Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

FK "Ķekava" un RSU izcīna ceturto uzvaru

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FK "Ķekava" un RSU izcīna ceturto uzvaru
FK "Ķekava"
Foto: floorball.lv

Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgā ceturto uzvaru izcīnīja FK "Ķekava", kas šodien savā laukumā ar 4:2 pārspēja FK "Ādaži", un RSU, kas ar 8:4 sakāva "Ķekavas Bulldogs"

Ķekavietes ar ādažniecēm tikās jau pirms pusmēneša. Toreiz, spēlējot viesos, FK "Ķekava" svinēja uzvaru ar 7:4. Savā laukumā Ķekavas komanda prata ne reizi nenonākt iedzinēju lomā. 18.minūtē ar precīzu metienu rezultātu atklāja Evija Poļakova – 1:0. Pēc otrās trešdaļas ķekavietēm bija jau divu vārtu pārsvars (3:1). Pēdējā periodā abas komandas guba pa vieniem vārtiem – 4:2.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Evija Poļakova, kurai 2 (1+1) punkti. Tikpat punktu arī Alīnai Loginai, bet Ieva Jurkāne izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. FK "Ādaži" sastāvā labākās spēlētājas gods tika Viktorijai Gudino, kura guvusi vienus vārtus, bet rezultatīvākā ar 2 (1+1) punktiem bija Māra Stapkēviča.

FK "Ķekava" pārstāvis Artis Drēziņš aizvadīto spēli raksturoja kā samērā mierīgu un savā ziņā akadēmisku. Rezultāts atspoguļo spēles gaitu, bet Drēziņu uztrauc tas, ka jau otro maču pēc kārtas ķekavietes "nomētā" savas pretinieces, bet ar vārtu gūšanu īpaši neveicas. Tā ir nopietna viela pārdomām. Tiesa, jāuzteic pretinieču vārtsardzi, kura darbojās ļoti veiksmīgi, sevišķi atvairot pa gaisu lidojošās bumbiņas. Ķekaviešu pārstāvis izteica gandarījumu, ka šoreiz viņa komandā rezultatīvas bija tās meitenes, kuras parasti ar vārtu gūšanu neizceļas.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēle, 1.decembris

FK "Ķekava" – FK "Ādaži" 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Metienu attiecība:
46:22 (15:6, 16:8, 15:8)
Rezultatīvākās:
FK "Ķekava" – Evija Poļakova 2 (1+1), Alīna Logina 2 (1+1), Ieva Jurkāne 2 (0+2), Katrīne Šleiva 1 (1+0), Gundega Vancāne 1 (1+0).
FK "Ādaži" – Māra Stapkēviča 2 (1+1), Viktorija Gudino 1 (1+0), Ulrika Skakovska 1 (0+1).

Rīgas Olimpiskajā sporta centrā notikušās spēles pirmajā pusē studentēm nemaz tik viegli neklājās – pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts (1:1). Arī 27.minūtē pēc Zandas Ozoliņas precīza metiena "Ķekavas Bulldogs" meitenes vēlreiz panāca neizšķirtu – 2:2. Turpinājumā gan vadības grožus savās rokās droši pārņēma RSU, kas pēc otrās trešdaļas atradās vadībā ar 5:3, bet visā spēlē uzvarēja ar 8:4.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Aija Kuncīte, kura bija arī rezultatīvākā – 4 (3+1) punkti. Ar 3 (2+1) punktiem viņai piebalsoja Santa Torstere. Ķekaviešu sastāvā labākās spēlētājas gods tika Natālijai Babjukai, bet rezultatīvākā ar 3 (1+2) punktiem bija Inga Ametere. Pēc šī panākuma RSU ar 12 punktiem turnīra tabulā pakāpās uz 3.vietu.

RSU galvenais treneris Ainārs Juškēvičs pastāstīja, ka viņa komanda šodien beidzot bijusi pilnā sastāvā. Lai arī dažām meitenēm joprojām ir mikrotraumas, kopumā tika aizvadīta ļoti laba spēle, teicami tika realizētas savas vārtu gūšanas iespējas. No ķekavietēm ticis gaidīts lielāks pretspars, taču, iespējams, ka viņām izvērsties traucēja rīdzinieču disciplinētā spēle aizsardzībā. Treneris uzskata, ka viņa komanda šodien izcīnīja pelnītus trīs punktus.

Izmantotie resursi:
floorball.lv