Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Raoničs zaudē Berlokam, Berdihs izglābjas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Raoničs zaudē Berlokam, Berdihs izglābjas
Karloss Berloks
Foto: AFP/Scanpix

"Portugal Open" tenisa turnīra pusfinālus sasniedzis tikai viens izsētais tenisists – ar pirmo numuru izliktais Tomāšs Berdihs. Viņš ceturtdaļfinālā izglābās no zaudējuma pret Leonardo Maijeru – 3:6, 6:4, 6:4. Tikmēr turnīra otrais numurs Milošs Raoničs labāko četriniekā neiekļuva, ar 5:7, 4:6 piekāpjoties Karlosam Berlokam.

Milošs Raoničs uzvarēja abās iepriekšējās spēlēs pret Karlosu Berloku, taču tas bija uz "hard" un uz zāliena seguma. Māls abu tenisistu sakarā ir pavisam cits stāsts. Proti, Milošs uz tā nav tik bīstams kā uz ātrajiem segumiem, turpretī Berloks, kā jau Dienvidamerikas tenisistiem pienākas, putekļos jūtas pat ļoti komfortabli un divas trešdaļas no visām ATP gūtajām uzvarām sakrājis tieši māla seguma sacensībās.

Berloka uzvaras formula bija pavisam vienkārša – censties tikt klāt pretinieka servei un tad kanādieti pieveikt garajās izspēlēs. Tāda taktika deva vēlamo rezultātu. Berloks varēja uzvarēt pat vēl pārliecinošāk, taču abos setos vienreiz zaudēja servi.

Berlokam 31 gada vecumā beidzot izdevies gūt pirmo Top 10 uzvaru! Tas viņam izdevās ar 20. mēģinājumu. Berlokam iepriekšējā labākā uzvara ranga izteiksmē bija 2012. gadā Buenosairesā gūtais panākums pār tobrīd 12. vietā esošo Žilu Simonu (6:2, 6:1).

Argentīnas tenisistam ir ļoti laba iespēja tikt līdz pat finālam, jo viņam pretī stāsies pārsteidzoši vieglu uzvaru guvušais Daniels Himeno-Travers, kurš ar 6:1, 6:2 sagrāva ar trešo numuru izlikto Marselu Granoljersu. Himeno-Travers zaudējis visus trīs iepriekšējos ATP pusfinālus. Berlokam savstarpējos mačos 5-1.

Tuvu zaudējumam bija turnīra pirmais numurs Tomāšs Berdihs, kurš ar 3:6, 6:4, 6:4 uzvarētājā mačā pret Leonardo Maijeru nospēlēja ļoti pavirši, taču spēja uzvarēt. Berdihs maču sāka ar 3:1 starta izrāvienu, taču pēc tam zaudēja septiņus geimus pēc kārtas. Maijers breiku nenosargāja ne vien 2. setā, bet arī pēdējā setā, kurā viņš no 4:2 pārsvara vairs neuzvarēja nevienā geimā.

"Portugal Open". ATP "World Tour 250" turnīrs Oeirašā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Tomas Berdych – Leonardo Mayer3:6 6:4 6:4
Carlos Berlocq – (2) Milos Raonic7:5 6:4
Daniel Gimeno-Traver – (3) Marcel Granollers6:1 6:2
Victor Hanescu – Gastao Elias6:1 7:5

"Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Tomas Berdych – Victor Hanescu
Carlos Berlocq – Daniel Gimeno-Traver

"BMW Open". ATP "World Tour 250" turnīrs Minhenē uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Fabio Fognini – Thomaz Bellucci6:2 6:2
(2) Tommy Haas – (7) Andreas Seppi6:3 3:6 6:3
Martin Klizan – Denis Istomin7:6(3) 1:6 6:1
Jan-Lennard Struff – Ricardas Berankis4:6 6:3 6:4

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Fabio Fognini – Jan-Lennard Struff
(2) Tommy Haas – Martin Klizan