Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Labi, ka beidzot iesita uzbrucēji"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: "Labi, ka beidzot iesita uzbrucēji"
Pols Ašvorts
Foto: Juris Presņikovs, ventspils.lv

Piedāvājam Pola Ašvorta un Oļega Kubareva komentārus pēc "SynotTip" Virslīgas spēlēs, kurā FK "Ventspils" savā laukumā ar 2:1 pieveica "Spartaku", tiekot pie sezonas pirmās uzvaras.

Oļegs Kubarevs, "Spartaka" galvenais treneris: "Jāapsveic sāncenšus ar uzvaru. Spēle vēl jāizanalizē, bet skaidrs, ka mēs nebijām tai īsti gatavi. Laikam jau pēc divām uzvarām bijām pārāk nomierinājušies. Ielaidām vārtus pēc rupjām kļūdām, un tādi vārti var būt divas reizes visā sezonā, nevis vienā mačā. Ja izdarīsim pareizos secinājumus, sezonas turpinājumā būs vieglāks, bet pagaidām jāatzīst, ka izveidot komandu tik īsā laikā vēl nav izdevies. Tā kā priekšā vēl daudz darba."

Pols Ašvorts, "Ventspils" galvenais treneris: "Protams, esmu ļoti priecīgs par pirmo uzvaru šajā sezonā. "Spartaks" ir ļoti laba komanda un pirmajā vietā atrodas nevis kaut kādas veiksmīgas sakritības dēļ, bet tāpēc, ka ir to pelnījusi. Biju mačā Liepājā un redzēju, ka "Spartaks" uzvarēja, jo spēlēja labāk. Tāpēc zinājām, ka būs smaga spēle. Godīgi sakot, pirmajā puslaikā sāncenši bija labāki, bet otrajā jau labāki bijām mēs. Iespējams, šajā laukumā spēli ietekmē arī vējš. Pirmajā puslaikā tas palīdzēja "Spartakam", bet otrajā jau palīdzēja mums. Prieks, ka abus vārtus guva uzbrucēji, kas nebija izdevies pirmajās divās spēlēs. Tā kā Ģirts ir malacis, bet arī mums vēl priekšā daudz darba, lai nākamās uzvaras nāk vieglāk nekā šī."
Jau trešā spēle un jau trešo spēli pēc kārtas komanda ielaiž. Aizsardzībā trūkst stabilitātes, koncentrēšanās vai ir kādi vēl citi iemesli?
"Iemesli ir vairāki, bet viens no tiem droši vien ir arī laukuma segums. Uz mākslīgā seguma aizsargāties ir grūtāk, jo laukums ir līdzens, tāpēc spēle ir ātrāka, piespēles sanāk kvalitatīvas, tāpat kā arī standartsituāciju izspēle ir bīstamāka. Otrs iemesls ir tāds, ka pirms katra mača mums bija jāmaina aizsardzība. Protams, jāņem vērā arī tas, pret kādiem pretiniekiem mēs spēlējām. Mēs spēlējām pret trim komandām, kuras cīnās par medaļām, pret spēcīgiem sāncenšiem."

Oļegs, kas īsti notika otrajā puslaikā, jo radās sajūta, ka komanda tā kā nosēdās. Fiziski nogurāt, bet varbūt tiešām ietekmēja vējš, ko minēja Pols?
Kubarevs: "Bija daudz gaisa divcīņu, tāpēc vējš tā kā vairāk spēli nobīdīja uz mūsu laukuma pusi. Ja vari vairāk spēlēt sāncenšu laukuma pusē, tad spēle ir atbrīvotāka, bet šoreiz vairāk cīņu bija tiešu mūsu pusē. Jāatzīst arī, ka pretinieku uzbrucēji otrajā puslaikā darbojās agresīvāk, daudz sadarbojās, un mums bija problēmas. Arī gadījumos, kad viņi zaudēja bumbu, mums neizdevās to iegūt savā kontrolē uz ilgu laiku. Pozicionāli spēle apmierināja, jo vēlējāmies spēlēs ar pretuzbrukumiem, taču, ja pāreja uzbrukumā būtu kaut nedaudz labāka, noteikti būtu arī vairāk momentu. Sāncenši šodien bija agresīvāki, jo laikam jau vairāk gribēja uzvarēt, kā jau komanda, kura vēl nebija tikusi pie panākuma. Psiholoģiski tās bija divas dažādas komandas. Tikai liela pieredze arī pēc divām uzvarām neļaus nomierināties un zaudēt motivāciju, bet šodien nekā no tā nebija. Bija jābūt agresīviem, gataviem dot atbildes triecienus, bet otrajā puslaikā tā nebija."

Pol, jūs jau atzīmējāt Karlsonu, kurš lieliski nospēlēja, guva divus vārtus, bet droši vien par otra uzbrucēja – Mujeci – sniegumu jums ir jautājumi?
Ašvorts: "Nebūs jau tā, ka uzbrucējs noteikti sitīs vārtus katrā mačā. Ir spēlētāji, kas nespēj gūt vārtus vairākas spēles, bet pēc tam kļūst par labākajiem bombardieriem. Es ticu Ndue, un tāpēc viņš spēlē. Protams, gaidām no viņa labāku spēli, bet to pašu grib arī viņš pats."
Nospēlējāt bez maiņām, jo nevēlējāties riskēt kaut ko mainīt?
"Jā, nevēlējos riskēt, jo bijām vadībā, bet maiņa var spēli arī sabojāt. Līdzīgi darīju arī pagājušajā sezonā, jo maiņas ir jāveic brīdī, kad nepieciešami kādi uzlabojumi, kādas izmaiņas. Šajā mačā es neredzēju lietas, kuras vajadzētu pastiprināt, tādēļ arī maiņu nebija."
Nākamā spēle ir ar "Liepāju", tas ir kausa mačs, bet pēc iepriekšējā derbija gan jau sevišķi principiāls?
"Kausā mēs vienmēr vēlāmies uzvarēt, lai arī kura komanda nāktu pretī. Protams, ļoti gribas uzvarēt "Liepāju", taču mums nepieciešams pavisam mierīgi gatavoties šim mačam un tik pat mierīgi cīnīties par uzvaru."
Tagad būs arī vairāk jāpiedomā, par to, ko mača laikā runājat?
"Es vienmēr domāju, ko runāju, bet es nevaru kontrolēt to, ko runā citi treneri."

  +1 [+] [-]

, 2016-04-02 18:54, pirms 8 gadiem
Virsrakstā Ešvorts, rakstā Ašvorts. Izlemiet tak

  +1 [+] [-]

, 2016-04-02 18:59, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Virsrakstā Ešvorts, rakstā Ašvorts. Izlemiet tak
Ir salabots. Jāpierod

  -1 [+] [-]

, 2016-04-02 19:32, pirms 8 gadiem
Pārāk pesimistisks vērtējums no Kubareva puses
Viena rupja kļūda un nepārliecinoša spēlē arī pirmajos vārtos noteica rezultātu
Kopumā Spartaks izskatījās pieklājīgi