Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Nadals: "Kad pretinieks tā servē un sit spēcīgi, rodas problēmas"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals: "Kad pretinieks tā servē un sit spēcīgi, rodas problēmas"
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules tenisa pirmais numurs Rafaels Nadals pēc zaudējuma Nikam Kirjosam Vimbldonas 4. kārtā (6:7(5), 7:5, 6:7(5), 3:6) atzina, ka nav spēlējis slikti, taču agresīvais un lieliski servējošais pretinieks ar savu spēles stilu viņam sagādājis neatrisināmas problēmas. Pats Rafa nav pratis izmantot visas iespējas.

"Uzvarai jātic jau no paša sākuma un es ticēju. Uz zāliena spēlēju patiešām labi. Šodien servēju lieliski. Uzņemšanā bija grūti, taču sagaidīju iespējas, pēc Nadala uzveikšanas sacīja Kirjoss, uzvaru nodēvējot par karjeras lielāko panākumu. "Šo dienu nekad neaizmirsīšu. Uzvara man dos vēl lielāku pārliecību nākotnes turnīriem. Neatkarīgi no tā, kur spēlēšu."

19 gadus vecais Austrālijas tenisists, kurš līdz vakardienai ne reizi nebija apspēlējis Top 10 spēlētāju, uzsvēra spēles plāna izpildīšanu: "Svarīgi bija būt agresīvam un labi servēt. Tieši serve man palīdzēja tikt pāri finiša līnijai. Spēja noturēt servi man palīdzēja izdarīt spiedienu Nadala serves geimos. Zināju, ka Nadals slikti sāk mačus [Rafa 1. setu zaudēja visās četrās spēlēs – V.B.], taču apzinājos arī to, ka man būs jābūt labā līmenī visu spēli, jo Nadals ir viens no labākajiem cīnītājiem tenisa vēsturē."

Kirjoss trešdien karjeras pirmajā "Grand Slam" ceturtdaļfinālā sacentīsies ar vēl vienu jaunās paaudzes tenisistu Miloša Raoniča personā. Favorīts būs Kanādas pirmais numurs, bet Kirjoss apzinās, kas viņu sagaida: "Nedrīkstu lidināties mākoņos. Milošam ir, iespējams, vislabākā serve tenisā. Centīšos izbaudīt maču, atdot kortā visu. Lai arī kas notiks, būšu laimīgs."

Kirjoss, kura mārketinga potenciālu jau novērtējuši vairāki sponsori, lielos panākumus šo divu nedēļu laikā Vimbldonā neutzver kā spiedienu, Niks notikušo uztver kā motivāciju neapstāties pie sasniegtā.

Nadals trešo Vimbldonas turnīru pēc kārtas pamet ar zaudējumu rangā 100. vietā vai zemāk esošiem tenisistiem – Kirjosam pašreiz 144. vieta, Stīvam Dārsī pērn bija 135. pozīcija, bet Lukašam Rosolam pirms diviem gadiem 100. vieta. Visi zaudējumi bija līdzīgi tādā ziņā, ka rangā daudz zemāk esošie tenisisti konkrētajā dienā gāja uz visu banku un spēlēja ļoti agresīvi. Tas deva rezultātu. Pats Rafa atzīst, ka otrdienas pēcpusdienā nespēlēja slikti.

"Kad pretinieks uz šī seguma nolemj servēt tā [kā to darīja Kirjoss] un bumbiņu sist ļoti spēcīgi, tev ir nepatikšanas. Nespēlēju nemaz tik slikti. Domāju, ka 2. un 3. setā bija labāks, taču nespēju izmantot savas iespējas. Kirjosam šodien nebija, ko zaudēt. Jauniem spēlētājiem viss ir pozitīvs un jauns, nav spiediena. Lai arī ko darītu, visi tikai saskatīs pozitīvo," sacīja Rafa, kurš preses konferences nobeigumā izmocīja nelielu smaidiņu, paziņojot, ka viņu tagad sagaida pludmale.

     [+] [-]

, 2014-07-02 02:19, pirms 10 gadiem
Kirjoss, Dimitrovs un Raoničs varētu būt kas pārņems stafeti no lielā trīnieka, bet Džoko un Rafa var nospēlēt labi vismaz 7 sezonas.

  +5 [+] [-]

, 2014-07-02 03:12, pirms 10 gadiem
Paveicās ar tiesnešu palīdzību austrālim uzvarēt 3.setu un tas viņam deva papildus spēkus. "Eisu mašīna" Kirjoss pret milzi Raoniču. Vienīgā intriga tajā spēlē būs vai abi kopā pa spēli sasitīs 100 eisus?

  +1 [+] [-]

, 2014-07-02 07:22, pirms 10 gadiem
Nadalam gan servīte ir pavāja.

     [+] [-]

, 2014-07-02 10:52, pirms 10 gadiem
Rafikam nav ko skumt, kājas ātrākas nepaliek, 2 Wimbldonas titulus neviens neatņems. Galu galā kādus punktus pat nopelnīja, kuri konkurentiem vēl jāaizstāv.