Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Melbārdis: "Atgriežoties Sočos, emocijas droši vien būs īpašas"

Melbārdis: "Atgriežoties Sočos, emocijas droši vien būs īpašas"
Oskars Melbārdis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis, kurš kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu svētdien kļuva par Eiropas čempionu, sarunā ar Sportacentrs.com izteica cerību, ka labi uzķerto ritmu izdosies noturēt līdz pat sezonas beigām.

Sestdien Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens Laplaņas trasē ieguva sudraba medaļas divnieku sacensībās, bet svētdien Melbārdis, Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga triumfēja četrinieku sacensībās. Oskars kļuva tikai par otro bobslejistu aiz šveicieša Beāta Hefti, kas par Eiropas čempionu kļuvis gan kā stūmējs (2008. gadā Jāņa Miņina ekipāžā), gan kā pilots.

"It kā jau tās ir divas dažādas lietas, tomēr emocijas ir līdzīgas. Jā, ir patīkamāk, ja pats esi bijis pie stūres, taču sajūtas ir diezgan līdzīgas," secina Melbārdis, kuram šīs bija tikai trešās sacensības Laplaņas trasē.

"Pirmajās dienās to izjutām vairāk," jautāts par Laplaņas trase slikto ledus kvalitāti, atzīst Oskars. "Mums bija citādāk, skeletonistiem tas vairāk traucēja. Ar katru dienu ledus jau bija labāks, tā kvalitāte pabojājās tikai uz otrajiem braucieniem. Šosezon Leikplesidā, kur arī parasti trase ir grubuļaina, bija krietni labāk, jo pirms tam tur notika kamaniņu sporta sacensības."

Lai gan bobslejistiem Eiropas čempionāts ir "maizes mači", kuros jācenšas izpildīt Latvijas Olimpiskās vienības normatīvi, Melbārdis uzsver, ka par to nav ticis domāts. "Eiropas čempionātam īpaši nebijām koncentrējušies, lielāks uzsvars ir likts uz pasaules čempionātu. Bet jau pēc sestdienas sacensībām prātā bija tikai labas domas un četrinieku mačos izmantojām veiksmīgo pirmo starta numuru."

"Ja godīgi, pirms Eiropas čempionāta biju diezgan piesardzīgs, jo Laplaņas trase nav viegla. Sestdien pirmajā braucienā un svētdien otrajā braucienā gāja diezgan grūti. Ja šajā trasē pazūd ritms, tad nekas labs nevar sanākt. Tādēļ ir vēl jo lielāks prieks, ka izcīnījām uzvaru šādā trasē."

"Gribētos veiksmīgi aizvadīt arī atlikušos divus Pasaules kausa posmus. Esam uzķēruši labu ritmu un ceram, ka izturēsim līdz beigām. Ar kādām emocijām atgriezīsimies Sočos? Droši vien būs īpašas sajūtas. Olimpiskās spēles šķiet vēl pavisam neseni notikumi. Gan jau krievi atkal sevi apliecinās un viņu mājas trasē neklāsies viegli," piebilst Oskars.

Šajā nedēļas nogalē Pasaules kausa 7. posms notiks Īglsas trasē Austrijā, kur Latvija plāno startēt ar trim ekipāžām, bet nedēļu vēlāk pasaules bobsleja elite pulcēsies olimpiskajā Soču trasē. Sezona noslēgsies februāra beigās un marta sākumā, kad Vinterbergā risināsies pasaules čempionāts.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-02 14:15, pirms 9 gadiem
abos pasaules kausa posmos varētu pietaupīties startā, lai jau PČ izliktos uz visiem 100%.

  +2 [+] [-]

, 2015-02-02 15:04, pirms 9 gadiem
gico rakstīja: abos pasaules kausa posmos varētu pietaupīties startā, lai jau PČ izliktos uz visiem 100%.
Jā, varētu tos četrus skrējienu noskriet ar pusspēku, un tad visu to spēku pēc mēneša ielikt pasaules čempja ieskrējienos, un uzlabot startu par kādām trīs četrām desmitdaļām vai pussekundi!

  +1 [+] [-]

, 2015-02-02 15:37, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: A nez kaapeec 2Niekos krieviem "neskrienas" tik ideaali,kaa tas bija Sochos gan Zubkovam,gan Kasjanovam?To tehniku vini vispaar vairs neaiztiks?
Drošvien tāpēc jo izīrētos Bobus atdeva atpakaļ īpašniekam-Mahatam.

     [+] [-]

, 2015-02-02 17:59, pirms 9 gadiem
MALACIS ,Oskar!!-veiksmi turpmāk!!!