +4 [+] [-]

, 2016-11-02 11:38, pirms 8 gadiem
Kamēr Gražulis ārā un Siliņš meklē citu klubu varētu pievienoties BKV! Ieguvēji šajā situācijā būtu abas puses, jo Siliņam atkal nenāktos izkrist no spēļu ritma un varētu kvalitatīvi trenēties kopā ar komandu un spēlēt Eirokausos, bet BKV īstajā brīdī palīdz aizlāpīt sastāva robu!

  +3 [+] [-]

, 2016-11-02 11:39, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Diezgan jocīgi, ka pēc tāda snoeguma Siliņam netiek pagarināts līgums. Redzu trīs variantus:
1)Bonnā strādā muļķi
2)Ir atrasts labāks piedāvājums
3)Siliņa aģents ir pamuļķis

Nez kāpec gribas ticēt tam trešajam variantam
Jau iepriekš bija zināms, ka Siliņš tiek ņemts, lai aizvietotu Hortonu. Acīmredzot Bonna nevar atļauties divus vienādus uzbrucējus komandā. Arī Siliņš prasa labu samaksu, kas nav kļuvusi zemāk šajā mēnesī.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-02 11:50, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Diezgan jocīgi, ka pēc tāda snoeguma Siliņam netiek pagarināts līgums. Redzu trīs variantus:
1)Bonnā strādā muļķi
2)Ir atrasts labāks piedāvājums
3)Siliņa aģents ir pamuļķis

Nez kāpec gribas ticēt tam trešajam variantam
Nezinu par tiem muļķiem! Daudzās basketbola līgās ir jāgaida "gaismas gadi", lai saņemtu pilnu algu par iepriekšējo sezonu!
Šeit nospēlē pāris spēles un vismaz ir nauda!

  +1 [+] [-]

, 2016-11-02 11:57, pirms 8 gadiem
Par Siliņu esmu autā nedaudz. Bet es domāju, ka bez darba nepaliks pēc tik laba snieguma. Varbūt pat uz labu.

  +4 [+] [-]

, 2016-11-02 12:15, pirms 8 gadiem
Rakstā jau nav nekādu norāžu, ka līgums ar Siliņu netiks pagarināts..

Siliņu Andrejs visdrīzāk ar to gribēja uzkurt nelielu intrigu - "Paliks vai nepaliks O.Siliņš Bonnā?"

     [+] [-]

, 2016-11-02 13:40, pirms 8 gadiem
aloizs rakstīja: Rakstā jau nav nekādu norāžu, ka līgums ar Siliņu netiks pagarināts..

Siliņu Andrejs visdrīzāk ar to gribēja uzkurt nelielu intrigu - "Paliks vai nepaliks O.Siliņš Bonnā?"
Vispār jau parakstīšanas laikā bija zināms, ka viņš ir tikai aizvietotājs, kamēr otrs no traumas atgūstas

  +1 [+] [-]

, 2016-11-02 15:43, pirms 8 gadiem
un šovakar latvietim būs iespēja ar patīkamām emocijām atvadīties no šīs Vācijas pilsētas basketbola līdzjutējiem
---------
kko apskatnieks noklusē par Ojāra tālākām gaitām, ja jau tik pozitīva tā atvadīšanās