Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" uzvar viesos, "RTU/Inspecta" un "Lekrings" - savā laukumā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" uzvar viesos, "RTU/Inspecta" un "Lekrings" - savā laukumā
Aivis Kusiņš (Lielvārde)
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā šodien notika trīs spēles: "Lielvārde" viesos ar 8:5 pārspēja "Ulbroka/FS Masters", "RTU/Inspecta" savā laukumā ar 12:6 uzvarēja "Talsi/Triobet", bet Cēsu "Lekrings" ar 15:9 - "Rīgu".

"Ulbroka/FS Masters" vienmēr bijusi "Lielvārdei" ļoti neparocīga pretiniece, piedevām – jau otro spēli lielvārdiešiem nepalīdzēja viņu rezultatīvākais florbolists Toms Akmeņlauks. Rezultātu jau 2.minūtē atklāja "Lielvārde" Kaspara Mudeļa personā (1:0), arī pēc pirmā perioda lielvārdiešiem bija vienu vārtu pārsvars (3:2). Otrajā trešdaļā ulbrokiešiem divas reizes izdevās izlīdzināt rezultātu (3:3 un 4:4), bet līdz otrajam pārtraukumam viesi guva vēl trīs vārtus, iegūdami vērā ņemamu pārsvaru – 7:4. Pēdējā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, "Lielvārde" svinēja astoto uzvaru pēc kārtas – 8:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Antons Žuks, kurš gan ar rezultativitāti neizcēlās. Visvairāk punktus savāca Aivis Kusiņš - 4 (3+1), Artūram Skadiņam, Mārtiņam Zaikovskim un Sandrim Virsnītim pa diviem punktiem. "Ulbroka/FS Masters" rindās otro spēli pēc kārtas labākā spēlētāja tituls tika Pēterim Freimanim, kuram divi gūti vārti. Pa trim punktiem savāca Krišjānis Zeps un Edžus Ceriņš.

"RTU/Inspecta" līdz šim zaudējusi vismazāk punktu, tikai piecus. Šodien studentiem bija ļoti reāla iespēja izvirzīties turnīra tabulas 1.vietā, sevišķi ņemot vērā to, ka viņi savā laukumā uzņēma čempionāta pastarīti – komandu "Talsi/Triobet", kura līdz šim piedzīvojusi tikai zaudējumus. Rīdzinieki savu iespēju garām nelaida. Lai arī spēles rezultātu atklāja viesi (3.minūtē ar precīzu metienu izcēlās talsenieku spēlējošais treneris Mārtiņš Maķevics) – 1:0, "RTU/Inspecta" ātri atguvās. Jau tajā pašā minūtē Kristaps Logins panāca izlīdzinājumu (1:1), bet pirmo periodu laukuma saimnieki uzvarēja ar 6:1. Jāatzīmē talsenieku vārtsarga izcili neveiksmīgā spēle – viņš atvairīja tikai divus no septiņiem pretinieku metieniem un jau 14.minūtē tika nomainīts. Otro trešdaļu ar 5:2 uzvarēja "Talsi/Triobet", tomēr visā spēlē pārliecinošu uzvaru ar 12:6 svinēja "RTU/Inspecta".

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Andris Jēkabsons, kurš savā komandā bija no retajiem, kas neguva nevienu rezultativitātes punktu. 4 (1+3) punktus rīdzinieku komandā savāca Atis Blinds, trīs vārtus guva Henrijs Uzraugs, 3 (2+1) punkti arī Kārlim Bulānam. Labākā spēlētāja gods starp talseniekiem tika Emīlam Hartmanim, kuram viens vārtu guvums. Pa 2 (1+1) punktiem guva Daneks Balodis un Mārtiņš Maķevics. Pēc šī panākuma "RTU/Inspecta" ar 37 punktiem turnīra tabulā pakāpās uz 1.vietu.

Kā izskatījās, Cēsu komanda "Lekrings" bija pamatīgi sagatavojusies spēlei pret līgas jaunpienācēju FK "Rīga". Jau 14.sekundē Jānis Rajeckis atklāja spēles rezultātu (1:0). Viesi gan arī nepalika atbildi parādā – pēc pirmā perioda cēsniekiem minimāls pārsvars – 4:3. Izšķirošo pārākumu "Lekrings" ieguva otrajā trešdaļā, kurā guva piecus vārtus, kamēr rīdzinieki atbildēja ar trim precīziem raidījumiem – 9:5. Pēdējā periodā laukuma saimniekiem izdevās vēl par diviem vārtiem palielināt savu pārsvaru un svinēt pārliecinošu uzvaru ar 15:9.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Emīls Dzalbs, kurš šajā mačā guva 6 (5+1) punktus. Pa trim punktiem guva Andris Malkavs, Mārtiņš Rajeckis, Jānis Rajeckis un Jānis Melderis, bet divus golus iemeta Gints Bērtulis. Labākā spēlētāja gods "Rīgas" rindās jau atkal tika Alvim Dālem, kurš ar 5 (4+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa trim punktiem guva Toms Bitmanis, Jānis Strupis un Toms Dāle. "Lekrings" pēc šīs uzvaras ar 31 punktu pakāpās uz 4.vietu. Tikpat punktu ir arī rīdziniekiem, tiesa, viņiem par divām spēlēm vairāk.

FK "Rīga" treneris Mārtiņš Jarohovičs uzskata, ka cēsniekus pamatīgi bija nokaitinājis viņu zaudējums "Madonai", tāpēc viņi šīvakara maču sāka tik sparīgi, ka viņš ātri vien bija spiests gan pieprasīt pārtraukumu, gan mainīt vārtsargu. Kopumā ar savas komandas spēli treneris ir apmierināts, taču 15 ielaisti vārti tas ir ļoti daudz. Tomēr jāņem vērā, ka gan traumu, gan citu iemeslu dēļ rīdzinieki pēdējos mačus aizvada ar tikai 12 laukuma spēlētājiem, skaidrs, ka viņiem sāk pietrūkt spēka. Kaut kad jau arī "Rīgai" tie punktiņu bija jāzaudē, tomēr mērķis paliek tas pats – regulārajā turnīrā jācīnās par 4. – 5.vietu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv