Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: "Bayern" pietuvinās izslēgšanas spēlēm, "City" sagrauj "Villarreal"

A grupa: "Bayern" pietuvinās izslēgšanas spēlēm, "City" sagrauj "Villarreal"
"Hat-trick" autors Mario Gomess
Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas A grupā aizvadīti ceturtās kārtas mači. Grupas līdere Minhenes „Bayern” savā laukumā ar 3:2 pieveica Neapoles "Napoli", praktiski nodrošinot sev vietu nākamajā kārtā. Visi trīs vārti Mario Gomesa kontā. Savukārt otrā spēlē Mančestras "City" ar 3:0 apspēlēja grupas pastarīti "Villareal".

Gomesa hat-trick kaldina "Bayern" uzvaru pār "Napoli"

Mazliet negaidīti spēle starp A grupas līdervienībām iesākās Minhenē, kur „Napoli” futbolisti no sākuma izskatījās pārliecinošāk par bavāriešiem. Laikam ejot, mājinieki tomēr pārņēma spēles grožus savās rokās, liekot aizsargāties jau viesiem no Neapoles. Sākumā „Napoli” pāris reizes no zaudētiem vārtiem paglāba vārtsargs De Sanktis. Tomēr spēles 17. minūtē bavāriešu pūliņi beidzot atmaksājās – pēc izcilas Bastiana Švainštaigara piespēles ar precīzu sitienu vārtu apakšējā stūrī rezultātu atklāja Mario Gomess – 1:0. Viesi, nonākuši iedzinējos, centās spēli saasināt, tomēr „Bayern” aizsardzība bija pārāk saliedēta. Mājinieki uz „Napoli” ofensīvu atbildēja ar vēl vieniem vārtiem – Mario Gomess pēc Toni Krosa centrējuma guva savus otros vārtus, panākot jau 2:0 „Bayern” labā.

Arī turpinājumā spēle aizritēja ar acīmredzamu „Bayern” pārsvaru. Mājinieki izveidoja vairākus labus momentus, un puslaika izskaņā tika gūti arī trešie vārti. Toni Krosa sitienu savu vārtu priekšā atsita De Sanktis, ko nepiedeva Gomess, kurš bumbu trieca jau praktiski tukšos vārtos, nodrošinot sev hat-trick. „Napoli” vienus vārtus pamanījās atgūt 45. minūtē – Fernandess ar galvu bumbu ieraidīja Noiera vārtos pēc soda sitiena, kā rezultātā komandas pārtraukumā devās pie rezultāta 3:1 „Bayern” labā.

Otrajā puslaikā daudz pārliecinošāk sāka spēlēt „Napoli” futbolisti, kuri nekautrējās uzbrukt. „Bayern” sniegums pasliktinājās pēc Švainštaigara nomaiņas, kurš bija spiests laukumu atstāt savainojuma dēļ. Vēlāk gan viesu cerības uz pozitīvu iznākumu samazināja Zuninga, rupji pārkāpjot noteikumus pret Riberī, nopelnot sev otro brīdinājumu. Noraidījums netraucēja itāļiem parūpēties par saspringtu mača galotni, jo 79. minūtē Fernandess pēc iecentrētā soda sitiena guva savus otros vārtus, samazinot rezultāta starpību – 2:3. Spēles izskaņā „Bayern” aizsargājās ļoti organizēti, neļaujot viesiem apdraudēt Noiera vārtus. Pašās spēles beigās, kad „Napoli” bija iespēja izpildīt stūra sitienu, arī De Sanktis devās uz „Bayern” soda laukumu, taču viņam ātri vien nācās skriet uz saviem vārtiem, lai paglābtu komandu no vēl vieniem zaudētiem vārtiem. "Bayern" ar izcīnīto uzvaru praktiski nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs.

"Manchester City" neatstāj nekādus variantus "Villarreal"

Lai arī Roberto Mančini uz rezervistu soliņa atstāja Serhio Aguero un Edinu Džeko, tas nekādā mērā neiespaidoja „City” uzbrukumus, jo angļi jau no mača pirmajām minūtēm ar bumbu pārsvarā uzturējās „Villareal” laukuma pusē. Mājinieki spēli centās izlīdzināt, tomēr „City” pārsvars pieauga ar katru nospēlēto minūti. Ar vārtiem mančestrieši tika atalgoti 30. minūtē, kad Jaja Turē ar spēcīgu sitienu no soda laukuma robežas pārspēja Djegu Lopesu, izvirzot vadībā „City” – 1:0. Arī pēc vārtu guvuma angļi turpināja dominēt pār mājiniekiem, un jau puslaika pieliktajā laikā iegūto vadību izdevās dubultot – Mario Balotelli realizēja sevis paša nopelnīto 11 metru soda sitienu – 2:0.

Otrajā puslaikā mājinieki centās izmainīt spēles ritējumu, taču neko ievērības cienīgu pie Hārta vārtiem izveidot tā arī nesanāca, turpretī mančestrieši izveidoja vēl pāris bīstamus momentos, no kuriem nevienu gan realizēt neizdevās. Mājiniekiem labākā iespēja rezultāta starpību samazināt radās 61. minūtē, kad bīstami sita Valero, taču viņa raidījumu prasmīgi apturēja Hārts. Spēles liktenis tika izšķirts 71. minūtē, kad savus otros vārtus ar guva Jajā Turē, padarot rezultātu graujošu – 3:0. Mača beigās temps strauji kritās, kā rezultātā „City” svinēja savu pirmo uzvaru Čempionu līgā arī izbraukumā, ar 3:0 pārspējot A grupas pastarīti „Villarreal”.

