Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA fināla otrais dublis: ''Lakers'' pēc otrās uzvaras, ''Heat'' izlīdzinājuma sērijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

NBA fināla otrais dublis: ''Lakers'' pēc otrās uzvaras, ''Heat'' izlīdzinājuma sērijā
Lebrons Džeimss. Foto: AP/Scanpix

Šonakt 4.00 pēc Latvijas laika tiks aizvadīta otrā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālspēle, kurā Losandželosas ''Lakers'' spēkosies pret Maiami ''Heat''. Pirmajā cīņā pārliecinošu uzvaru svinēja ''Lakers'' ar 116:98.

Losandželosas ''Lakers'' Rietumu konferences finālā sērijā līdz četrām uzvarām ar 4:1 pārspēja Denveras ''Nuggets'', bet ''Heat'' ar 4:2 Bostonas ''Celtics''. Tikmēr pirmajā finālspēlē pārliecinošu uzvaru svinēja Frenka Vogela vadītie ''Lakers'' basketbolisti, esot pārāki ar 116:98. Spēles laikā ''Lakers'' atradās vadībā pat ar 32 punktu pārsvaru pēc tam, kad pirmās ceturtdaļas laikā bija iedzinējos ar 10:23. Maiami vienības rindās traumas guva Gorans Dragičs un Bams Adebajo, tāpat potītes savainojumu spēles pirmajā puslaikā guva Džimijs Batlers. Slovēņu basketbolistam tika konstatēts pēdas kaula plīsums, kas neizslēdz atgriešanos laukumā, taču pagaidām gan Dragičs, gan Adebajo ir uz jautājuma zīmes par dalību otrajā spēlē. Pirmā finālspēle bijusi vismazāk skatītā tās vēsturē kopš 1994.gada, kad uzsāka analizēt šādus datus, sasniedzot tikai 7.41 miljonu lielu auditoriju. Pretstatam - oagājušā gada pirmo spēli noraudzījās 13.51 miljoni fanu.

Pēc pirmās spēles Džimijs Batlers bija neapmierināts ar komandas parādīto pašatdevi laukumā: "Par traumām man nav nekā ko teikt. Mums ir jāspēlē perfekti un šī nebija ne tuvu perfektai spēlei. Varam skatīties video analīzi. Neko no tā ko sarunājām, mēs nedarījām. Necīnījāmies par atlēkušajām bumbām, nepiespiedām "Lakers" mest garām metienus, paši nemetām iekšā. Viss tas noveda līdz bedrei ko paši sev izrakām." Tikmēr Lebrons Džeimss pauda, ka ''Lakers'' ir ceļa sākumā uz titula izcīnīšanas: ''Nedomāju, ka spēles sākumā spēlējām pietiekami fiziski. Jums vajag sajust ar kādu jaudu Maiami spēlē. Viņi mums sadeva pa muti. Sapratām, ka arī mums ir jācīnās tikpat smagi, lai uzvarētu spēli. Pie rezultāta 10:23 sākām spēlēt atbilstoši savām spējām. Sākām lidot pa laukumu, apturējām viņus aizsardzībā un labāk dalījāmies ar bumbu uzbrukumā. Taču mums vēl pierkšā daudz darba. Neesam apmierināti pēc vienas uzvaras izcīnīsanas."

Daudz par ko padomāt pirms otrās spēles ir ''Heat'' galvenajam trenerim Erikam Spoelstram un, visticamāk, vairāk laika laukumā pavadīs Kellijs Oliniks, Kendriks Nans, kā arī labāku sniegumu jāparāda Dankanam Robertsonam: ''Nav tā, ka šie basketbolisti nav spēlējuši visu sezonu. Viņi bijuši nozīmīga daļa mūsu komandas un daudz palīdzējuši noteiktos brīžos. No cilvēciskā viedokļa Nanam bija svarīgi izveseļoties pilnībā no Covid-19 un viņš ir ieguldījis daudz darba treniņos. Viņam ir lielisks raksturs un ir liels cīnītājs.''

Tikmēr ''Lakers'' līderis Lebrons Džeimss pēc pirmās spēles līdz aptuveni pieciem rītā skatījās mača video analīzi. Basketbolists tic, ka Spoelstra, kura vadībā izcīnīti divi čempiontitulu, uz otro spēli būs veicis daudz izmaiņu: ''Otrā pusē būs pieci basketbolisti, kas ir bīstami un kas labi spēlē. Nav svarīgi, kāds ir uzvārds uz krekla, mūsu attieksmei jābūt, ka arī viņi var mūs uzvarēt.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/article/2020/10...

     [+] [-]

, 2020-10-02 19:25, pirms 4 gadiem
Bez Dragicha, jo īpaši bez Adebajo Heat ir maz cerību, jo nav ko likt zem groza ir arī viena laba lieta, kas Heat var dot cerību, mainot taktiku uz, spēlējot līdzīgi GSW, jo Olinikam ir pietiekami labs 3pt. Vienīgi jaunie Robinsons, Herro, Nans, lai cik talantīgi viņi nebūtu, tomēr pirmajā sezonā bez pieredzes finālā un tagad viņi ir spiesti spēlēt pāri savu spēji robežām un turēt intensitāti, kāda nekad nav bijusi nekad iepriekš, viņi nav Maģiskie Džonsoni. Visiem būs jārāda brīnumi arī S.Hilam , Iguodalam būs jāieliek final MVP robā, lai šodien uzvarētu, par Batleru man nav nekādu šaubu, ka viņš ies līdz galam!
Lebis nekad finālos nav bijis tik labvēlīgā situācijā kā tas ir šobrīd!

  -2 [+] [-]

, 2020-10-02 19:50, pirms 4 gadiem
-20 kā minimums.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-02 19:55, pirms 4 gadiem
Gribētos lai ir intriga visas spēles garumā.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-02 20:25, pirms 4 gadiem
Nesavtīgais iet pēc kārtējā -30

     [+] [-]

, 2020-10-02 20:40, pirms 4 gadiem
Pēc traumu paziņojumiem, šis varētu būt mazāk intriģējošs un skatītāju pieprasīts fināls kā Lakers pret 76ers...
Bet nu ceru, ka Heat uzkritīs kādi 65% no truļa un būs uzvara...

  -2 [+] [-]

, 2020-10-02 21:08, pirms 4 gadiem
Viss būtu it kā labi ar to LAL, bet konkrēti kaitina tās neproduktīvās un uzpūstās mēdiju sarunas par goat.

     [+] [-]

, 2020-10-02 21:27, pirms 4 gadiem
Bez Dragona vēl kkā iztiktu, bet bez Bama variantu reāli nav. Ceru, ka kļūdos.

     [+] [-]

, 2020-10-02 23:40, pirms 4 gadiem
Te jau viss ir skaidrs Lakers uzvilks šitos arī šonakt. Go Lakers!!!💪🏀🏆

     [+] [-]

, 2020-10-02 23:42, pirms 4 gadiem
Kur tas Igudalas lielais fans pazudis? 😂