Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Raimo: "Tik vāju Serbiju nebiju redzējis. Iespējams, viņi kaut kam taupījās"

Rolands Eliņš

Raimo: "Tik vāju Serbiju nebiju redzējis. Iespējams, viņi kaut kam taupījās"
Zigmārs Raimo. Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas 3x3 basketbola izlase Parīzes olimpiskajās spēlēs šovakar ar 21:14 apspēlēja vienu no savām sīvākajām konkurentēm Serbiju, pasaules ranga līderi un pašreizējo pasaules čempioni. Zigmārs Raimo pēcspēles sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka komanda bijusi nedaudz pārsteigta par serbu nepārliecinošo sniegumu, taču šobrīd par to nesatraucas, jo pēc pilnas programmas izpildīts grupu turnīra galvenais uzdevums - iekļūts pusfinālā.

"Galvenais bija nofokusēties šai spēlei, lai nebūtu nekādu traumu. 3x3 basītī, ja atslābinies, ir ļoti vienkārši tikt pie savainojuma," sacīja Zigmārs Raimo. "Mums bija svarīgi spēlēt savu spēli, spēlēt fiziski, bet traki neriskēt. Norunājām, ka, ja ir izvēle lekt pēc bumbas tribīnēs vai nē, tad labāk nelekt."

"Protams, līdz galam to neizdarījām, tajā spēles asumā tomēr rodas azarts," viņš smējās. "Bet viss ir labi, esmu priecīgs, ka nekādas traumas nav gūtas un izskatījāmies fiziski labi. Šodien un rīt atkopsimies un iziesim vajadzīgās procedūras, lai būtu gatavi nākamajām spēlēm."

Par spīti tam, ka Latvijas izlase šovakar ar +7 pārliecinoši apspēlēja vienu no galvenajam favorītēm un turnīrā vēl nav zaudējusi nevienā spēlē, pašapmierinātībā viņi neieslīgst un arī pēc šodienas mača emocionāli pārrunāja pieļautās kļūdas.

"Nauris un Lasmanis ir īsteni profesionāļi," sacīja Raimo. "Viņi zina, cik grūti šīs uzvaras nāk un cik ātri spēles var izlaist no rokām, mums ar Franci šīs pieredzes ir mazāk, līdz ar to mums katrs viņu padoms un katrs viņu viedoklis ir ļoti svarīgs, vienmēr viņus uzklausām. Mums ir dota iespēja spēlēt kopā ar viņiem, un tas nozīmē arī mācīties no viņiem, un mums tas ir jādara, lai varētu turpināt stafetes kociņu un, kad viņi vairs nespēlēs, pašiem nodot šo informāciju jaunajiem spēlētājiem."

"Un Kārlis par Serbiju izteicās tā, ka iespējams viņi kaut kam taupījās, iespējams, slēpās vai piekopa kādas citas taktiskās viltības," turpināja Raimo, kurš pret Serbiju iemeta Latvijas izlases pēdējos punktus, pieliekot punktu mačam. "Esmu daudz spēlējis pret Serbijas izlasi, taču vēl nekad ne pret tik vāju. Varbūt viņi taupījās, varbūt negribēja savus mazos trikus parādīt. Taču uzvara ir uzvara, šobrīd mums neinteresē, kas notiek ar serbiem, mēs ejam uz savu mērķi."

Serbijai pagaidām piecās spēlēs ir trīs uzvaras, kas ļauj ierindoties trešajā vietā, kamēr priekšā ar bilanci 4-2 ir Nīderlande, ko serbi savstarpējā mačā pieveica. Attiecīgi cīņa par otro vietu un garantētu vietu pusfinālā vēl būs intrigas pilna. Savukārt Latvijai grupu turnīra pēdējā spēle pret Poliju, kas paredzēta svētdien, turnīra tabulā matemātiski vairs neizšķirs pilnīgi neko.

Raimo gan solīja, ka komanda tāpat centīsies turēt uzņemto tempu un speciāli nekādas vaļības nepieļaus: "Tvaika vilciens ir ieskrējies, jāturpina braukt. Kā treneris Feldmanis saka, visi mēra laiku ar Šveices pulksteni, jo tas ir visprecīzākais un izturīgākais, mums tieši tādā veidā jāspēlē basketbols - vienmēr jābūt labākajiem un vienmēr jārāda piemērs. To arī darīsim. Lai arī mačs pret Poliju neko tabulā neizšķirs, mums uzvaras garša jāpatur mutē."

