Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jansons iemet 30 punktus ''VEF skolas'' pirmajā uzvarā

Krišs Upenieks

Jansons iemet 30 punktus ''VEF skolas'' pirmajā uzvarā
"VEF skola" galvenais treneris Raimonds Feldmanis
Foto: vefriga.com

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas regulārās sezonas turnīrā šovakar aizritēja piecas spēles, kurās pie uzvarām tika ''BJBS Rīga/DSN /Sporta bode'', ''VEF skola'', ''Mārupes SC'', ''Saldus'' un ''Jēkabpils-2'' komandas.

Pirmo uzvaru sešās spēlēs ieguva ''VEF skola'', kas ar 94:80 apspēlēja ''BJBS Rīga/Rīdzene''. Jau pirmajā ceturtdaļā ''VEF skola'' ieguva 14 punktu pārsvaru (28:14), ko atlikušajā spēles daļā arī sekmīgi spēja noturēt, neskatoties uz visai slikto otro puslaiku. Niks Kārlis Jansons uzvarētājiem bija rezultatīvākais ar 30 punktiem. ''Rīga/Rīdzene'' sastāvā labākais ar 20 punktiem un 11 atlēkošajām bumbām bija Kārlis Ozoliņš.

Četrās spēlēs pirmā uzvara ''BJBS Rīga/DSN /Sporta bode'' - pēdējā ceturtdaļā ielaisti tikai pieci punkti, kopumā visas spēles garumā laba aizsardzība un ar 72:58 viesos pieveikta Madonas komanda. Kristaps Salmiņš Rīgas komandas rindās izcēlās ar 27 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām. Dzintars Tonnis Madonas rindās guva 11 punktus, bet pa desmit punktiem guva uzreiz trīs spēlētāji - Linards Lazdiņš, Emīls Pētersons un Rūdolfs Brants.

Tikai otro zaudējumu sešās spēlē piedzīvojusi ''Ogre/Kumho Tyre-2'' komanda, kas savā laukumā, kas ceturtajā ceturtdaļā ielaida 29 punktus un visā spēlē zaudēja ''Jēkabpils-2'' ar 72:83. Edijs Stiebriņš kārtējo reizi bija labākais Jēkabpils komanda - šoreiz Edijam 19 punkti, 13 bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles. Ogrēniešiem ar 25+7 izcēlās 17 gadus vecais Dāvids Atelbauers.

Pagājušās sezonas LBL 2. divīzijas čempione ''Saldus'' tikmēr guvusi trešo panākumu sešās spēlēs - saldenieki viesos pret Ventspils Augstskolu nodemonstrēja labu sniegumu aizsardzībā un beigās uzvarēja pat ļoti pārliecinoši - 77:57. Roberts Šmīdriņš bija rezultatīvākais ar 19 punktiem, bet Edgars Buiķis atkal apliecināja savas kvalitātes - 12 rezultatīvas piespēles. Ventspilniekiem 18 gadus vecais baltkrievs Deniss Vikentsjavs guva 13 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Tuvu 100 punktu gūšanai Valmierā šovakar bija ''Mārupes SC'', kas nekādus variantus neatstāja ''Valmiera/Ordo-2'' basketbolistiem - 99:68. Mārupes komandai bilance 3-2, bet valmierieši sešās spēlēs tikai reizi uzvarējuši. 23 punktus uzvarētāju vienības rindās guva Roberts Šubulis. Mājiniekiem 16 punktiem izcēlās Dāvids Vīksne un Rainers Kalniņš, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2016-11-02 23:01, pirms 8 gadiem
Malači J;ekabpils jaunie, jāsaka ka negaidīju ka vinnēs Ogri-2, jo šamējiem labs sastāvs šogad

     [+] [-]

, 2016-11-03 00:34, pirms 8 gadiem
Kāpēc nespēlē Toms Upe un Reinis Rudzītis VEF skolas sastāvā?

     [+] [-]

, 2016-11-03 02:57, pirms 8 gadiem
un kur tad ir piespēles saspēles vadītājam Nikam Jansonam?