Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Serēnai mačs pret Kanepi, Stīvensai revanša misija pret Mertensu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Serēnai mačs pret Kanepi, Stīvensai revanša misija pret Mertensu
Serēna Viljamsa
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Svētdien "US Open" sāksies 4. kārtas jeb astotdaļfinālu cīņas, kur graujošā formā dodas seškārtējā čempione Serēna Viljamsa, bet īpaša motivācija ir pagājušā gada uzvarētājai Slounai Stīvensai. Vīriešu turnīrā kopš iepriekšējās kārtas savainojuma bažas ir Rafaelam Nadalam.

Serēna Viljamsa pirms divām dienām gūto 6:1, 6:2 uzvaru pār māsu Venusu nosauca par savu labāko maču kopš atgriešanās. Viņa šonedēļ trijos mačos zaudējusi tikai 11 geimos! Sliktas ziņas konkurentēm? Amerikānietes nākamā pretiniece būs Kaja Kanepi, kura 1. kārtā sakāva pasaules pirmo raketi Simonu Halepu un pēc tam izrēķinājās ar "Grand Slam" debitanti Džilu Taihmanu un šajā līmenī maz maču nospēlējušu Rebeku Petešoni. Viljamsa būs milzīgs lēciens pretinieces meistarībā. Kanepi Serēnai zaudējusi visos astoņos setos. Abas pēdējo reizi tikās tieši "US Open" 4. kārtā, kad Viljamsa 2014. gadā uzvarēja ar 6:3, 6:3. Piebilstams, ka Viljamsai viss pavisam gludi nav, jo iepriekšējā mačā bija nepieciešama mediķu palīdzība pēc labās potītes izmežģīšanas.

Pagājušā gada čempione Slouna Stīvensa augustā Sinsinati ar 6:7(8), 2:6 zaudēja Elīzei Mertensai, šodien tiekot pie revanša iespējas. Stīvensa toreiz tika apspēlēta viņas ieročiem, esot spiesta iejusties daudzu savu pretinieču ādā. Beļģiete viņu nokaitināja ar aizsardzības tenisu, un Slouna neizturēja, padodoties 2. setā. Tas notika pēc tam, kad Stīvensa 1. setā trīs reizes nenoturēja breiku, divreiz neizservēja setu un taibreikā neizmantoja trīs setbumbas.

Skaitot ar vienu ITF maču, Ešlijai Bārtijai ir 2-1 bilance pret 2016. gada finālisti Karolīnu Pliškovu. Visi mači bijuši ļoti sīvi – divos no trim uzvarētāja noskaidrojusies 3. setā taibreikā, bet vienā mačā (Pliškovas uzvarētajā), bija divi taibreiki. Šodienas mačā neliela favorīte ir Austrālijas tenisiste, kura vienspēļu "Grand Slam" turnīros vēl nav spēlējusi ceturtdaļfinālā.

Vīriešu turnīra esošais čempions Rafaels Nadals piektdien gandrīz 4,5 stundas mocījās pret spēcīgi sitošo Karenu Hačanovu. Šodien viņam būs vēl viens tāds pretinieks labākā gruzīna Nikoloza Basilašvili personā. Viņš nespēj spēlēt tik jaudīgi kā Hačanovs, turklāt šodienas mačā dosies ar drūmajām atmiņām par pagājušā gada "French Open", kur viņš Nadalam spēja atņemt tikai vienu geimu (0:6, 1:6, 0:6)! Tagad māla priekšrocību spānim nebūs, bet arī uz "hard" viņam vajadzētu uzvarēt samērā viegli. Basilašvili Nadalu apturēt nevar, bet to var izdarīt spāņa labā ceļgala savainojums. Pasaules pirmais numurs traumu turnīra laikā nevēlas daudz apspriest, taču nav noslēpums, ka viņam ir problēmas.

Pagājušā gada finālists Kevins Andersons mačā pret Dominiku Tīmu dosies ar perfektu 6-0 "hard" seguma mačos. Lai arī Andersonam šajā statistikā graujošs pārsvars, vieglas bijušas tikai dažas uzvaras. Divos mačos uzvarētājs noskaidrojās izšķirošā seta taibreikā, Tīms vienreiz zaudēja ar vairākām mačbumbām, vēl vienā mačā izstājās savainojuma dēļ. 2015. gadā "US Open" 3. kārtas duelī Andersons uzvarēja ar 6:3, 7:6(3), 7:6(3). Tīmam šoreiz cerības dod Kevina nepārliecinošā spēle, jau divreiz nospēlējot piecu setu mačus, turklāt Andersonam spēlēt traucē neliels labā gurna savainojums.

2009. gada čempions Huans Martins Del Potro eksaminēs 2013. gada junioru čempionu Bornu Čoriču, kurš pirmoreiz ticis līdz pieaugušo "Grand Slam" turnīra 4. kārtai. Čoričs ir vienreiz "Grand Slam" turnīrā uzvarējis Top 10 spēlētāju, to paveicot pirms gada Ņujorkā, kad četru setu mačā pieveikts Aleksandrs Zverevs.

Turnīrā pēdējais palikušais amerikānis Džons Isners servētāju mačā tiksies ar Milošu Raoniču. Abi pavisam nesen spēkojās arī Vimbldonā, kur uzvarēja Isners – 6:7(5), 7:6(7), 6:4, 6:3. Isneram visos mačos 4-1 pārsvars, 9/13 setiem beigušies ar taibreiku.

Šodienas programma: https://www.usopen.org/en_US/scores...

     [+] [-]

, 2018-09-02 14:28, pirms 6 gadiem
Inčīgas spēles šodien bet ar mazu intrigu. Var būt tikai pārsteigumi

     [+] [-]

, 2018-09-02 22:20, pirms 6 gadiem
Cienījamie Zviedru uzvārdu pārzinēji un pārveidotāji! Manuprāt ja dalībnieks-Zviedrijas valsts pārstāvis ir sevi pieteicis sacensībām, kur uzvārdi tiek publicēti angļu valodā, tad viņš grib un piekrīt, ka šie uzvārdi tā arī tiek lasīti un izrunāti, lai arī dzimtajā valodā tie varbūt skan savādāk. Mans uz vārds ir Ozols, un nevienā valstī kur esmu piedalījies sacensībās neviens nav to latviski izrunājis. Un es to pieņemu. Tā kā LIEKATIES LŪDZU MIERĀ AR SAVU PĀRGUDRO UZVĀRDU IZRUNAS INTERPRETĒŠANU, RAKSTIET LŪDZU LATVISKOTO VERSIJU NO ANGĻU VALODAS!!!

     [+] [-]

, 2018-09-02 22:25, pirms 6 gadiem
Nav US Open dalībnieku sarakstā Peteshon!!!