Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

"US Open" favorītes Ostapenko/Kičenoka pamostas un taibreikā sasniedz 1/8 finālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"US Open" favorītes Ostapenko/Kičenoka pamostas un taibreikā sasniedz 1/8 finālu
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: WTA

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā turpinās gada pēdējais "Grand Slam" jeb "US Open". Sieviešu dubultspēļu otrajā kārtā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka šovakar pieveica ungārieti Bondaru un beļģieti Minnenu - 0:6, 6:2, 7:6(3).

Kā jau ziņots, pirmajā kārtā mūsējās uzvarēja - 6:3, 6:7, 7:6 [kuriozs video].

"US Open" dubultspēlēs ar ceturto numuru izliktais Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka otrajā kārtā eksaminēja ungārieti Annu Bondaru un beļģieti Grētji Minnenu, kuras dubultspēļu rangā ieņem attiecīgi 54. un 47. vietu.

Ostapenko serves geimā pretinieces uzvarēja visās epizodēs (0:1), Bondara noservēja pārliecinoši (0:2), oponentes salīdzinoši viegli uzvarēja arī pie Kičenokas serves (0:3), bet sets noslēdzās ar 0:6.

→ → Nākamā seta sākumā rezultāts kļuva 0-30, tad Ostapenko izcēlās ar ar eisu un sarūpēja vēl vienu labu servi, savukārt pretinieces nopelnīja divas breika iespējas un uzvarēja - 0:1. Minnenas serves geimā mūsējās izcīnīja uzreiz divas breikbumbas, bet tad Kičenoka triumfēja pie tīkla - 1:1. Tā bija pamošanās! Kičenoka aizservēja līdz 2:1, bet Ostapenko serves geimā pretinieces tika atstātas uz nulles - 3:2. Mūsējās uzvarēja grūtā izspēlē (uzreiz divas breikbumbas), bet tad Kičenoka izpildīja neatvairāmu sitienu - 4:2. Kičenoka finišēja ar eisu (5:2), seta pēdējā geimā Bondara divas reizes netrāpīja laukumā (breikbumba), bet tad ukrainiete triumfēja pie tīkla - 6:2.

→ → → Izšķirošā seta sākumā Ostapenko aizservēja līdz 1:0. Otrajā geimā Ostapenko ar neatvairāmu sitienu panāca 30-30, Minnena sita pāri laukumam un iesita tīklā (breikbumba), taču pretinieces izglābās un panāca 1:1. Kičenoka aizservēja līdz 2:1, bet Ostapenko sarūpēja 3:2 - pēdējā epizodē, sitot bumbu pāri tīklam, Minnena pazaudēja raketi, Ostapenko sita viņai virsū, beļģiete centās atvairīt ar kāju [video]. Kičenoka noservēja pārliecinoši (4:3), bet Ostapenko serves geimā oponentes tika atstātas uz nulles - 5:4. Kičenoka noturēja servi (6:5), bet Bondara panāca 6:6. Taibreikā ukrainiete divas reizes triumfēja pie tīkla (2-0), Minnena iesita tīklā (3-0), Bondara sita pāri laukumam (4-0), Ostapenko triumfēja pie tīkla (5-0), Bondara iesita tīklā (6-0), Minnena iesita tīklā (7-1), Ostapenko izpildīja eisu (8-1) un uzvarēja pie tīkla (9-3), bet beļģiete sita pāri laukumam. Trešajā setā 7:6(3).

Latvijas-Ukrainas tandēmam šajā vasarā bija ļoti iespaidīga bilance taibreikos (13-1), bet septembrī ir 2-1.

Sieviešu dubultspēļu otrās kārtas zaudētājas nopelnīja 35 800 ASV dolāru naudas balvu, bet astotdaļfinālā iekļuvušās tiek pie 56 400.

Trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā būs jācīnās, visticamāk, pret Francijas pārstāvēm Karolīnu Garsiju un Kristīnu Mladenoviču, kurām piešķirts 14. numurs šajā turnīrā.

Mūsu zara galvenās favorītes Koko Gofa/Džesika Pegula (#2, ASV) zaudēja jau pirmajā kārtā. Tādējādi ar ceturto numuru izliktās Ostapenko un Kičenoka te kļuvušas par nominālajām galvenajām pretendentēm uz tikšanu "US Open" finālā.

Ostapenko/Kičenoka šosezon spēlējušas divos "Grand Slam" pusfinālos - "French Open" un Vimbldonas čempionātā.

Kā jau ziņots, augusta otrajā pusē Sinisināti "WTA 1000" dubultspēlēs Latvijas-Ukrainas tandēms izcīnīja pirmo vietu. Šis panākums ļāva pakāpties attiecīgi uz devīto un desmito pozīciju dubultspēļu rangā, turklāt sezonas rangā Ostapenko un Kičenoka tagad ir pat otrajā vietā.

Šodienas panākums pirmoreiz ļāva sasniegt pirmo vietu sezonas ranga ("Double Race") neoficiālajā "live" versijā. Pēc apmēram 85 minūtēm tuvākās konkurentes uzvarēja un atgriezās līderpozīcijā.

Foto: live-tennis.eu

3. septembrī ap plkst. 23.30 jaukto dubultspēļu astotdaļfinālā Latvijas-Spānijas pāris Aļona Ostapenko/Dāvids Vega cīnīsies pret Ellenu Peresu/Maiklu Venusu (Austrālija).

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  +2 [+] [-]

, 2022-09-02 22:48, pirms 2 gadiem
Vienspēlēs viņa bieži vien sanervozējas, bet dubultspēlēs Kičenoka viņu pieskata un nomierina.

  +2 [+] [-]

, 2022-09-02 22:50, pirms 2 gadiem
Sezonas rangā Live WTA Double Race mūsējās ir līderes, bet iespējams, ka uz īsu brīdi, jo pašlaik spēlē Dabrovski un Olmos. Ja viņas uzvarēs mūsējās vairs nebūs līderes.

     [+] [-]

, 2022-09-02 22:53, pirms 2 gadiem
No tiem pāriem, kas līdzšim jaut tikuši 3. kārtā, Ostapenko/Kičenoka ir ar augstāko izlikto numuru (#4), tomēr ar 3. numuru izliktās čehietes Krejčikova/Siniakova arī var vēl tikt 3. kārtā, tā ka par favorītēm Ostapenko/Kičenoku pagaidām var saukt tikai viņu zarā, bet ne visā US Open turnīrā...

  -2 [+] [-]

, 2022-09-02 23:11, pirms 2 gadiem
Visi diletantu (pirms turnīra sarunātie) pāri būs izsisti un tad jau jebkurš 2 setos var uzvilkt (pirms freilenes pamodušās).

     [+] [-]

, 2022-09-03 01:55, pirms 2 gadiem
cāļus skaita rudenī, rudenī,
cāļus skaita rudenī, rudenī,