Jāpiemin, ka pēc mača pret Serbiju gan Raimo, gan Miezis tika izsaukti uz dopinga pārbaudēm. Iepriekš pārbaude bija Lasmanim, un vīri smējās, ka vienīgais nepārbaudītais pagaidām palicis Lācis, bet arī viņa kārta drīz pienākšot.

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-02 21:32, pirms 2 mēnešiem
sievām mājās.

  +3 [+] [-]

, 2024-08-02 21:58, pirms 2 mēnešiem
Raimo jāliek par Preses Sekretāru!

     [+] [-]

, 2024-08-02 22:45, pirms 2 mēnešiem
Gan taupījās, gan pietēloja.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-02 22:45, pirms 2 mēnešiem
Ups... Cerams, ka čaļi izturēja dopinga kontroli!

     [+] [-]

, 2024-08-03 00:08, pirms 2 mēnešiem
Labi,ka to neteica Nauris ar Lasmani,kuri ir visu karjeru ar Serbiju situšies,te kkas neiet kopā,jo tieši to pašu tekstu teica viņi Ltv intervijā.. Kurš ir tas žurnālists? Sportacentrs.com no Parīzes.. baigais vells izklausās

     [+] [-]

, 2024-08-03 08:05, pirms 2 mēnešiem
Ja nodarbojas ar matemātiku un varbūtības teoriju, tad saprātīgi neiespringt uz maču ar poļiem. Poļus vai leišus dabūt pretīm pusfinālā noteikti ir labāk nekā amīšus...

  +1 [+] [-]

, 2024-08-03 09:23, pirms 2 mēnešiem
sm72 rakstīja: Ja nodarbojas ar matemātiku un varbūtības teoriju, tad saprātīgi neiespringt uz maču ar poļiem. Poļus vai leišus dabūt pretīm pusfinālā noteikti ir labāk nekā amīšus...
Cik saprotu, ASV ceturtā spēlētāja trauma ir ilgstoša. Ja tā, tad pret trim spēlētājiem vienmēr ir parocīgāk. Ar labu rotāciju viņi jau pēc 5 minūtēm būs izvazāti. Grupas turnīra spēle bija tik tuva tikai tāpēc, ka amerikāņiem sākumā sakrita tālie, beigās tur jau knapi kājas vilka. Turklāt pagurums šiem trim krājas krietni straujāk nekā pārējiem.

     [+] [-]

, 2024-08-03 09:42, pirms 2 mēnešiem
Beigu tabula reali,ka cetram komandam bilance bus 2:5

     [+] [-]

, 2024-08-03 10:43, pirms 2 mēnešiem
yankeezulu rakstīja: Cik saprotu, ASV ceturtā spēlētāja trauma ir ilgstoša. Ja tā, tad pret trim spēlētājiem vienmēr ir parocīgāk. Ar labu rotāciju viņi jau pēc 5 minūtēm būs izvazāti. Grupas turnīra spēle bija tik tuva tikai tāpēc, ka amerikāņiem sākumā sakrita tālie, beigās tur jau knapi kājas vilka. Turklāt pagurums šiem trim krājas krietni straujāk nekā pārējiem.
Ievainots zvērs bieži ir bīstamāks, jo nemuģīsies un metīs divniekus, kuri var sakrist. Pie tam, "kājstarpmetējs" ir sajutis labu spēles ritmu... Savukārt, "torgaši" poļi varētu iemainīt latviešim finālu, lai tiktu ceturtdaļfinālā... Pieņemu, ka amīši jau domā pie scenārija grāvējam, kā olimpiādē, zaudējot pirmās 4 spēles (mazcerīgā situācijā trijatā), "hapiendā"tiek pie zelta

     [+] [-]

, 2024-08-03 10:51, pirms 2 mēnešiem
Īsti es neizprotu, ko serbi shēmo? Vai nav saplānojuši labāk tikties pusfinālā ar latviešiem (zaudējot leišiem), nekā sisties pusfinālā ar Nīderlandi...?

     [+] [-]

, 2024-08-03 16:45, pirms 2 mēnešiem
sm72 rakstīja: Īsti es neizprotu, ko serbi shēmo? Vai nav saplānojuši labāk tikties pusfinālā ar latviešiem (zaudējot leišiem), nekā sisties pusfinālā ar Nīderlandi...?
Tad jau viņi ir pavisam glupi.