Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

WTA finālturnīrā Ostapenko/Kičenoka debitē ar piekāpšanos favorītēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

WTA finālturnīrā Ostapenko/Kičenoka debitē ar piekāpšanos favorītēm
Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko, Veronika Kudermetova, Elīza Mertensa. Foto: AFP/Scanpix

Teksasas pilsētā Fortvērtā risinās WTA finālturnīrs. Ar piekto numuru izliktais Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka pirmajā mačā šovakar zaudēja ar ceturto numuru izsētajām Elīzai Mertensai un Veronikai Kudermetovai - 6:3, 1:6, 6-10. Šajā turnīrā katram duetam būs trīs mači grupā, lai noskaidrotu pusfinālistes.

Aļona Ostapenko (#16) un Ludmila Kičenoka (#10) cīnījās pret beļģieti Elīzu Mertensu (#9) un neitrālo sportisti Veroniku Kudermetovu (#5), kuras dubultspēļu rangā atrodas augstāk un šajā mačā tika uzskatītas par nelielām favorītēm.

Mača sākumā Latvijas tenisiste noturēja servi (1:0), mūsējās neizmantoja divas breika iespējas (1:1), Ostapenko sita pāri laukumam (divas breikbumbas), bet tad Kičenoka izpildīja divas lieliskas serves - 2:1. Mertensa iesita tīklā, Ostapenko triumfēja nākamajā izspēlē, beļģiete izpildīja eisu un sarūpēja vēl vienu spēcīgu servi (30-30), Kičenoka iesita pareizi (divas breikbumbas), Mertensa vēlreiz labi ieservēja, bet Latvijas tenisiste finišēja ar neatvairāmu sitienu - 3:1. Piektā geima izšķirošajā epizodē beļģiete netrāpīja laukumā (4:1). Kičenokas serves geimā oponentes palika uz nulles (5:2), savukārt Ostapenko aizservēja līdz 6:3.

→ → Nākamajā setā Latvijas-Ukrainas duets pirmoreiz nonāca iedzinējos (0:1), Ostapenko serves geims deva 1:1, Kičenoka nenoturēja servi (1:3), savukārt pretinieces panāca (1:4) un salauza Ostapenko servi - 1:5. Otrajā setā 1:6. Kičenoka uz dažām minūtēm pameta laukumu.

→ → → Izšķirošajā taibreikā mūsējās nonāca iedzinējos (0-5), guva četrus punktus pēc kārtas (4-5), pretinieces atbildēja ar četriem panākumiem (4-9), līdz ar to sanāca 6-10.

Latvijas-Ukrainas tandēms aizvadītajā vasarā sasniedza ļoti iespaidīgu bilanci taibreikos (13-1), bet rudenī tagad ir 3-3.

Ostapenko tagad ir neparastā situācijā, jo piedalās tikai dubultspēļu turnīrā. Iepriekš galvenais akcents bija uz vienspēlēm.

Otro reizi karjerā Ostapenko gadu pabeigs kā "top 20" tenisiste vienspēlēs (2017. gada beigās viņa bija septītā) un pasaules rangā finišēs 18. pozīcijā. Latvijas tenisa flagmane noslēgusi WTA vienspēļu sezonu, vēl atliek dubultspēļu finālturnīrs, kā arī tūrē neietilpstošā "Billie Jean King" kausa mači.

Tieši šosezon Latvijas tenisiste veica izrāvienu dubultspēlēs un septembrī sasniedza pat septīto pozīciju rangā (iepriekšējos gados personīgais rekords bija #17).

Šajā sezonā Ostapenko/Kičenokas līdz šim lielākie sasniegumi ir "French Open" pusfināls, Vimbldonas čempionāta pusfināls un Sinsinati "WTA 1000" čempioņu tituls.

Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka pirmoreiz kvalificējušās WTA dubultspēļu finālturnīram. 2017. gadā Ostapenko piedalījās vienspēļu finālsacensībās.

WTA dubultspēļu finālturnīrā Latvija iepriekš bija pārstāvēta tālajā 1999. gadā, kad Larisa Neilande kopā ar spānieti Arantu Sančesu izcīnīja otro vietu. Neatkarības laikā Ukraina pirmoreiz ir pārstāvēta WTA dubultspēļu finālturnīrā, iepriekš ukrainiete Natālija Medvedeva tur spēlēja padomju laikā (1990).

Kā jau ziņots, WTA dubultspēļu finālturnīra izlozē astoņi dueti tika izvietoti pa divām grupām. "Pam Shriver" grupā sacenšas Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#5), Kanādas-Meksikas pārstāves Gabriela Dabrovski/Džuliana Olmosa (#2), Kazahstānas-Brazīlijas spēlētājas Anna Daņiļina/Beatrise Hadada-Maija (#7), kā arī ar ceturto numuru izliktās Elīza Mertensa (Beļģija) un Veronika Kudermetova (neitrālā).

Grupā jāaizvada pa trijām spēlēm. Lai iekļūtu pusfinālā, grupā jāizcīna vismaz otrā vieta. Tādējādi nākamajos divos mačos der tikai uzvaras.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

     [+] [-]

, 2022-11-01 23:44, pirms gada
ak neeeeee!

  -2 [+] [-]

, 2022-11-02 00:07, pirms gada
Viņi neprata dubultspēlēs precīzi līnijas nosaukt. Tur kur bija jāsauc Kudermetovai un Mertensai auts, viņi to nosauca par iekšā un tur kur Ostapenko un Kičenokai bija jānosauc iekšā, viņi nosauca to par ārā. Un tā viņi darīja kopš otrā seta. Ārkārtīgi neprasmīgi tiesāts mačš. Tiesneši bija akli un dubultspēļu noteikumus nezinoši.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-02 00:08, pirms gada
Tas ir fināla turnīrs, visas pretinieces stipras. Pirmajā setā viss bija ok, bet pēc tam...

  +1 [+] [-]

, 2022-11-02 09:15, pirms gada
Labi,ka setu vinnēja-grupas kopvērtējumā tas var būt izšķiroši.

     [+] [-]

, 2022-11-02 11:10, pirms gada
Kudermetova ļoti labi nospēlēja - vairāki precīzi apvedošie gar labo līniju, vairāki sitieni tieši mūsējām pa vidu, praktiski nekļūdījās. Mūsējās labi cīnījās.