Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Austrālijas tenisisti Sidnejā divreiz pieveic Itālijas līderi Berretīni

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Austrālijas tenisisti Sidnejā divreiz pieveic Itālijas līderi Berretīni
Mateo Berretīni. Foto: EPA/Scanpix

Sidnejā notiekošo ATP kausa izcīņu ar uzvaru sāka mājiniece Austrālija, kas ar 2:1 pieveica divu pirmā desmitnieka pārstāvēto Itālijas komandu, kuras sastāvā abās spēlēs zaudēja valsts pirmais numurs Mateo Berretīni.

Berretīni divreiz zaudē Austrālijas spēlētājiem

Austrālijai diena sākās neveiksmīgi, jo gurna problēmas dēļ spēlēt nevarēja 49. numurs Džeimss Dakvorts, bet viņu aizstājušais dubultspēļu speciālists Makss Pērsels (ATP 176.) nespēja izrādīt sīvu pretestību pasaules 10. numuram Jannikam Sinneram (1:6, 3:6).

Austrālija uzvarēja nākamajās divās spēlēs, turklāt abās Itāliju nesekmīgi pārstāvēja pirmais numurs Mateo Berretīni (ATP 7.). Viņš vispirms vienspēlē ar 3:6, 6:7(4) zaudēja Sidnejā dzimušajam Aleksam de Minoram (ATP 34.).

De Minors Top 10 spēlētājus nebija uzvarējis divus gadus – kopš 2020. gada ATP kausa, kur ar 4:6, 7:6(3), 6:2 apspēlēja Aleksandru Zverevu (#7). De Minors kopš tā laika bija zaudējis deviņos mačos pēc kārtas pret Top 10 tenisistiem, ieskaitot 4:6, 4:6 pagājušā gada vasarā pret Berretīni Londonā.

Itālijai dubultspēlē sākotnēji bija plānots 2015. gada "Australian Open" čempionu tandēms ar Simoni Bolelli un Fabio Foņīni, taču otro aizstāja Berretīni un piedzīvoja dienas otro zaudējumu – 3:6, 5:7 pret Džonu Pīrsu un Lūku Savilu.

Itālijas komanda 2. setā pie 5:4 uzņemšanā ieguva setbumbu, no tā brīža neuzvarot nevienā izspēlē (0-9). Setbumbu atspēlēja Pīrss, kurš pēc savas serves atsišanas izpildīja "smešu". Nākamajā geimā "sausā" tika nobreikots Bolelli, un maču drīz izservēja Savils, kuram šodien 28. dzimšanas diena.

Vācija ar Zverevu ierindā piekāpjas Lielbritānijai

Vācija 30. novembrī bez Zvereva Deivisa kausa ceturtdaļfinālā ar 2:1 uzvarēja Lielbritāniju, bet šodien ar pasaules trešo numuru ierindā britiem zaudēja ATP kausā (1:2). Zverevs uzvarēja savā vienspēlē, bet bija spiests samierināties ar zaudējumu dubultspēlē.

Daniels Evanss (ATP 25.) otro numuru duelī ar 6:1, 6:2 sagrāva Janu-Lenardu Štrufu (ATP 51.), viņu pieveicot trešo reizi trīs cīņās. Zverevs pēc tam ar 7:6(2), 6:1 apspēlēja Kameronu Noriju (ATP 12.), kuram 1. setā pie 5:4 uzņemšanā bija setbumba. Zverevs to atspēlēja ar diagonālo "backhand" pēc pirmās serves atsišanas.

Zverevs izšķirošajā dubultspēlē kopā ar Kevinu Kravecu zaudēja Evansam un Džeimijam Marejam – 3:6, 4:6. Abās komandās notika izmaiņas, salīdzinot ar sākotnējo sastāvu. Zverevs ieņēma Tima Pueca vietu, bet Evanss aizstāja Džo Solsberiju.

Medvedevs zaudē vienspēlē, taču triumfē dubultspēlē pret Franciju

Pagājušā gada čempione Krievija titula aizstāvēšanu sāka ar 2:1 uzvaru pār Franciju, divus punktus gūstot neplānotā veidā, jo izlases līderis Daniils Medvedevs zaudēja vienspēlē, taču prata kopā ar Romānu Safiuļinu uzvarēt izšķirošajā dubultspēlē.

Krievijai no pagājušā gada čempionu sastāva šoreiz ierindā ir tikai pirmais numurs Medvedevs. Savukārt pozitīvu Covid-19 testu dēļ palīdzēt nevar Andrejs Rubļovs un Aslans Karacevs. No čempionu sastāva komandā arī nav Jevgeņija Donskoja.

Viņu vietā ranga otrajam numuram Medvedevam talkā nākt izsaukti 167. vietā esošais Safiuļins un 269. numurs Jevgeņijs Karlovskis. Safiuļins pirmajā mačā kļuva par negaidītu varoni, pieliekot raketi abu punktu gūšanā.

Bijušais "Australian Open" junioru čempions ar 2:6, 7:5, 6:3 apspēlēja Artūru Rinderknešu (ATP 58.), bet Medvedevs pēc tam ar 7:6(5), 5:7, 6:7(2) zaudēja Ugo Ambēram (ATP 35.). Medvedevam pēdējos divos setos bija breika pārsvars (3:0 un 3:1).

Uzvarot gandrīz trīs stundas ilgajā cīņā (2:55), Ambērs saglabāja perfektu bilanci pret Medvedevu (2:0), kuru pieveica arī 2020. gadā Hamburgā uz māla seguma (6:4, 6:3). Franču kreilis svētdien svinēja sesto Top 10 uzvaru un arī karjeras lielāko panākumu pēc reitinga.

Medvedevs pēc nogurdinošās vienspēles atgriezās kortā, kur kopā ar Safiuļinu pārsteidza izšķirošajā dubultspēlē. Dubultspēlēs reti startējošie krievi ar 6:4, 6:4 sakāva šīs disciplīnas speciālistus Fabrisu Martānu un Eduāru Rožē-Vaselānu.

"ATP Cup 2022" Sidnejā uz cietā seguma

Grupu turnīrs

GrupaMačsRez.GrupaMačsRez.
AČīle – Spānija0:3BKrievija – Francija2:1
Serbija – Norvēģija2:1Itālija – Austrālija1:2
CKanāda – ASV0:3DArgentīna – Gruzija3:0
Vācija - Lielbritānija1:2Grieķija – Polija1:2