Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Mērķi cīnīties par Latvijas čempionāta zeltu virza trīs OHL komandas

Jānis Celmiņš

Mērķi cīnīties par Latvijas čempionāta zeltu virza trīs OHL komandas
“Olimp/Venta 2002” galvenais treneris Aigars Cipruss. Foto: hkr.lv

Sestdien startēs jaunā Optibet Hokeja līgas (OHL) sezona, kurā startēs septiņas komandas. Šodien visu vienību pārstāvji pulcējās uz preses konferenci, lai atklātu savus plānus un mērķus. Gatavību cīnīties par čempionu titulu izteica trīs komandas HK “Olimp/Venta 2002”, “HK Mogo/LSPA” un ”Zemgale”LLU, bet paredzams, ka konkurenci šim trio sastādīs arī arī HK “Liepāja”.

OHL regulārajā sezonā tiks izspēlēts sešu apļu turnīrs, pēc kurām četras spēcīgākās komandas izspēlēs “play-off” sacensības – pusfinālu sērijas un cīņas par godalgām.

“Zinām, kādi ir apstākļi saistībā ar “Covid 19”, tāpēc diezgan droši, ka šī sezona atšķirsies no iepriekšējām. Vēlētos izteikt pateicību visām komandām, kuras ir atsaukušās, komplektējušas sastāvus un gatavojušās arī šajos sarežģītajos apstākļos. Jāsaka paldies mūsu ģenerālsponsoram “Optibet”, ar kuru esam pagarinājuši sadarbību vēl uz divām sezonām. Mums ir paveicies, ka varam sākt savu čempionātu kā ierasts, jo daudzās citās valstis skaidrības šobrīd nav,” preses konferences ievadā teica Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Uz skatītāju klātbūtni ledus hallēs attieksies valstī pieņemtie noteikumi par publisko pasākumu norisi, informēja Kalvītis. LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols papildināja, ka visās hallēs tribīņu pirmās divas rindas aiz spēlētājiem tiks atstātas brīvas, bet pirms turnīra sākuma visu komandu spēlētājiem un komandu apkalpojošajam personālam jābūt negatīviem “Covid-19” testu rezultātam.

Tāpat Kalvītis informēja, ka 22. decembrī plānots aizvadīt OHL Zvaigžņu spēli, neko vairāk par šo pasākumu gan neatklājot, taču solīja, ka “šiem jākļūst par svētkiem visam Latvijas hokejam”.

Gatavību cīnīties par Latvijas čempionu titulu preses konferencē pauda HK “Olimp/Venta 2002”, “Zemgale”/LLU un “HK Mogo/LSPA”. “Olimp/Venta 2002” galvenais treneris Aigars Cipruss neslēpa, ka atšķirībā no citām komandām aizvadītās sezonas uzvarētājiem gatavošanās posms bijis nedaudz īsāks. “Klubs virza sev visaugstākos mērķus. No savas puses darīšu visu, lai komanda rādītu čempionu cienīgu sniegumu un cīnītos par titulu. Mūsu fārmklubs būs Tukuma komanda, kas spēlē Junioru Attīstības hokeja līgā (JAHL). Ar šīs sadarbības palīdzību mēs vēlamies dot iespēju vairākiem gados jaunajiem spēlētājiem sevi pierādīt arī OHL turnīrā,” pastāstīja Cipruss.

Starp favorītiem noteikti būs arī Jelgavas un Liepājas komandas. “Zemgale”/LLU galvenais treneris Artis Ābols pauda, ka OHL komandas vadīšana viņam būs jauns izaicinājums. “Gatavošanos sezonai sākām augusta vidū. Aizvadītajā nedēļā piedalījāmies “Amber Cup” turnīrā, kurā ierindojāmies otrajā vietā. Esam piesaistījuši tādus spēlētājus kā Roberts Jekimovs un Kirils Tambijevs. Sākotnēji cīnīsimies par labāko četrinieku, bet skaidrs, ka vēlamies uzvarēt. Esam noslēguši sadarbības līgumu ar Rīgas “Dinamo”,” stāsta Ābols.

“HK Mogo/LSPA” uzbrucējs un menedžeris Elviss Želubovskis atklāja, ka komanda panākusi vienošanos ar diviem bijušajiem Latvijas izlases aizsargiem Oskaru Bārtuli un Krišjāni Rēdlihu. “Ja Bārtulim radīsies iespēja turpināt karjeru kaut kur ārzemēs, viņš dosies prom. Līdzīga vienošanās ir arī ar Rihardu Mareni, taču sezonu viņi iesāks pie mums. Mērķi – visaugstākie, čempionu tituls.”

Vēl viena medaļu pretendente HK “Liepāja” skaļi par saviem mērķiem nerunāja. Komandas galvenais treneris Guntis Pujāts vien atklāja, ka komanda trenējas jau divus mēnešus, sastāvā atgriezušies vairāki meistarīgi spēlētāji, kuri nevar vien sagaidīt sezonas sākumu.

Jaunā Optibet hokeja līgas sezona startēs jau sestdien un tās atklāšanas spēle tiešraidē tiks demonstrēta Sportacentrs.com TV kanālā. Sezonu ievadīs HK “Olimp/Venta 2002” un “HK Mogo/LSPA”. Mača sākums plkst. 18.00.

Portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā tiks translētas lielākā daļa sezonas spēļu, taču atsevišķas tiks demonstrētas arī LTV7 kanālā.

     [+] [-]

, 2020-09-02 17:03, pirms 4 gadiem
Cipruss jau galvenais Ventspils Olimpos?

  +2 [+] [-]

, 2020-09-02 17:05, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Cipruss jau galvenais Ventspils Olimpos?
Gan jau ka palīgs, bet nu tas tak tikai Latvijaš čempis, tādi sīkumi autoriem nav būtiski

  +2 [+] [-]

, 2020-09-02 17:07, pirms 4 gadiem
par OHL preseni , tik pat daudz pateikts, kā par vienu Torta pēcspēles komentāru

  +4 [+] [-]

, 2020-09-02 17:09, pirms 4 gadiem
Vismaz par translācījām skaidrs. LTV7 rādīs Zemgali 13.09, kam nu tas interesē

  +2 [+] [-]

, 2020-09-02 17:16, pirms 4 gadiem
Dinaburgas un Prizmas treneri laikam nebija pat uz prezentāciju

     [+] [-]

, 2020-09-02 17:21, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Dinaburgas un Prizmas treneri laikam nebija pat uz prezentāciju
ko tur darīt?

     [+] [-]

, 2020-09-02 17:28, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: ko tur darīt?
https://www.youtube.com/watch?v=I06...

     [+] [-]

, 2020-09-02 18:22, pirms 4 gadiem
Ja HKL sezonas laikā atkal nesāks plosīt iekšējas problēmas, tad stabils Nr. 1 uz OHL čempionu titulu.