Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

FK "Ķekava" atstāj sausā "Ādažus", RSU pārspēj buldodzes

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FK "Ķekava" atstāj sausā "Ādažus", RSU pārspēj buldodzes
FK "Ķekava" uzbrucēja Ieva Jurkāne
Foto: floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionātā notika divas sieviešu Virslīgas spēles: FK "Ķekava" viesojās pie "Ādažu" florbolistēm, kur izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 7:0, bet RSU viesos ar 4:3 pieveica "Ķekavas Bulldogs" florbolistes.

Ādažu sporta namā FK "Ķekava" viesojās pie komandas, kuru bija uzvarējusi visās četrās iepriekšējās šīs sezonas regulārā turnīra spēlēs. Šī mačā pirmajā periodā ķekavietēm izdevās gūt tikai vienus vārtus (1:0), bet jau otrajā trešdaļā viešņas ielika kārtīgus pamatus savai uzvarai – 5:0. Pēdējā periodā "Ķekavas" pārsvars kļuva pavisam nospiedošs, bet FK "Ādaži" aizsardzība pēc 29 metieniem kapitulēja tikai divas reizes. FK "Ķekava" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 7:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Ieva Jurkāne, kura ar 5 (4+1) punktiem bija arī rezultatīvākā. 3 (1+2) punkti Dinas Štāles kontā, bet Paula Brunovska izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Ķekaviešu vārtsardze Ivanda Bērziņa atvairīja visus 18 pretinieču metienus. Par labāko starp ādažniecēm atzina Annu Aļošinu, bet FK "Ādaži" vārtsardze Lāsma Rimša neitralizēja 51 no 58 metieniem.

Starp "Ķekavas Bulldogs" un RSU šobrīd risinās asa cīņa par 3.vietu regulārajā turnīrā, kas ļautu jau pusfinālā netikties ar favorīti "Rubeni". Tieši tāpēc šīsdienas duelim bija īpaši liela nozīme. Pirmajā periodā neviena no sāncensēm pie vārtu guvuma netika, bet otrās trešdaļas sākumā Līga Cebule izvirzīja vadībā RSU komandu – 1:0. Viešņu prieki gan nebija ilgi, jo jau līdz otrajam pārtraukuma buldodzes spēja iegūt divu vārtu handikapu – 3:0.Toties pēdējā periodā viss mainījās par 180 grādiem – nebija nospēlētas vēl ne 10 minūtes, kad viešņas ne vien izlīdzināja rezultātu, bet pēc Ievas Priedes precīza metiena arī ieguva minimālu pārsvaru – 4:3. Šo vienu vārtu handikapu RSU nosargāja līdz pat finālsvilpei un varēja svinēt ļoti svarīgu uzvaru ar 4:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Ilze Justamente, bet RSU vārtsardze Monta Čēma atvairīja 40 no 43 pretinieču metieniem. "Ķekavas Bulldogs" sastāvā labākās spēlētājas gods tika Natālijai Babjukai, bet rezultatīvākā ar diviem vārtu guvumiem bija Aija Vancāne. RSU pēc šī panākuma ar 24 punktiem pakāpās uz 3.vietu turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
floorball.lv