Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova nespēj tikt līdz dubultspēļu ceturtdaļfinālam pret Ostapenko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova nespēj tikt līdz dubultspēļu ceturtdaļfinālam pret Ostapenko
Anastasija Sevastova. Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova kopā ar Vācijas tenisisti Jūliju Gērgesu piedzīvoja zaudējumu Pekinas "Premier Mandatory" dubultspēļu turnīra 2. kārtā, kur ar rezultātu 3:6, 6:7(6) piekāpās ar astoto numuru izsētajai ASV un Čehijas komandai Nikola Melikāra/Kveta Peške.

Sevastova ar pārinieci 1. setā trīs reizes zaudēja serves geimos, bet 2. setā pret ranga 18. vietā esošajām pretiniecēm bija vadībā ar breiku (2:0) un taibreikā neizmantoja divas setbumbas, kad no 6:4 zaudēja četrās izspēlēs pēc kārtas. Gērgesa abas setbumbas izniekoja ar "forehand" sitieniem tīklā. Pēc tam neprecīzs "forehand" Sevastovai (auts), ar kuras servi tika spēlēta mačbumba. Peške ar diagonālo "backhand" rezultatīvi atsita Anastasijas pirmo servi.

Rangā līdz 153. vietai noslīdējusī Sevastova šogad guvusi četras uzvaras, tikai vienreiz spējot uzvarēt turnīra otrajā mačā. Tas izdevās "US Open", kur viņa pārvarēja divas kārtas ar Anastasiju Pavļučenkovu.

Krievijas tenisiste bija viņas pāriniece arī pērn Pekinā, kur abas guva vienu uzvaru. Šo rezultātu atkārtojot ar ranga 156. vietā esošo Gērgesu, Sevastova aizstāvēja 120 punktus. Uzvaras gadījumā Sevastovas un Gērgesas duets ceturtdaļfinālā būtu ticies ar Aļonu Ostapenko un Dajanu Jastremsku.

Sevastovai no Pekinas lidojums uz mājām (Austriju), kur viņai nākamajā nedēļā plānots starts Lincas "International" turnīrā, bet pēc tam došanās uz "Premier 700" turnīru Maskavā, šajos divos turnīros cerot kvalificēties "WTA Elite Trophy".