Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas pirmajā dienā uzstāsies 20 titulu īpašnieki Federers un māsas Viljamsas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonas pirmajā dienā uzstāsies 20 titulu īpašnieki Federers un māsas Viljamsas
Rodžers Federers
Foto: EPA/Scanpix

Vimbldonas pirmajā dienā titulu aizstāvēt sāks vīriešu turnīra čempions Rodžers Federers. Tāpat redzēsim arī 12 Vimbldonas titulus izcīnījušās māsas Viljamsas un pašreizējo ASV dāmu tenisa līderi Slounu Stīvensu.

Astoņkārtējais čempions Rodžers Federers pagājušajā gadā Vimbldonu izspēlēja, nezaudējot nevienā setā. No septiņiem pretiniekiem četri spēja kādā no setiem pret Federeru tikt līdz taibreikam. Viens no viņiem bija Dušans Lajovičs, kurš ar šveicieti tikās 2. kārtas mačā. Serbijas tenisists šoreiz būs Federera pirmais pretinieks čempiona tradicionālajā turnīra atklāšanas mačā – plkst. 15:00. Federers Lajoviču pirms gada uzvarēja ar 7:6(0), 6:3, 6:2. Dušans toreiz 1. setā bija vadībā ar breiku un izturēja līdz taibreikam, bet turpinājumā bija vājš.

Grigora Dimitrova tikšanās ar Stenu Vavrinku jau 1. kārtā nav normāla parādība "Grand Slam" turnīros, taču Vavrinka pēc ceļgala savainojumiem nav spējis atjaunot iepriekšējo reitingu, tāpēc nav izsēts. Viņam pret Dimitrovu ir četru zaudējumu sērija, turklāt zālājs Stenam ir neērtākais segums. Viņš Vimbldonā nav ticis tālāk par ceturtdaļfinālu, bet pārējos trīs "Grand Slam" turnīros Stenam ir pa vienam titulam. Vavrinka ne reizi (0-4) uz zālāja nav uzvarējis Top 10 spēlētājus. Pret Dimitrovu uz zālāja viņam ir viens mačs, bulgāram 2014. gadā ar 2:6, 4:6 zaudējot Londonā.

1. kārtā kopā tika salozēti arī franču talanti Rišārs Gaskē un Gaels Monfīss. Šodienas mačā seguma dēļ pārsvars ir Gaskē, kurš daudz labāk prot spēlēt uz zālāja, to apliecinot ar diviem pusfināliem Vimbldonā, kamēr Monfīss šeit nav bijis tālāk par 3. kārtu. Monfīss savulaik izteicās, ka zālāja sezona ir gada vienīgais posms, kad viņam tenisa spēlēšana ir kā darbs. Proti, par to nerodas tāds prieks, kāds ir māla vai "hard" turnīru laikā.

Dienas dīvainākā mača labākais kandidāts ir Paolo Lorenci duelis ar Laslo Džeri. Itālijas veterānam uz zālāja karjeras bilance ir 4-18, ieskaitot 1-7 Vimbldonā, kur vienīgā uzvara gūta pirms gada, kad 1. kārtā pieveikts cits māla segumu mīlošs tenisists Orasio Sevaljoss. Arī Džere ir māla tenisists, kuram uz zālāja ir 0-0 bilance. Viņš uz šī seguma nav spēlējis arī "Challenger" līmenī. Atrašanās ranga pirmajā simtniekā serbam garantē piekļuvi "Grand Slam" turnīriem, tāpēc viņš šodien debitēs Vimbldonā. Džere vakar spēlēja un uzvarēja Milānas "Challenger" finālā, bet jau 24 stundas vēlāk viņam jāspēlē Anglijā uz cita seguma.

Serēna Viljamsa otro "Grand Slam" turnīru pēc grūtniecības sāks ar maču pret Nīderlandes tenisisti Aranču Rusu, kas ir ļoti laba izloze. Viljamsa "French Open" nospēlēja trīs mačus, izstājoties rokas savainojuma dēļ. Tas radās pārslodzes rezultātā, pēc ilgas prombūtnes spēlējot gan vienspēles, gan dubultspēles. Viljamsa pirms Vimbldonas nepiedalījās nevienā zālāja seguma turnīrā, taču tā ir pierasta situācija, bez sagatavošanās turnīriem uz Vimbldonu dodoties arī laikā, kad viņa bija labākā formā.

Pieckārtējā Vimbldonas čempione Venusa Viljamsa apbrīnojamā kārtā šogad ir bez uzvarām "Grand Slam" turnīros. Venusa Melburnā pirmajā mačā zaudēja Belindai Benčičai, bet Parīzē nespēja uzveikt Cjanu Vanu. Vimbldonā zaudējums 1. kārtā nav plānots, jo Venusas pretiniece ir zālāju nemīlošā Juhanna Lāšone. Zviedrietei Vimbldonā ir 0-7 bilance, kopš 2011. gada septiņas reizes pēc kārtas izstājoties jau pēc pirmā mača.

Slouna Stīvensa pēdējos trīs "Grand Slam" turnīros divreiz tikusi līdz finālam, uzvarot Ņujorkā un zaudējot Parīzē. Vimbldonā Slounai viena no sliktākajām izlozēm starp Top 10 spēlētājām, tiekot pie mača pret Donnu Vekiču. Lai arī Horvātijas tenisiste zaudējusi trijos no pēdējiem četriem mačiem, viņa uz zālāja ir bīstama, divreiz spēlējot zālāja turnīru finālos un iegūstot vienu titulu (pērn Notingemā).

Vai Vimbldonas neveiksminiece Jūlija Gērgesa spēs uzvarēt bez spēļu prakses esošo Moniku Puigu? Vācijas tenisiste piecus gadus pēc kārtas Vimbldonā zaudējusi jau 1. kārtā un kopumā jau pēc pirmā mača mājās devusies septiņos no iepriekšējiem 10 Vimbldonas turnīriem. Šoreiz viņai it kā paveicās ar izlozi, jo būs jātiekas ar Puigu, kura gurna savainojuma dēļ nav spēlējusi kopš maija vidus, tādējādi esot bez spēļu prakses. Jūlijai pret Puertoriko tenisisti ir 1-4 bilance.

Šodienas programma: wimbledon.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja