Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Covid-19 dēļ "Amur" sezonu sāks vājinātā sastāvā; arī "Neftekhimik" novārdzināts

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Covid-19 dēļ "Amur" sezonu sāks vājinātā sastāvā; arī "Neftekhimik" novārdzināts
"Severstal" un "Amur". Foto: hcamur.ru

Šodien sākas jaunā sezona Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Koronavīrusa pandēmijas dēļ komandas nav līdzvērtīgos sastāvos - dažos klubos lielākā daļa jau pārslimojuši Covid-19 un patlaban visi veseli, bet citās vienībās tieši šobrīd ir infekcijas uzliesmojums. Spēcīgie klubi savus saslimušos var aizvietot ar salīdzinoši labiem rezervistiem, savukārt vājākajos klubos koronavīrusa izraisītais kaitējums izraisa lielāku postu - šeit piemērs ir Habarovskas "Amur".

Habarovskas "Amur" komandā pēdējās dienās ir koronavīrusa uzliesmojums. "Tāpēc sezonas sākumā mēs nevarēsim spēlēt ar optimālo sastāvu. Esam piesaistījuši jauniešu komandas spēlētājus," šodien informē galvenā trenera pienākumu pildītājs Pāvels Torgajevs. Tādējādi šobrīd jāiztiek bez leģionāriem un vairākiem vadošajiem krievu spēlētājiem, toties ir 2012. gada NHL drafta pirmais numurs Nails Jakupovs.

"Amur" sezonas pirmā spēle ieplānota 3. septembrī Čerepovecā pret latviešu uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvēto "Severstal", kur pēdējais Covid-19 pozitīvais tests tika konstatēts 22. jūlijā, bet tagad neviens tur vairs neslimo.

Ņižņekamskas "Neftekhimk" augustā bija vairāki koronavīrusa gadījumi. Savainoto sarakstā šobrīd ir vairāk nekā 10 spēlētāji, bet no viņiem neviens nav ar Covid-19 diagnozi. "Viņiem ir dažādas vīrusa infekcijas. Būs vajadzīgs laiks, lai atgūtos. Arī pēc slimības cilvēks nav tādā formā, lai kāptu uz slidām un parādītu maksimumu. Vajadzīgs laiks ne tikai mūsu komandas spēlētājiem, bet arī citu," saka kluba direktors Igors Larionovs [nevis hokeja leģenda, bet cits]. "Spēlētāji var nebūt pilnībā gatavi sezonas pirmajiem mačiem, bet mēs neriskēsim ar viņu veselību. Līga mums teica, ka tādā gadījumā jāmeklē aizvietotāji no jaunatnes sastāva - manuprāt, tas var ietekmēt čempionāta skatāmību un sportiskos principus. Kādām komandām ar garu soliņu spēlēs pamatsastāvs, bet citām puse būs no jaunatnes sastāva."

11. septembrī Rīgas "Dinamo" savā laukumā uzņems Ņižņekamskas "Neftekhimik", bet 16. datumā viesos spēlēs pret Habarovskas "Amur".

Izmantotie resursi:
HC Neftekhimik / rsport.ria.ru
HC Amur / rsport.ria.ru