Izcīnītā uzvara „City” ļauj pakāpties uz otro vietu A grupā, tomēr izšķirošā spēle mančestriešus sagaida 22. novembrī, kad Neapolē būs jācīnās ar trešās vietas īpašnieci „Napoli”.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs, A grupa (4. kārta)

SpēleRezultātsVārtu guvēji
"Bayern" – "Napoli"3:2 (3:1)Gomess 17'; 23'; 42' – Fernandess 45'; 79'
"Villarreal" – "Manchester City"0:3 (0:2)J. Turē 30'; 71'; Balotelli 45+3' (11m)

A grupas tabula

V.KomandaSUNZVārtiP
1.Bayern43108:310
2.Manchester City42116:47
3.Napoli41216:55
4.Villarreal40041:90
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-03 00:02, pirms 13 gadiem
Žēl Švainija Bet ļoti svarīgi 3 punkti un tikai pirmie ielaistie vārti šīs sezonas Čempionu līgas grupu turnīrā. Supermario pamatīgi noārdījās. Pirmā vieta ir gandrīz vai rokas stiepiena attālumā. Tā turpināt!

  -1 [+] [-]

, 2011-11-03 00:07, pirms 13 gadiem
Nu jā, Gomez šobrīd ir neapturams
Teikšu atklāti, vēl aizpagājušajā sezonā domāju, ka viņš jau ir pazudis no lielā futbola, un mūžīgi būs Bayern rezervists

  +1 [+] [-]

, 2011-11-03 00:11, pirms 13 gadiem
zogs rakstīja: Nu jā, Gomez šobrīd ir neapturams
Teikšu atklāti, vēl aizpagājušajā sezonā domāju, ka viņš jau ir pazudis no lielā futbola, un mūžīgi būs Bayern rezervists
Šādām aizdomām nebija pamata, jo tas būtu kauns un negods, ja "Bayern" savu dārgāko pirkumu turētu uz soliņa. Gomesam vienmēr bijis iekšā, un nu tas atkal ir acīmredzams

     [+] [-]

, 2011-11-03 00:14, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: ... tikai pirmie ielaistie vārti šīs sezonas Čempionu līgas grupu turnīrā. Supermario pamatīgi noārdījās.
Nu nav gan taisnība ne tev, ne autora veidotajai tabulai, jo Neapolē (1:1) pārtrūka Minhenes 13 sauso spēļu sērija pēc Badstubera raidījuma savos vārtos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-03 00:39, pirms 13 gadiem
nu bet Napoli vārtsarga pēdējo sekunžu seivs,kā rozīnīte uz kūciņas

     [+] [-]

, 2011-11-03 00:40, pirms 13 gadiem
Tikai uz priekšu !

  -3 [+] [-]

, 2011-11-03 07:07, pirms 13 gadiem
3-9 ir graujoš rezultats nu tas rakstitajs gan dod.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-03 09:26, pirms 13 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Gomeza otrie un trešie vārti, tīras aizmugures. Acu tiesnešiem nav.
Nepiekritīšu. Abi bija uz robežas, tas jā, bet aizmugures nebija (tikko speciāli paskatījos atkārtojumus TVgolo).
Otrie vārti: piespēles brīdī Gomess uz vienas līnijas ar aizsargu. Aizmugurē ir Riberī, bet viņš bumbai nepieskaras.
Trešie vārti: Gomess ir mazliet priekšā aizsargam, taču piespēles brīdī nedaudz aiz BUMBAS, kas aizmuguri izslēdz. Īpaši labi to var redzēt priekšpēdējā atkārtojumā, kur vairāk tuvplāns.
Patiesībā par šādām epizodēm jāsaka: cepuri nost tiesnešiem, noorientējās zibenīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-11-03 10:54, pirms 13 gadiem
keisx_89 rakstīja: Nu nav gan taisnība ne tev, ne autora veidotajai tabulai, jo Neapolē (1:1) pārtrūka Minhenes 13 sauso spēļu sērija pēc Badstubera raidījuma savos vārtos
Patiešām. Biju piemirsis. Kad atgādināji, atcerējos to nelaimīgo Badštūbera golu.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-03 14:00, pirms 13 gadiem
Relaksētākā City spēle kādu šosezon esmu redzējis, lai gan rezultāts nav graujošs, kontroles sajūta bija masīva. Labi, ka ČL beidzot izdodas parādīt to pašu, ko EPL, tagad grupas tabula izskatās daudz labāk. Atliek pašiem pabeigt darbu līdz galam un viss būs OK.

     [+] [-]

, 2011-11-03 14:37, pirms 13 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Nu pie trešajie vārtiem jābūt ir aizmugurei, jo sitiena brīdī Gomezs ir priekšā gan aizsargam, gan sitējam. Tā manuprāt skaitās tā pasīvā aizmugure, kad vārtsargs atsit, tad Gomezs kā pieskaras bumbai - offside bija jābūt.
Vienreiz te jau par šo diskutēju, tagad slinkums atkal meklēt linkus. Bet, kā jau teicu, kaut arī Gomess bija priekšā aizsargam (to neviens neapstrīd), aizmugures tur nevarēja būt, jo piespēles brīdī BUMBA BIJA PRIEKŠĀ GOMESAM. Tādās situācijās aizmuguri nefiksē, tā rakstīts futbola noteikumos. Vienkārši daudzi to nezina.
Protams, ja viņš tiešām bija priekšā arī sitējam, nu tad sorry. Bet, manuprāt, manis minētajā atkārtojumā tomēr varēja diezgan labi redzēt, ka tā nebija.