Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Migla izklīst: TTT un "Kibirkštis" izšķirošā cīņa par Baltijas troni

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Migla izklīst: TTT un "Kibirkštis" izšķirošā cīņa par Baltijas troni
TTT dubultais motors: Ilze Jākobsone un Kate Vilka. Foto: Saulius Čirba

Svētdien, 2. aprīlī, Lietuvas kūrortā Birštonā notiks "Betsafe" Sieviešu Baltijas basketbola līgas ceturtās sezonas medaļu spēles. Rīgas Stradiņa Universitāte un Klaipēdas "Neptūnas" plkst. 12:45 tiksies bronzas cīņā. TTT un Viļņas "Kibirkštis" laukumā dosies plkst. 15:30. Tiešraides skaties rakstā.

Latvijas un Lietuvas čempiones finālā tiksies otro gadu pēc kārtas. TTT basketbolistes pirms gada Jonavā bija pārākas ar 68:62. Šosezon rīdzinieces piedzīvojušas zaudējumus abās savstarpējās spēlēs – Viļņā ar 60:89, Rīgas 49. vidusskolā ar 64:66.

Pamatturnīrs palicis pagātnē un titula pretendentu skaits sarucis līdz diviem. “Kibirkštis” sestdien uzvarēja principiālo sāncensi “Neptūnas” ar 80:72, savukārt TTT spēja noturēt Rīgas Stradiņa Universitāti zem 50 gūto punktu atzīmes – 73:48.

Svētdien gaida jauns izaicinājums. Gitauta Kijevina trenētā “Kibirkštis” komanda pēdējos gados izcīnījusi visus titulus Lietuvā, taču nav aizsniegusies līdz pirmajai vietai Baltijas līgā. Viļņā ļoti vēlas iegūt TTT skalpu – tas ir viens no iemesliem, kāpēc lietuvieši finālturnīru uzņem otro gadu pēc kārtas.

“Dzirkstelēm” šogad ir viena īpaši spēcīga liesma. Centra spēlētāja Gintare Petronīte dzimtenē atgriezās pēc 13 gadu pārtraukuma, lai palīdzētu komandai cīnīties par augstiem mērķiem Eiropas kausā un Baltijas līgā. Eiropā izdevās tikt līdz pirmajai “play-off” kārtai, savukārt vietējā turnīrā īstu gandarījumu sagādās tikai pirmā vieta.

Šauļu trenera Romualda Petroņa meita ir otrā rezultatīvākā pamatturnīra spēlētāja ar vidēji 19,3 punktiem spēlē. Gintare realizējusi 72% metienu no spēles un ieņem pirmo vietu izcīnītajās atlēkušajās bumbās – vidēji 10,4 spēlē. Summā tie ir ļoti iespaidīgi rādītāji.

Petronīte dala 20. vietu rezultatīvo piespēlētāju sarakstā, caurmērā atzīmējoties ar 3,05 piespēlēm. Viņa ir otrā bloķētajos metienos aiz Luīzes Šeptes. Varenā centra spēlētāja ir tik ietekmīga, ka Viļņas pērnā modeļa labākā garā spēlētāja Līvija Sakevičūte gandrīz visu laiku sēž uz soliņa.

“Kibirkštis” saspēli diriģē pieredzējusī Gabriele Šuļske. Aizsardze spēlē ar augstu efektivitāti – vidēji 23 minūtēs 11.1 punktam pievienotas 3.9 atlēkušās bumbas un 3.7 rezultatīvas piespēles. Ar bumbu daudz spēlē arī amerikāniete Reičela Terio, kura pirms kara sākuma sešas sezonas aizstāvēja “Tsmoki Minsk” krāsas.

Augstas klases komandas pazīme ir spēja pulcēt divas līdzvērtīgas spēlētājas vienā pozīcijā. Uzbrūkošās aizsardzes postenī “Kibirkštis” var rēķināties ar Justinu Miknaiti un snaiperi Egli Zabotkaiti. Piesātinājuma rezultātā viena no ilggadējām “dzirksteļu” spēlētājām Justina Kraujūnaite devās spēlēt uz Rumāniju, savukārt Agne Bobinaite pārvalda kluba sociālos tīklus.

“Kibirkštis” ir augumā slaida komanda, kas var nokomplektēt visas pozīcijas ar vismaz 180 centimetrus garām spēlētājām. Eirokausu kampaņas laikā vienība bija vēl garāka, jo “dzirkstelēm” palīdzēja Lietuvas valstsvienības uzbrucēja Laura Juškaite. Tagad jāiztiek ar Karolinu Kazočūnaiti, bet ceturtā numura pozīcijā pirmā roka ir Gerdai Raulušaitītei. TTT nāksies pasvīst.

Neptūnas vs RSU, plkst. 12:45

Kibirkštis vs TTT, plkst. 15:30

”Final Four” kalendārs

Sestdiena, 1. aprīlis, pusfināli
Kibirkštis 80-72 Neptūnas
https://livestats.dcd.shared.genius...

RSU 48-73 TTT
https://fibalivestats.dcd.shared.ge...

Svētdiena, 2. aprīlis, medaļu spēles
12:45 Par trešo vietu
15:30 Fināls

     [+] [-]

, 2023-04-02 12:08, pirms gada
šodien visa Latvija par Kibirkštis, krāpniekiem nav vietas sportā