Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Lat-Est līga: Ogrē pagājušā gada bronzas duelis, sāks arī pārējie Latvijas klubi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lat-Est līga: Ogrē pagājušā gada bronzas duelis, sāks arī pārējie Latvijas klubi
Foto: BK Ogre

Šodien ar četrām spēlēm turpināsies apvienotās Latvijas-Igaunijas līgas regulārais turnīrs. Plkst. 17:00 pagājušās sezonas bronzas duelī BK ''Ogre'' savā laukumā cīnīsies pret ''Rapla''. Citās spēlēs ''Liepāja'' uzņems Rakveres ''Tarvas'', bet ''Latvijas Universitāte'' Tartu, kamēr ''Valmiera Glass/ViA'' viesosies Tallinā pie ''TalTech''. Ogres un ''Rapla'' spēli tiešraidē translēs ''Sportacentrs.com TV'' kanāls.

# Latvijas-Igaunijas apvienotā basketbola līga piektdien sākās ar divu Latvijas komandu uzvarām pār igauņu klubiem. Vispirms ''Ventspils'' pārliecinoši ar 89:67 pārspēja Rakveres ''Tarvas'', bet vēlāk čempionu duelī ''VEF Rīga'' izlaida 21 punktu pārsvaru, taču prata ar 86:84 pārspēt ''Kalev/Cramo''.

# Šodien čempionāts turpināsies ar četrām spēlēm. Pagājušās sezonas bronzas duelī BK ''Ogre'' savā laukumā uzņems ''Rapla'', ''Liepāja'' eksaminēs Rakveres ''Tarvas'', kurai tā būs otrā spēle divās dienās, bet ''Latvijas Universitāte'' sezonu sāks pret ''Tartu''. Vienīgi ''Valmiera Glass/ViA'' atklāšanas maču aizvadīs izbraukumā, spēkojoties pret Tallinas ''TalTech''.

# ''Ogre'' pirmo reizi nokomplektējusi sastāvu ar trim leģionāriem, kas saistīts gan ar finansiāliem apsvērumiem, gan latviešu spēlētāju trūkumu atsevišķās pozīcijās. Ogre prata noturēt iepriekšējās sezonas kodolu, kā arī to turpina trenēt Nikolajs Mazurs. Pievienotie leģionāri kā Emanuals Šeperds, Breilens Reisons un Pauļus Poška pārbaudes spēlēs bijuši starp rezultatīvākajiem. Pirmssezonā ogrēnieši samēroja spēkus ar spēcīgiem pretiniekiem no Lietuvas un Kazahstānas, divas uzvaras izcīnot pār ''Valmiera Glass/ViA'' un ''Viimsi''.

# ''Rapla'' starpsezonā notikušas nozīmīgas izmaiņas, mainoties gan galvenajam trenerim, gan sastāva aprisēm. Iepriekšējās sezonas treneris tagad pilda asistenta funkcijas, bet Raplā par stūrmani kļuva spāņu speciālists Ļuiss Riera. Pagājušās sezonas kapteinis Roberts Freimanis karjeru turpina Bulgārijā, taču viņa vietā no Latvijas piesaistīti Arnolds Helmanis un Ričards Daniels Vanags. Vēl kā leģionārs piesaistīts amerikāņu saspēles vadītājs Rikijs Makgils, kurš pirms gada spēlēja Lielbritānijā. Pieteikumā redzami arī vairāki jauni no 15 līdz 18 gadus veci igauņu basketbolisti.

# ''Liepāja'' arī šajā sezonā komplektē sastāvu no vietējiem jauniem un perspektīviem basketbolistiem. Vēju pilsētai pievienojušies tādi spēlētāji kā Verners Kohs, Kārlis Žunda, Kārlis Šiliņš, Pēteris Salmiņš, Oskars Hlebovickis un Juris Vītols. Pārbaudes mačos par vienības līderiem izvirzījušies Kohs ar NCAA pēdējos gados studējošo Šiliņu. Komanda vēlas iekļūt izslēgšanas spēlēs, kur pirms gada tai pietrūka pavisam nedaudz.

# Rakveres ''Tarvas'' pirmajā spēlē pret ''Ventspili'' spēja izturēt 30 minūtes, taču ceturtajai ceturtdaļai spēku vairs nebija. Šīs komandas modelim lielākā problēma ir līderu aizvietotāju trūkums. Ja starta piecinieks ir samērā cienīgs un spējīgs izrādīt pretestību jebkurai komandai, tad rezervistu kvalitātes nav tik spožas. Komandā spēlē arī Siguldas basketbola audzēknis Toms Ķēdis, kurš pret ventspilniekiem laukumā pavadīja gandrīz 14 minūtes un guva trīs punktus.

