Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Medijs: Embīds vēlas iegūt Francijas pasi, varēs pārstāvēt valstsvienību

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Medijs: Embīds vēlas iegūt Francijas pasi, varēs pārstāvēt valstsvienību
Žoels Embīds. Foto: AFP/Scanpix

Francijas medijs ''RMC Sport'' ziņo, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' superzvaigzne Žoels Embīds uzsācis administratīvās procedūras, lai kļūtu par Francijas pilsoni. Kamerūnietis savas dzimtenes izlasē nav spēlējis, tāpēc varēs pārstāvēt Francijas valstsvienību.

''RMC Sport'' vēstī, ka Embīds jūnija beigās dosies uz Franciju, lai pabeigtu naturalizācijas procesu un kļūtu par valsts pilsoni. Les Bleus ģenerālmenedžeris Patriks Bialī medijam apstiprinājis, ka Embīda pievienošanās Francijas izlasei ir iespējama.

Viens no galvenajiem kandidātiem uz šīs sezonas NBA vērtīgākā spēlētāja balvu jau pirms vairākiem gadiem izteicis vēlmi pārstāvēt Francijas valstsvienību.

Francijas valstsvienībā līdz šim vēl nav spēlējis naturalizēts basketbolists. Pats Embīds savu dzimteni Kamerūnu starptautiskajā arēnā nav pārstāvējis.

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) noteikumi paredz, ka katrā valstsvienībā var spēlēt tikai viens naturalizētais basketbolists. Tāpēc, piemēram, Spānijas izlasei vairākkārt bijis jāizvēlas starp Seržu Ibaku un Nikola Mirotiču.

Iegūstot Francijas pilsonību, Embīds kopā ar franču basketbola lielākajām zvaigznēm Rudiju Gobēru, Evanu Furņē un potenciālo 2023. gada NBA drafta pirmo izvēli Viktori Vembanjamu varētu piedalīties 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs.

28 gadus vecais centrs šajā sezonā kļuva par NBA labāko punktu guvēju, vidēji mačā izceļoties ar 30,6 punktiem. Naktī uz otrdienu viņa pārstāvētā ''76ers'' uzsāks otrās kārtas play-off sēriju pret Maiami ''Heat''. Embīds gan komandai vēl nepalīdzēs savainojuma dēļ, bet potenciāli kamerūnietis varētu atgriezties laukumā sērijas trešajā vai ceturtajā cīņā.

Izmantotie resursi:
https://rmcsport.bfmtv.com/basket/b...

     [+] [-]

, 2022-05-03 08:03, pirms 2 gadiem
Kamerūna pati par sevi ir laba izlase, bet puika laikam džungļos negrib atgriezties

     [+] [-]

, 2022-05-03 10:22, pirms 2 gadiem
Būtu labak palidzejis Kameronas basketbolam.. Bet nu neticas, ka traumas atlaus vinam spēlēt - aizbrauks uz olimpiadi un pasedes uz vellotrenaziera

  -1 [+] [-]

, 2022-05-03 11:42, pirms 2 gadiem
sapnis rakstīja: Būtu labak palidzejis Kameronas basketbolam.. Bet nu neticas, ka traumas atlaus vinam spēlēt - aizbrauks uz olimpiadi un pasedes uz vellotrenaziera
Ar Kamerunu medalaas tikt lielaka iespeja futbola nekaa basiti. Lai iet pa vartssargu ar saviem 2,15 😂😂

Bet vispar garais gals draudigs - Embids, Gobers, jaunais Wenbeyama, kursh solas but top1 picks nakamgad. Tada gadijuma Asv neies viegli

     [+] [-]

, 2022-05-03 13:59, pirms 2 gadiem
Gobērs var sākt domāt par rezerves centra pozīciju izlasē.