Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA ģenerālsekretārs pirms U19 Pasaules kausa ieradies Rīgā un ticies ar premjeru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

FIBA ģenerālsekretārs pirms U19 Pasaules kausa ieradies Rīgā un ticies ar premjeru
Foto: Basket.lv

Pirms sestdien gaidāmā U19 Pasaules kausa pirmajām spēlēm Latvijā ieradies FIBA ģenerālsekretārs Andreu Zagkli, kurš šodien kopā ar Latvijas Basketbola savienības prezidentu Raimondu Vējoni un ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu tikās ar Latvijas premjerministru Krišjāni Kariņu, kur tika pārrunāta abu pušu sadarbība un nākotnes ieceres.

Jau rītdien Rīgā un Daugavpilī sāksies viens no šī gada lielākajiem izlašu turnīriem basketbolā - U19 Pasaules kauss. Pirms tā Latvijā ieradies FIBA ģenerālsekretārs Andreu Zagkli, kurš šodien kopā ar Latvijas Basketbola savienības prezidentu Raimondu Vējoni un ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu tikās ar Latvijas premjerministru Krišjāni Kariņu.

Tikšanās laikā puses pārrunāja gaidāmo U19 Pasaules kausa izcīņu basketbolā vīriešiem. FIBA ģenerālsekretārs informēja, ka turnīra drošai norisei ir izstrādāts un tiek ievērots īpašs drošības protokols, ņemot vērā, ka tas notiek pandēmijas laikā. Turnīrs norisināsies ar skatītāju klātbūtni – vakcinētas personas to varēs vērot klātienē.

Šis turnīrs pēdējā gada laikā būs jau ceturtais sadarbībā ar FIBA organizētais starptautiskās turnīrs Latvijā – gada sākumā norisinājās divi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīri vīriešiem un viens sievietēm. Latvijas puse saņēma atzinīgus vārdus ne tikai par spēju organizēt starptautiska līmeņa sacensības, bet arī par Latvijas 3x3 basketbola izlases sniegumu un nopelnīto ceļazīmi dalībai Tokijas vasaras olimpiskajās spēlēs šogad.

Premjers Krišjānis Kariņš tikšanās laikā pateicās FIBA ģenerālsekretāram par teicamo sadarbību, tostarp par FIBA sniegto finansiālo atbalstu turnīra norisei, kā arī pausto gatavību sniegt papildu atbalstu Latvijas Basketbola savienībai. FIBA ģenerālsekretārs Andreu Zagklis atzinīgi novērtēja valdības sniegto atbalstu U19 Pasaules kausa izcīņai, kas ir būtisks šāda mēroga pasākuma noorganizēšanai.

Ministru prezidents ar FIBA un LBS pārstāvjiem pārrunāja basketbola infrastruktūras attīstību Latvijā. Krišjānis Kariņš uzsvēra, ka Latvijā basketbols ir iecienīts un populārs sporta veids. Pēdējo gadu laikā daudz darīts, lai uzlabotu basketbola pieejamību reģionos. Valdība šogad un nākamgad ir rezervējusi finansējumu, lai Rīgā uzsāktu Komandu sporta spēļu halles, ko dēvē arī par “basketbola mājām”, projekta īstenošanu, kuru iecerēts pabeigt 2023. gadā.

Tāpat tika pārrunāta LBS iecere piedalīties 2025.gada Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem rīkošanā. To plānots apspriest arī valdības līmenī.

Izmantotie resursi:
Ministru prezidents ar FIBA ģenerālsekretāru...