# ''Latvijas Universitāte'' starpsezonā pazaudēja divus tās iepriekšējās sezonas līderus Anriju Mišku un Kārli Žundu, taču no ''Ventspils'' uz galvaspilsētu pārcēlās Ričards Vitoļskis un Dāvids Vīksne. Pārbaudes spēlēs Gunta Endzela vadītā komanda prata vienu reizi pārspēt ''Valmiera Glass/ViA'' un Nacionālās līgas klubu ''Jelgava'', kā arī pārliecinoši uzvarēt universitāšu spartakiādē. LU turpina dot iespējas jaunajiem basketbolistiem attīstīties, to apvienojot ar studijām.

# ''Tartu'' starpsezonā lielas pārmaiņas nav veikusi. Tās vienībā palikuši deviņi basketbolisti no iepriekšējās sezonas, tostarp amerikāņu centrs Emanuels Vembi. Divi papildus nozīmīgākie pastiprinājumi deviņu basketbolisti kodolam nākuši no Latvijas un Lietuvas. No Valmieras uz Tartu pārcēlās Edmunds Elksnis, bet Lietuvā tika atrasts spēka uzbrucējs Adoms Drungils. Lietuvietis Tartu pārstāvēja jau 2019./2020. gada sezonā, vidēji gūstot aptuveni desmit punktus spēlē. Arī galvenais treneris nav mainījies, bet šosezon Tartu, tāpat kā Valmiera un Liepāja, spēlēs arī Ziemeļu līgā.

# ''Valmiera Glass/ViA'' šajā sezonā ir ar lielākām ambīcijām, mērķējot izcīnīt medaļas LBL un iekļūt izslēgšanas spēlēs Latvijas-Igaunijas līgā. Starpsezonā klubam mainījies treneris, Robertam Zeilem pārejot uz ģenerālmenedžera amatu, bet Edmundam Valeiko no Minskas atgriežoties Latvijā. Kā nozīmīgākie pastiprinājumi jāmin Jāņa Kaufmaņa un Viktora Iļjina atgriešanās Valmierā, kā arī pirmā leģionāra piesaiste Čārlza Edvarda Kārtera personā. Lai arī sastāvs izskatās konkurētspējīgāks, vismaz pārbaudes spēlēs vēl to apliecināt neizdevās, sešās spēlēs vienīgo uzvaru izcīnot pār ''Latvijas Universitāti''.

# Tallinas ''TalTech'' ir vienīgā Igaunijas komanda, kura starpsezonā nepiesaistīja latviešu basketbolistus. Komandā notikušas treneru izmaiņas, Krisam Killingam turpmāk pildot asistenta funkcijas, bet par galveno treneri ieceļot Alaru Varaku. Sastāvā vērojams pieredzes un jaunības sakrustojums, kur tikai viens spēlētājs ir ārzemnieks, bet visi pārējie Igaunijas spēlētāji.

# Spēli starp BK ''Ogre'' un ''Rapla'' translēs ''Sportacentrs.com TV'' kanāls, kā arī portāls ''Sportacentrs.com''. Ziņu portālā tiešraidē tiks piedāvātas arī LU pret ''Tartu'' un ''Liepājas'' pret ''Tarvas'' spēles. Latvijā notiekošo Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēļu translācijas Sportacentrs.com televīzijas kanālā un interneta platformā notiek sadarbībā ar Tet.

Latvijas-Igaunijas līga šonedēļ

Dat.LaiksSpēleRez.Tiešraide
01.1019:00Ventspils - Tarvas89:67Sportacentrs.com TV
19:30VEF Rīga - Kalev/Cramo86:84LTV7
02.1017:00BK Ogre - Avis RaplaSportacentrs.com TV
17:00Liepāja - TarvasSportacentrs.com
17:00TalTech - Valmiera Glass/ViADelfi.ee
17:00Latvijas Universitāte - TartuSportacentrs.com
03.1017:00Viimsi - Kalev/TLUDelfi.ee

  +1 [+] [-]

, 2021-10-02 10:31, pirms 3 gadiem
Super! Tik daudz interesanta basketbola, bet skrobe ka visas speles viena laika!

     [+] [-]

, 2021-10-02 11:42, pirms 3 gadiem
Intresanti kā izskatīsies Liepāja un Valmiera pirmajās spēlēs bet joprojam liekas abām koamndām vajag vēl kādu centru jo ar vienu būs pamaz ( Iļjins Valmierai un Šiliņš Liepājai)
P.S. Dubultu Valmierai par centru grūti uzskatīt jo lat est līgā ar 204 cm var pietikt tad ziemeļu līgā gan domājams ne

     [+] [-]

, 2021-10-02 12:19, pirms 3 gadiem
Kas ar Žani šogad?
Bija trauma pagāšgad.Vasarā ar KP un Žagaru trenējās,bet par šo sezonu nekas nav rakstīts viņa sakarā.

     [+] [-]

, 2021-10-02 13:45, pirms 3 gadiem
Vispār kaut kur ir/būs pieejami spēļu video apskati vai kas tāds ?