Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs pievienojas Molillas "Dackarna" spīdveja komandai

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs pievienojas Molillas "Dackarna" spīdveja komandai
Andžejs Ļebedevs arī 2023. gada sezonā brauks Zviedrijas Baugaus - Ligan čempionātā.

Latvijas spīdveja izlases līderis Andžejs Ļebedevs 2023. gada sezonā Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionātā pārstāvēs Molillas komandu "Dackarna". Aizvadītajā sezonā viņš "Rospiggarna Hallstavik" rindās kļuva par pārsteiguma līdzautoru, ceturtdaļfinālā uzvarot "Vastervik" komandu un iegūstot bronzas medaļas.

"Tas ir stabils braucējs, viņš ātri iegūst simpātijas jaunā komandā un mēs uz viņu paļaujamies," saka Molillas kluba vadītājs, pats savulaik labs spīdveja meistars Mikaels Tērnbergs (trīskārtējs Zviedrijas čempions "Rospiggarna Hallstavik" sastāvā, 8. vieta 1986. gada junioru pasaules čempionātā).

Tieši Tērnbergs savulaik uzaicināja Andžeju Hallstavikas komandā, kad bija tās vadītājs. Vēlāk Ļebedevs sekmīgi brauca Eskilstūnas "Smederna" rindās ar "Kalējiem" kļuva par Zviedrijas čempionu. Tagad Tērnbergs un Ļebedevs atkal ir vienā komandā. "Andžejs ir sportists, kurš nebaidām no izaicinājumiem, viņš nekad nepadodas un to apliecināja arī aizvadītajā sezonā," piebilst Tērnbergs.

"Dackarna" komandas sastāvs jaunajai sezonai vēl tikai veidojas. Bez Ļebedeva komandā ir dānis Rasmuss Jensens, kurš šogad bija sestais Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) kopvērtējumā un piektais nākamā gada GP pretendentu finālā, bet šā gada Dānijas GP posmā, startēdams ar "wild card", sakrāja 12 punktus un ieņēma 5. vietu.

Vēl ir zviedrs Filips Hjelmlands un Fredrika Lindgrena jaunākais brālis Ludvigs, kuru šogad redzējām arī Latvijas atklātajā čempionātā (9 punkti un 8. vieta). 2021. gadā "Dackarna" bija Zviedrijas čempione (pavisam pieci čempiones tituli), bet šogad tika apturēta pusfinālā.